Vieraissa onnistunut HIFK hakee yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoa

LIIGA / Ennakko
Juhani Tyrväinen ei epäröi laittaa itseään likoon.
Kotona edukseen esiintyneen HIFK:n voiton tiellä lauantaina on kivenkova Tappara. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Tamperelaiset olivat tuolloin maalilla parempia.

HIFK kävi kairaamassa Hämeestä voiton torstain kierroksella, kun se kaatoi HPK:n maalein 3−1. Kerho pelasi rikkeettömän ottelun, mutta ei yksinkertaisesti saanut hyödynnettyä HIFK:n tarjoamaa kuutta erikoistilannetta. Hyvin uhrautuneen puolustuksen takana seisoi itsevarma ja jälleen kerran loistopelin pelannut maalivahti Atte Engren.

Punanuttujen pitkät pyöritykset ovat olleet usein tulosten tae, mutta se ei aina heijastu erikoistilanteisiin. Välillä ylivoima on timanttia ja välillä täysin tuuliajolla. Joukkueesta täytyy nostaa esille parivaljakko Juhani Tyrväinen-Vili Sopanen. Kiekkomiehet eivät epäröi pelata kovaa silmävaurioiden uhallakin.

Onnistumisten makuun on päässyt myös hämmennystä vastustajan maalilla usein aiheuttava Micke-Max Åsten. Hän runnoi sisään HPK-ottelun voittomaalin. Joonas Rask puolestaan on uinut syvissä vesissä.

Hyökkääjillä onkin hommaa, sillä alakerrasta uupuu avainpelaajia Teemu Erosesta Joe Finleyyn. Ville Varakkaan paluu on ollut toki hyvä asia, ja vaarallisen Miro Heiskasen on Tapparan syytä pitää aisoissa. Thomas Nykopp lienee hyökkääjistä sivussa.

Tappara ja tasapainoinen ote

Hatunnoston arvoinen oli myös Tapparan maalivahdin Dominik Hrachovinan suoritus perjantaina. TPS rakensi paikkoja ja laukoi, mutta tšekki oli kerta toisensa jälkeen kiekon ja verkon välissä. Vaikka Tappara hävisikin TPS:lle numeroin 2−3, nousi joukkue taistellen kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle.

Lauantain isännän ei siis parane uinahtaa. Jukka Peltola, Kristian Kuusela ja Sebastian Repo ovat vain lumivuoren huippu taidosta, joka Hakametsästä Nordikselle luistelee.

Tapparan suoritukset tasapainottuivat nihkeän alkukauden jälkeen. Puolustus on löytänyt linjansa, ja meneillään oleva viikko on kaikin puolin hyvä kuntopuntari tamperelaisille. Ennen tiistaita Tappara kulki vielä kymmenen ottelun voittoputkessa.

Kärpät oli kuitenkin liikaa ja tamperelaisten mieltä masensi entuudestaan TPS. Suurimmaksi miinukseksi kuluvalla viikolla voi laittaa nollatehoilla kulkeneen erikoistilannepelaamisen. Käyrä tulisi saada käännettyä kattoon Helsingissä.

Takaiskusta toipumiseen ja patterien lataamiseen on Tapparan miehillä ollut aikaa yksi yö. HIFK lähtee iltaan pidemmällä huililla ja yhdeksäs perättäinen kotivoitto mielessä. Tämä povaa Tapparalle altavastaajan asemaa ja intensiivistä iltaa. Tappara ei syyttä suotta ole kuitenkaan Liigassa sijalla kolme. HIFK puolestaan jatkaa kilvoittelua SaiPan kanssa paikasta kuuden parhaan joukossa.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Entinen HIFK-hyökkääjä yrittää kartuttaa tehojaan Tapparassa.

Lennart Petrell #32 |

Laitahyökkääjä

HIFK-kapteeni tavoittelee sadatta maaliaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK pääsee peikosta
Tappara on viime vuosien aikana muodostunut HIFK:lle peikoksi paitsi pudotuspeleissä, mutta myös runkosarjassa. Lauantaina helsinkiläisillä on hyvät mahdollisuudet katkaista tappioputki. Tapparan kymmenen ottelun voittoputki on jäänyt taakse ja niskassa on kaksi tappiota. HIFK:n trendi on ollut puolestaan nouseva ja kotikentällään se on esiintynyt vahvasti. Lisäksi HIFK sai kerätä voimia perjantaina, kun Tappara joutui pelaamaan häviten TPS:lle.
2 3
1 2