Maalinteon kanssa painivalle Jukureille kova vieras Jyväskylästä

LIIGA / Ennakko
Jukurit kamppailee pisteistä lauantaina JYPin kanssa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Alkuviikon vieraskiertueella ollut Jukurit saa vastaansa perjantaina tiukasti KooKoolle taipuneen JYPin. Mikkeliläisryhmä metsästää lauantain kamppailussa edelleen kauden avausvoittoaan, kun taas JYP pyrkii parantelemaan asemiaan sarjataulukon yläpäässä.

Jukurit vietti viikon Länsirannikon kiertueella, josta sille ei kuitenkaan jäänyt mukaantuomisiksi pistettäkään. Keskiviikkona Ässät kaatoi mikkeliläisryhmän 6-2-numeroin ja torstaina Lukko vei pisteet maalein 4-1.

Mikkeliläisryhmä pystyi esittämään ajoittain hyvääkin peliä, mutta mustat hetket otteluiden sisällä käänsivät pelit lopulta tappioiksi. Ässiä vastaan notkahdus sattui kolmannessa erässä, kun oma verkko heilui reilussa kolmessa minuutissa kolmesti. Lukko puolestaan kuritti sarvipäitä toisessa erässä kolmesti. 

Maalinteko on tuottanut mikkeliläisjoukkueelle myös valtaisia vaikeuksia, sillä maaleja on syntynyt vasta kolme. Joukkue on kuitenkin avauspeliä lukuunottamatta pystynyt luomaan riittävästi maalipaikkoja, mutta tehot ovat puuttuneet. Tehoja kaivattaisiin erityisesti kiikaritehoilla pelaavalta kakkosketjulta Teemu Tallberg-Henrik Koivisto-Zach Budish, jolle paikkoja maalin tekemiseen on siunaantunut riittävästi.

Jukurit menetti Ässät-ottelussa puolustaja Valtteri Hietasen, joka loukkaantui Matti Lambergin taklattua häntä päähän. Vahvan oman pään luudan puuttuminen on iso menetys mikkeliläisryhmälle.

JYPiä vastaan otteisiin olisi löydettävä tasaisuutta, eikä aiempien pelien kaltaisia heikkoja hetkiä saisi tulla. Tappiot lisäävät varmasti nälkää sarvipäiden pelaamiseen, mutta nähtäväksi jää ovatko tappiot kipsanneet joukkueen peliä vai löytyykö siitä edelleen rentoutta. 

Hurrikaani pyyhältää neljän ketjun voimalla

JYP on jatkanut harjoituskaudelta tuttua vahvaa menoaan myös runkosarjan alussa ja voittanut ensimmäisistä neljästä ottelustaan kolme. Jyväskyläläisryhmä on osoittanut näissä peleissä myös venymiskykyään, sillä HIFK:ta vastaan joukkue nousi 3-0-tappioasemasta jatkoaikavoittoon ja viime ottelussa Kärppiä vastaan kiri kahdesti tasoihin ratkaisten pelin lopulta viime minuuteilla.

Perjantaina jyväskyläläisryhmä kärsi kauden avaustappionsa, kun KooKoo kaatoi joukkueen jatkoajalla 3-2. Tappion lisäksi ikäviä uutisia joukkueeseen toi Antti Suomelan loukkaantuminen. Hyökkääjä sai kovan laukauksen jalkaansa ja jätti ottelun kesken. 23-vuotias hyökkääjä on ollut alkukaudesta joukkueensa tehokkain pelaaja.

Yksi syy hurrikaanipaitojen vahvalle vireelle on siinä, että joukkue on ratkaisuvoimaa jokaisessa ketjustaan. Joukkueesta löytyy Jarkko Immosen, Jani Tuppuraisen ja Mikko Mäenpään kaltaisia kokeneita sotureita, mutta taustalla esimerkiksi virolaishyökkääjä Robert Rooba on tehnyt hyvää jälkeä. Kärppiä vastaan päätään nosti nelosketju Valtteri Hotakainen-Henri Kanninen-Arttu Likola, joka oli mukana kolmessa joukkueen neljästä maalista.

Ongelmakohdat jyväskyläläisryhmän pelaamisessa ovat olleet puolestaan omalla alueella, sillä vastustajat unohtuvat ajoittain liian vapaaksi. Tässä osa-alueessa voi olla yksi avausvoittoaan hakevan mikkeliläisryhmän iskun paikoista, mikäli se vain saa aktiivisen karvauspelinsä rullaamaan.

Viime kaudella JYP oli Jukureille melkoinen peikko, sillä se voitti viisi joukkueiden kuudesta keskinäisestä kohtaamisesta. 

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Iski Lukon verkkoon mikkeliläisjoukkueen ainokaisen maalin. Ärhäkästi taistelevalta laiturilta kaivattaisiin lisäosumia myös JYPiä vastaan.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä viimeisteli perjantaina jyväskyläläisryhmän molemmat osumat KooKoota vastaan. Jatkuuko pistetehtailu Jukureiden kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurien avausvoitto jää haaveeksi
Jukurit on hävinnyt kauden neljä ensimmäistä otteluaan ja joukkue on iskenyt vasta kolme maalia. Lauantaina vastaan asettuu tiiviistä puolustuspelistään tunnettu JYP, joten runsaslukuisia maalimääriä on turha odottaa. JYP väänsi perjantai-iltana KooKoota vastaan pitkän, tappioon päättyneen iltapuhteen, mutta materiaalietu kääntää kelkan silti sisuuntuneille vierailijoille.
0 1
2 3