Kärpät valmiina mustelmien jakoon: "Omaa maalia suojellaan henkeen ja vereen"

LIIGA / Ennakko
Viime kierroksilla säkenöinyt Rooba on yksi maalille haluavista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Yksi tiistai-illan mielenkiintoisimmista kamppailuista mitellään Jyväskylässä, kun Kärpät saapuu testaamaan JYPiä. Oululaisten pääkäskijä odottaa ottelusta varsin tunteikasta.

JYP aloitti kautensa kahdella ottelulla HIFK:ta vastaan. Ensin petolauma kaatui Hippoksella 4−2 ja heti perään lauantaina Helsingissä 3−4 jatkoajan jälkeen. Molemmissa otteluissa tilanteet ja voimasuhteet heittelivät laidasta laitaan, kun molemmat joukkueet kipusivat vuoroin tappioasemasta johtoon. HIFK ehti johtaa lauantain ottelua jo 3−0.

Alkukierroksilla JYPin suurimpia hahmoja ovat olleet Robert Rooba tehoin 3+1 sekä lauantaina voittomaalinkin iskenyt Mikko Kalteva.

Kärpät puolestaan mitteli kahdesti HPK:ta vastaan. Hämeenlinnasta tuomisina oli täysi pistepotti, mutta lauantaina Raksilassa vierasjoukkue oli etevämpi voittomaalikilpailun jälkeen.

− Olemme hieman kopioineet heidän viime kauden peliään, joten peli oli vauhdikasta. Mahdollisuudet oli kuuteen pisteeseen, mutta neljäänkin voi olla tyytyväinen, toteaa Mikko Manner.

Lauantain ottelu toi hieman pelaajahuolia oululaisjoukkueelle, kun Mikael Ruohomaa sai alaraajavamman, joka estää pelaamisen tiistaina. Myös Jari Sailio saattaa olla poissa vahvuudesta, jos hänen taklauksestaan tuomitaan pelikieltoa.

Ratkaisukohdat

Molemmilla joukkueilla on ollut omat haasteensa alkukaudesta puolustusalueen merkkauspelaamisen kanssa. Miehet ovat hukkuneet välillä luvattomankin helposti, eikä parasta maalintekosektoriakaan ole onnistuttu suojaamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiistai-illan trilleristä voidaankin odottaa vauhdikasta vääntöä, jossa kamppailupelaamiselta ei vältytä. Tämän myös Kärppien pääkäskijä nostaa yhdeksi pääteemaksi illan otteluun.

− JYPillä on hyvä kulttuuri suoraviivaisesta hyökkäyspelaamisesta ja kovuudesta maalinedustalla. Ylipäätään sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Molemmilta joukkueilta löytyy erikoismiehiä takaamaan maalivahdin työrauha. Kun myös röyhkeitä ja vauhdikkaita hyökkääjiä löytyy Julius Junttilan johdolla, tilanteita tulee riittämään molemmissa päädyissä. Viisikkopelin hiominen onkin yksi tärkeistä teemoista tässä vaiheessa kautta, joten jäähyttömyys on molempien joukkueiden teema.

− JYP tulee maalille kovaa ja suojelee omaansa henkeen ja vereen. Kurinalaisella suorituksella ja valmiudella maalien edustoilla hyvä tulee, Manner summaa. 

Seuraa Heitä

Teemu Kivihalme #62 | Malmö

Puolustaja

Kivihalme on Kärpissä koeajalla, mutta esitykset povaavat loppukauden sopimusta. Liukkaasti liikkuva puolustaja iski kauden avausmaalinsa lauantaina.

Ossi Ikonen #37 | HPK

Puolustaja

JYPin vastine Kivihalmeelle. Puolustajan paikalla luutiva Ikonen tunnetaan värikkäästä pelityylistään, jossa maisema vaihtuu ja tilanteita syntyy - välillä myös negatiivisessa mielessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin kotivire jatkuu
Kahdella voitolla kautensa aloittanut JYP oli tehokkaana iskemällä HIFK:n verkkoon yhteensä kahdeksan maalia. Kärpiltäkin löytyy ratkaisuvoimaa joukkueesta, vaikka HPK:ta vastaan ruuti vielä hieman märkää olikin. Jyväskyläläisjoukkueen puolustus osoitti myös haavoittuvaisuutensa lauantain ottelussa, joten aivan nollille Kärpätkään ei tule jäämään. Kotonaan alkusyksyn vielä tappioitta pelannut JYP viimeistelee kuitenkin tehokkaammin ja korjaa ottelusta voiton.
3 4
1 2