SaiPa pyrkii katkaisemaan JYPin ryöstöretkien putken

LIIGA / Ennakko
Frans Tuohimaalle on tuskin luvassa yhtä hikistä iltapuhdetta kuin viimeksi JYPiä vastaan.
Täyden kuuden pisteen vieraskiertueen jälkeen SaiPa pyrkii palaamaan voittojen tielle myös kotonaan hyvävireistä JYPiä vastaan. Jyväskyläläiset ovat olleet viime vuosina tyly vierailija, ja edellisen kerran pisteet ovat jääneet hurrikaanin jäljiltä Lappeenrantaan lokakuussa 2015.

Jyväskyläläisten kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina, kun Jukurit haki täydet pisteet Hippokselta. Itse ottelussa kotijoukkueen kompastuskiveksi koitui lähinnä heikko viimeistely. Isäntien ainokaisen iski Juuso Puustinen, joka on päässyt jälleen hyvään maalivireeseen heikon lokakuun jälkeen.

SaiPa oli ajautunut kauden pisimpään tappiputkeensa ennen länsirannikon kiertuetta. Hieman aneemisesti tappio-otteluissa pelanneet sputnikit terävöittivät pelaamistaan viikonlopun otteluihin. Tuloksena oli kaksi voittoa, joista jälkimmäinen tuli melkoisella maali-ilottelulla.

Suurimpia ilonaiheita olivat kuitenkin Peter Quennevillen ensimmäiset maalit Liiga-jäillä sekä Jussi Markkasen loistavasti sujunut paluu tolppien väliin kahden kuukauden tauon jälkeen.

Tilastot povaavat tasaista kamppailua

Liigan neljänneksi tehokkainta ylivoimaa pelannut JYP on tehnyt yli neljäsosan maaleistaan ylivoimalla, kun taas SaiPa noin joka kuudennen. Isäntien ylivoima on tilastoissa yhä liigan heikointa, mutta keltamustat ovat tehneet kaksi kolmasosaa kauden ylivoimamaaleistaan marraskuussa. HIFK:ta vastaan joukkue roikkui jopa pelissä mukana ylivoimansa turvin. Alivoimalla kummatkin joukkueet ovat tilastoissa alempaa keskikastia.

SaiPa on myös tehnyt kaikista liigajoukkueista neljänneksi vähiten maaleja, JYP taas kolmanneksi eniten. Turussa joukkue hurjasteli peräti viisi maalia tasakentällisin, joten viitteitä paremmasta on. Maaottelutauon jälkeen myös monet yksilöt ovat nostaneet päätään Roy Radken ja Elmeri Kaksosen johdolla.

Siinä, missä JYPin maalivahdit ovat jakaneet vastuuta melko tasapäisesti, on Frans Tuohimaa torjunut SaiPan maalilla lähestulkoon kaikki ottelut. Markkasen paluu vähentänee Tuohimaan kuormaa kuitenkin tuntuvasti. Tilastoissa Eetu Laurikainen ja Tuohimaa ovat peräkkäisillä sijoilla. Kauas ei jää myöskään Juho Olkinuora, jonka voittoprosentti (64,29) on kolmikosta paras.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SaiPa vei pisteet lopulta 4−1-lukemin. Lukemat valehtelevat kuitenkin rajusti jo siitä syystä, että SaiPa teki kaksi maalia tyhjiin. Tuohimaa seisoi ottelussa käytännössä päällään, eikä JYP tuntunut saavan mistään sisään.

Maalin peliä povataan myös kauden toisesta kohtaamisesta, jossa hurrikaani tuskin saa aivan samanlaista vyöryä aikaan kuin viimeksi.

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Noussut SaiPan parhaaksi maalintekijäksi tehtyään kolme maalia viimeiseen neljään peliin. Henkilökohtainen maaliennätys (11) on enää neljän osuman päässä.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Viisi maalia viiteen peliin ja maalipörssin kärkipaikka enää yhden osuman päässä. Nouseeko kärkeen tiistaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa nappaa jälleen pisteet
JYP löysi pitkäjänteisyytensä, mutta kadotti sen jälleen Jukureita vastaan, kun tulosta ei syntynyt. SaiPa puolestaan on nauttinut äärimmäisen tehokkaasta viimeistelystä sekä laadukkaasta viisikkopuolustamisesta. Hetkittäiset virheet avaavat JYPille mahdollisuuden voittoon, mutta virheitä syntyy myös jyväskyläläisille. Tämän vuoksi voiton nappaavat keltapaidat.
3 4
2