Porissa haussa Lukon lauantainkin pimennys

LIIGA / Ennakko
Marttinen saapuu jälleen tuttuun halliin Lukon pelipaidassa.
Musta perjantai oli pisteiden valossakin synkkää aikaa Lukolle. Ässät puolestaan hakee kotitappioputkensa katkaisua kiivaassa paikallispelissä.

Lauantai ja Ässät-Lukko. Näistä lähtökohdista on ennenkin rakennettu toimivia tarinoita jääkiekkokaukalon ympärillä.

Lukko joutuu jo toista kertaa Isomäki Areenan löylyihin huilannutta kotijoukkuetta vastaan niin, että sillä on peli vyöllään myös edeltävältä illalta. Poissaolot ovat sotkeneet aavistuksen verran molempien pakkaa, sillä Arttu Ilomäki joutui jättämään väliin perjantain SaiPa-ottelun Raumalla.

Ässiltä puolestaan pitkäaikaispotilaiden seuraksi sairastuvalle joutuivat hiljattain kautensa avannut Jussi Makkonen sekä paluumuuttaja Sakari Salminen.

Paikalliskamppailuissa koko kauden asetelmilla tai millään isommalla kuvalla ei perinteisesti ole ollut liikaa painoarvoa. Syyskauden loppupuoli ennen joulukuuta on kuitenkin sujunut raumalaisvierailta aavistuksen verran Ässiä paremmin, ja joukkue keikkuukin perjantain tappiosta huolimatta Liigassa neljännellä sijalla.

Aiemmista vuosista poiketen Lukko ja Ässät pitävät ylivoimataulukossa peräkkäisiä sijoja 13−14, yleensä tämä osa-alue on ollut Lukon tärkeimpiä vahvuuksia. Alivoimissa ero on merkittävä, sillä Lukon 92,05-prosenttinen alivoima kalpenee vain Kärppiin vertailtaessa.

Ässien prosenttilukema 75,68 on koko sarjan kolmanneksi huonoin, mutta porilaiset ovat aivan viimeisissä otteluissaan saaneet vähän ryhtiä jäähyjensä kuluttamiseen maaleitta.

Porissakin valmentanut Pekka Virta on onnistunut virittämään Lukon suurin piirtein tasaisen hyviin suorituksiin. Raumalaisnipun viimeistelemä maalimäärä (62) on sarjan alempaa keskikastia, mutta varsinkin maalivahti Kaapo Kähkösen ansiosta Lukon verkkoon on tehty osumia vähiten (46) koko Liigassa.

Patapaidat puolestaan vaihtoivat neljän tappion putken kahdeksi peräkkäiseksi voitoksi, ja seuraavaksi Ässät saalistaa ensimmäistä kotivoittoaan tämän vuoden marraskuussa. Isostamäestä on tullut pahempi paikka koti- kuin vierasjoukkueelle.

Kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat 1−1 ja pisteet Lukolle 4−2. Parhaimmillaan Satakunnan paikalliskamppailu on edelleen koko sarjan toimivimpia vastakkainasetteluja, joissa sattuu ja tapahtuu.

Oletettavasti yksi hämmentäjä on Porissakin tuttu puolustaja Jyri Marttinen, joka pääsee syyskaudella jo toisen kerran testaamaan vanhan kotihallinsa laitojen kestävyyden.

Seuraa Heitä

Jere Seppälä #16 |

Puolustaja

Tuoreen jatkosopimuksen Ässien kanssa sorvannut Seppälä on ollut ajoittain pienissä vaikeuksissa, viime kauden kaltaista suoritusvarmuutta ei olla vielä nähty. Sytyttääkö sopimus sulavaliikkeisen Seppälän peli-ilon täyteen liekkiin?

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Tiivola osuu usein juuri Ässiä vastaan ja on osa Lukon tulivoimaista hyökkäystä. Tämän kauden tahti on lupaava, mahdollisuus on jopa henkilökohtaisen kausiennätyksen rikkomiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tasainen derby
Lukko tyrmäsi Ässät kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta muuten viimeisen parin vuoden aikana kaksikon otteluissa on vältytty murskajaisilta. Kummallakin joukkueella on ongelmia viimeistelyssä. Paluun loukkaantumisensa jälkeen kentille tehnyt Jussi Markkanen nollasi Lukon perjantaina. Ässien tuore hankinta Sakari Salminen puolestaan ehti jo loukkaantumaan. Ässät saa etua kotikentästään, mutta suurinumeroisia lukemia ei kannata odotella.
2 3
1 2