KooKoo etsii tasaisuutta, HIFK hakee vierasotteluihin helpotusta

LIIGA / Ennakko
HIFK voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen.
Lauantai-iltana Kouvolassa yhteen ottavat KooKoo ja HIFK. Molempien joukkueiden alkukausi on ollut ailahteleva. KooKoo lähtee otteluun voitto takataskussaan, kun taas HIFK tulee tappio niskassaan.

KooKoo pelasi viimeksi perjantaina, milloin kouvolaisjoukkue haki Lahdesta voiton lukemin 6—5. Viidestä aikaisemmasta ottelustaan KooKoo on voittanut kaksi.

HIFK pelasi viimeksi keskiviikkona Oulussa, jossa helsinkiläisjoukkue kärsi ison 5—0-tappion Kärpille. Viidestä aikaisemmasta ottelustaan HIFK on voittanut kolme.

Illan gladiaattorit ovat kohdanneet alkukauden aikana kerran. Syyskuun lopussa käydyssä kamppailussa HIFK oli Helsingissä parempi ja otti selvän 5—1-voiton kouvolaisista.

Ratkaisukohdat

KooKoon ottelut tällä viikolla ovat olleet yhtä maalien juhlaa. Tiistaina Ilveksen vieraana joukkue mätti kuusi maalia ja edellisessä ottelussa Lahdessa saman määrän. Miinuspuoli näissä otteluissa on ollut päästettyjen maalien iso lukema. Tiistaina seitsemän ja perjantaina viisi.

KooKoon ongelmakohdat löytyvätkin tällä hetkellä puolustuspelaamisessa ja alivoimapelaamisessa. HIFK:n hyökkäyspelaaminen on parantunut pienin askelin ja joukkue on alkanut löytämään tehojaan Kärpät-ottelusta huolimatta, joten tässä piilee illan yksi ratkaisukohta.

KooKoolla on ollut hankaluuksia pitää johtoasema. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet otteluiden ja jopa erien sisällä, eikä jänne ole kestänyt pelata ehjää 60-minuuttista. KooKoo pyrkii pelaamaan röyhkeää ja nopeaa jääkiekkoa, mikä on tosin vaihtelevalla menestyksellä onnistunut.

HIFK pääsee illan otteluun paremmin levänneenä, vaikka joukkue kävikin Oulussa asti pelaamassa. Illan ottelu on HIFK:lle kahteen viikkoon vasta neljäs, joten hirveän suurta ottelusumaa ei ole päällä.

Oulussa HIFK:n ongelmaksi koituivat harhasyötöt ja kiekonmenetykset. Näiden johdosta paine omaan päähän kasvoi liian suureksi ja kiekonmenetykset hyökkäyspäässä johtivat vastustajan vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Illan yksi ratkaisukohta on ilman muuta se, miten HIFK onnistuu petraamaan puolustuspelaamistaan omalla puolustusalueella. Oulussa koko viisikko katsoi turhan tarkkaan kiekollista pelaajaa, jolloin painottomalle puolelle jäi pelaajia vapaaksi.

KooKoon viimeistely on ollut erittäin hyvällä tasolla, joten HIFK ei voi antaa keskiviikon kaltaisia maalipaikkoja, mikäli se haluaa ottaa vasta kauden toisen voittonsa vierasotteluista.

Erikoista

Mielenkiintoisen aspektin illan otteluun tuo joukkueiden erikoistilannepelaaminen. KooKoon alivoima on toiminut todella huonosti viimeisimmissä viidessä ottelussa. Edellisessä ottelussa Pelicans teki jokaisesta neljästä ylivoimastaan maalin. 

Vastaavasti HIFK:n ylivoimapelaaminen on ollut tukkoista, ja viiden aikaisemman ottelun ylivoimaprosentti on erittäin huono, vain 7,69. HIFK:n ylivoima on toiminut alkukaudesta hyvin, mutta viime viikkoina tämä puoli on alkanut sakkaamaan.

Se, kumpi joukkueista klassisesti onnistuu erikoistilannepelaamisessaan paremmin on vahvoilla voittoon. 

Seuraa Heitä

Sami Tamminen #11 |

Keskushyökkääjä

Vuonna 1997 syntynyt nuorukainen iski edellisessä ottelussa Pelicansia vastaan kaksi maalia. Nämä onnistumiset kasvattivat varmasti nuoren pelaajan itseluottamusta.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Kokenut maalintekijä palaa Kouvolaan, missä pelasi viime kaudella. Haataja on ollut HIFK:n parhaimmistoa ja on viidellä maalillaan joukkueen paras maalintekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n tuskainen vierastaival jatkuu
HIFK on voittanut tällä kaudella vasta yhden pelin vieraskentällä. Takkuisuus viimeistelyssä näkyi erityisesti edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan, kun saldo oli nolla tehtyä maalia. KooKoo on puolestaan kerännyt pisteitä viimeisestä viidestä ottelustaan, joskin kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. HIFK:ta pelataan enemmän kuin nykyinen vire antaa syytä, joten KooKoon voitoilla saanee odotusarvoa parempia kertoimia.
3 4
2 3