Sportin Itä-Suomen kiertueen päätepysäkillä vastassa vielä murtamaton muuri

LIIGA / Ennakko
Jukurit on ollut Sportille paha vastus tällä kaudella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Hyvässä vireessä oleva Jukurit saa vieraakseen sarjan häntäpään kamppailussa täysin päinvastaisessa suunnassa olevan Sportin. Jukurit on kuluvalla kaudella osoittautunut Sportille kovaksi haasteeksi, sillä mikkeliläisryhmä on vienyt kaikki pisteet aiemmista kohtaamisista.

Jukurit kaatoi lauantaina JYPin kotikaukalossaan ja vahva vire jatkui myös tiistaina, jolloin mikkeliläisryhmän paremmakseen sai todeta Pelicans. Tiistain kamppailussa joukkue hallitsi peliä kaksi erää selkeästi ja onnistui kääntämään ottelun viime hetkillä nimiinsä Mika Partasen osumalla.

Mikkeliläisryhmän vahvuutena on ollut tiivis puolustuspelaaminen, jonka ansiosta se on pystynyt pitämään vastustajat pois parhailta tekopaikoilta. Sport-ottelun alla joukkueen puolustajatilanne on hieman kysymysmerkin alla, sillä Valtteri Hietanen sai Pelicansia vastaan ulosajon ja Samuli Piipponen oli myös sivussa pelistä. Kipeänä olleen Piipposen pelaaminen Sportia vastaan on epävarmaa ja jos Hietanenkin saa tilanteestaan pelikieltoa, on Jukureilla käytettävissään vain viisi puolustajaa.

Mestiksessä lainalla pelannut puolustajalupaus Mikko Kokkonen nousi tiistain ottelussa liigajoukkueen kokoonpanoon ja esiintyikin vahvasti. 17-vuotias puolustaja osoitti pärjäävänsä kaksinkamppailuissa ja väläytteli myös kiekollista osaamistaan Pelicans-ottelussa.

Hyökkäyspäässä Partanen on esiintynyt pirteästi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ja maali kasvatti varmasti laitahyökkääjän itseluottamusta. Ykkösketjussa Turo Asplundin ja Zach Budishin kanssa pelannut Partanen sai ketjunsa kanssa aikaan useampia hyviä pyörityksiä lahtelaispäätyyn.

− Siinä on kyllä hyviä kavereita vieressä. "Turre" on erittäin hyvä pelintekijä ja Budish isokokoinen ja fyysinen kaveri, joka osaa laukoa ja syöttää hyvin. Siinä on helppo pelata, Partanen kehui ketjukavereitaan.

Tehokkuutta kaivataan

Sportin tulokset ovat olleet pidemmän aikaa tappiollisia, sillä viimeisistä 10 ottelusta se on ottanut vain kaksi voittoa. Vaasalaisryhmän edellisestä kolmen pisteen voitosta on kuitenkin ehtinyt jo kulumaan hetken aikaa, sillä se nappasi täyden pistepotin viimeksi joulukuun puolivälissä Tapparaa vastaan.

Joukkue on pystynyt peleissä ajoittain hallitsemaankin kenttätapahtumia, mutta omat virheet ja tehottomuus viimeistelyssä ovat kääntäneet pelejä vastustajille. Tiistaina SaiPaa vastaan se osoitti kuitenkin vahvaa selkärankaa nousemalla ottelussa kahdesti tasoihin ja voittamalla kamppailun lopulta voittomaalikisassa 5-4.

Vaasalaisten parhaimmistoa on ollut Antti Kalapudaksen, Aleksi Ainalin ja Joel Kivirannan muodostama ketju. Erityisesti Ainali on ollut hyvässä iskussa tehtailemalla viimeisissä viidessä ottelussa tehot 3+2. Puolustaja Ari Gröndahl on pelannut myös tehokasta jaksoa, sillä hän on viiden ottelun pisteputkessa ja viimeistellyt sen aikana tehot 2+3.

Jukurit on muodostunut kuluvalla kaudella Sportille ylitsepääsemättömäksi esteeksi, sillä mikkeliläisjoukkue on vienyt voiton kauden kaikista kolmesta kohtaamisesta.

Torstai-illan kamppailusta pisteet olisivat merkityksellisiä kummallekin, sillä voitolla Sport pystyisi kaventamaan peräkkäisillä sijoilla sarjan hännillä olevien ryhmien piste-eron viiteen pisteeseen. Jukurit puolestaan pystyisi kasvattamaan voitolla hajurakoa vaasalaisryhmään ja samalla nousemaan aivan edellä olevien joukkueiden kantaan.

Seuraa Heitä

Mikko Kokkonen #15 | AHL

Puolustaja

Puolustajanuorukainen pelasi hyvin Pelicansia vastaan ja Sportia vastaan ruutua on myös tarjolla mahdollisten poissaolojen myötä.

Ari Gröndahl #17 | KooKoo

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja on pelannut viime aikoina tehojen valossa vahvasti ja viime ottelussa SaiPaa vastaan hän kokosi tehot 1+1. Jatkuuko pistetehtailu Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit korjaa pisteet jälleen Sportilta
Jukurit on ollut hyvässä iskussa viime aikoina ja joukkue on onnistunut voittamaan muun muassa JYPin sekä Pelicansin. Sport katkaisi tiistaina kolmen ottelun tappioputkensa, mutta muutoin viime ajat ovat olleet sille tuloksellisesti synkkiä: edellisestä 10 pelistä vaasalaisryhmä on voittanut kaksi ja edellinen kolmen pisteen voitto on joulukuun puolivälistä. Sport on viime peleissä esittänyt ajoittain hyvääkin peliä, mutta esitykset ovat ailahdelleet otteluiden sisällä ja viimeistely on ollut tahmeaa. Tiivis puolustaminen on ollut Jukureiden vahvuus jo pidemmän aikaa ja se on ollut voittoisan vireen kulmakivenä. Jukurit on vienyt nimiinsä kauden aiemmat kohtaamisest, eivätkä asetelmat muutu kauden viimeisessäkään kohtaamisessa, sillä parempivireinen kotijoukkue korjaa täyden pistepotin ottelusta.
3 4
1 2