Hyppääkö ketsuppipullon korkkia pitelevä apina olkapäältä Helsingissä?

LIIGA / Ennakko
Pyyhitäänkö tappioputken maku Helsingissä tiistaina?
Tiistai-illassa Helsingissä mittaa toisistaan ottavat HIFK ja Porin Ässät. Iltaan lähdettäessä vieras on kahdeksan pistettä kotijoukkueen edellä sarjataulukossa.

HIFK vieraili Kisapuistossa lauantaina. Kotiintuomisina oli yksi piste, kun HIFK hävisi SaiPalle jatkoajalla. Kuva on tuttu. Vähämaalinen kamppailu ja ratkaisu varsinaisen peliajan ulkopuolella ovat HIFK-faneille turhankin tuttua nähtävää. Ässät on puolestaan voittanut seitsemästä pelatusta ottelusta viisi. Porilaiset ovat olleet eritoten vahvoja kotonaan.

HIFK:n pelilliset ongelmat

HIFK painii tällä hetkellä syvien ongelmien suossa. Kuviot eivät ota toimiakseen, ja sitten kun ruletti saadaan kasaan, loppuu leikki harhasyöttöihin tai kiekon menetyksiin ratkaisevalla hetkellä.
Laukausten laatukaan ei palvele tarkoitusta. Kehnosti kulkeva peli johtaa vääjäämättä turhautumiseen ja sitä kautta ajattelemattomiin ratkaisuihin.

Apinan tipauttaminen harteilta olisi poikaa, sillä taitavia pelaajia ei HIFK:n kokoonpanosta puutu. Varsinkin ruotsalaiskaksikolle Erik Thorellille ja Patrik Carlssonille on ladattu isoja odotuksia lunastettaviksi. Toistaiseksi maalisarakkeessa roikkuu kaksikon kohdalla pyöreä nolla.

Kevin Lankista tuuraava Atte Engren ansaitsee erityismaininnan hyvässä valossa. Hän loistaa ilta toisensa jälkeen upeilla torjunnoilla. Kaukaloon palannut Joe Finley on jo päässyt mehukkaiden taklausten makuun. Erikoistilanteissa tulisi onnistua, mutta Helsingissä se on ollut työn ja tuskan takana. Lappeenrannassa Juhani Tyrväinen onnistui, mutta sitä edeltävästä ylivoimamaalista on jo tovi. Paljon pitäisi tiistaina siis tehdä toisin.

Suoraviivainen pelitapa voittojen takeena

Siinä, missä HIFK:n sairastupa tyhjenee pikku hiljaa, ei porilaisilla ole helppoa. Avainpelaajista HIFK:n riveissäkin kiekkoillut Matti Lamberg ei pue tiistaina pelipaitaa päälleen. Mies kärsii pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta, josta Ässät jopa valitti. Kova takaisku oli myös taannoinen Simon Suorannan menetys. Monta maalia nappisyötöillään pohjustanut hyökkääjä on kolme kuukautta loukkaantuneena. Kentällä kannattaa seurata vasta 17-vuotiasta kultakypärää kantavaa Jesperi Kotkaniemeä.

Päävalmentaja Jyrki Ahon sanoin Ässät otti lauantaina taisteluvoiton KalPasta. Selkeät pelinjohtajat löytyvätkin puolustusvitjasta. Maininnanarvoinen on ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin, jolla on Kotkaniemen tavoin tilillään kuusi tehopistettä. Erikoistilannepelaaminen on Porissa kantanut kiitettävästi hedelmää. Alkukaudesta patapaidat ovatkin antaneet melkoisen myrskyvaroituksen. Joukkue on kaatanut esimerkiksi hallitsevan mestarin Tapparan ja on sarjataulukossa sijalla neljä, tasapisteissä Rauman Lukon kanssa. Ässät on onnistunut maalinteossa huomattavasti tiistain kilpakumppaniaan useammin.

Seitsemässä pelatussa ottelussa patapaidat ovat lyöneet kaksikymmentä häkkiä. HIFK on nyt pelannut kahdeksan ottelua ja tilillä on neljätoista maalia. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että otteluiden heikoin vaihe on usein Ässiltä ollut toinen erä. Tällaiset suvantovaiheet tulisi punanuttujen käyttää ehdottomasti hyväksi.

Seuraa Heitä

Atte Engren #53 |

Maalivahti

HIFK-maalivahti on joukkueen vankimpia tukipilareita.

Marco Insam #8 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Italialaispelaaja on seitsemässä ottelussa tehnyt neljä maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Huono vieras jää heräilevän isännän jalkoihin
Ässät on hävinnyt tällä kaudella vasta kaksi ottelua, kummatkin vieraskentällä. Otanta on lyhyt, mutta porilaisilla on ollut ennenkin vaikeuksia juuri vieraskentillä. HIFK:n kohdalla häly joukkueen ympärillä kääntyy eduksi. HIFK ilmoitti maanantaina Tom Nybondaksen siirtyvän pois organisaation urheilupuolelta. Tapaus vaikuttaa myös joukkueeseen vapauttavasti.
3 4
1 2