Löytääkö SaiPa tasaisuuden Vaasasta?

LIIGA / Ennakko
SaiPa on vaarallinen tilaisuuden tullessa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa saapuu kauden ensimmäistä kertaa vierailemaan Vaasassa. Ottelussa kohtaavat joukkueet, jotka ovat aloittaneet syyskuun enemmän tai vähemmän verkkaisesti, mutta yhteisenä tekijänä kumpikin ovat kokeneet murskatappioita.

Edelliset ottelut

SaiPa on viime aikoina ollut ailahtelevuuden perikuva. Tappiot ovat syntyneet selkein lukemin, ja välissä lappeenrantalaiset ovat napanneet miltei uskomattomia taisteluvoittoja. SaiPalle ovat taipuneet tähän mennessä TPS, Ilves ja HIFK. Kaiken kukkuraksi turkulaiset eivät saaneet osumaakaan Frans Tuohimaan ohitse, ja helsinkiläisetkin onnistuivat ainoastaan kerran.

Tony Sund ja Robin Salo ovat nostaneet profiilejaan pakistossa merkittävästi kapteenin kärsiessä pelikieltoaan. Sund merkkautti perjantain Ässät-ottelussa Liiga-uran ensimmäisen tehopisteensä, ja seuraavana päivänä Tampereella Sport-kasvatti iski ensimmäisen maalinsa hallitsevaa mestaria vastaan kahden syöttöpisteen kera.

Salo ei ole Sundin tapaan tehopisteissä loistanut, mutta on alkanut voittamaan vääntöjä ja kaksinkamppailutilanteita omassa päädyssään enemmän. Kummankin puolustajan rauhalliset otteet ja pelinavaukset ovat tuoneet vakautta Sportin miehistöön.

Ratkaisukohdat

Vaikka SaiPa onkin tällä kaudella tappio-otteluissaan joutunut selkein lukemin toteamaan vastustajan paremmaksi, se ei poista lappeenrantalaisten lahjakkaita ja tehokkaita pelaajia. David Goodwin on osoittautunut alkukauden näytöillään hyväksi hankinnaksi, ja puolustuksessa Kalle Maalahti on alkanut ottaa pistenikkariin roolia kontolleen.

Sport puolestaan on karistanut Oulusta tulleet pölyt jaloistaan. Usko ja sitkeys poikivat viime kotiottelusta voiton, ja Tampereen vierailusta kolmen pisteen tili jäi Michael Parksin ja Filip Riskan turhista rikkeistä kiinni.

Ylivoimamaalikin näki pitkästä aikaa päivänvalon Kuparisaaressa, ja Parks kapellimestarina Sportin erikoistilannepelaaminen on näyttänyt lupaavalta.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Ratkaisi ottelun HIFK:ta vastaan, ja maisemanvaihdos Mikkelistä Vaasaan näytti tehneen terää nuorelle hyökkääjälle.

Tony Sund #6 | HIFK

Puolustaja

Kahteen edelliseen otteluun maali ja kolme syöttöpistettä 22-vuotiaalle tulokaspakille. Täytyykö enempää sanoa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kierroksen maalijuhlat Vaasassa
Sportin otteluissa verkot ovat heiluneet kiivaaseen tahtiin. Vaasalaisten otteluissa on tehty keskimäärin eniten maaleja, kahdeksan ottelua kohti. Myös SaiPan otteluissa on nähty paljon maaleja, pääosin tosin Sputnikien päätyyn. Vain juuri Sport on päästänyt SaiPaa enemmän maaleja. Kaksikosta Sport on osoittanut pystyvänsä parempaan hyökkäyspeliin, kun SaiPalla on ollut suuria vaikeuksia tilanteiden päättämisessä.
5 6
2 3