HIFK:lla revanssi kiikarissa kauden käynnistyessä Helsingissä

LIIGA / Ennakko
HIFK yrittää tasata puntit JYPin kanssa.
Liiga-kausi käynnistyy Nordenskiöldinkadulla lauantaina ottelulla HIFK-JYP. Kotijoukkue pääsee heti hakemaan revanssia perjantai-illasta. JYP kaatoi Hippoksella helsinkiläisvieraan 4-2.

HIFK:n otteet eivät ole vakuuttaneet. CHL:stä lähtöpassit lyötiin kouraan jo kättelyssä ja Liigan avauskierroksella joukkue hävisi JYPille. Perjantaina pelatussa ottelussa startti oli kankea. Hurrikaanipaidat pyörittivät peliä, eikä HIFK saanut ensimmäisellä kymmenminuuttisella aikaan oikeastaan mitään. Pukukoppimaalin myötä joukkue kuitenkin pääsi johtoasemaan, mutta se suli käsiin Antti Suomelan kahden maalin myötä. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ylivoimalla.

Lauantaina HIFK:n pitää olla Helsingissä hereillä alusta asti, sillä JYP on vaarallinen joukkue. Taitavan joukkuepelaamisen lisäksi Hippoksen miehillä on roppakaupalla yksilötaitoa. Edelliskauden erikoistilannepelaaminen oli täyttä timanttia, ja rahkeita jatkaa samaa rataa löytyy kautta linjan.

Ensimmäisen ottelun perusteella voi nostaa Suomelan lisäksi esille Robert Rooban, joka kuittasi tililleen ne ottelun toiset kotijoukkueen kaksi maalia. JYPin hyökkäysosastolla löytyy taitajia laidasta laitaan. Jo pelkästään ykkösketjusta löytyy nimiä, kuten Jarkko Immonen, Jani Tuppurainen ja HIFK:sta Jyväskylään siirtynyt Juuso Puustinen. Puolustuksessa oli perjantaina Nolan Yonkmanin jättämä aukko.

HIFK:n täytyy pitää hyökkäysintoa yllä

Tappiosta huolimatta HIFK:lla oli perjantaina päällä tekemisen meinikiä. Joukkue hyökkäsi innolla moottorin kunnolla käynnistyttyä ja laukoi enemmän kuin kilpakumppaninsa. Perjantaina JYP teki ottelun avausmaalin ylivoimalla. Ari-Pekka Selinin suojattien tulee ajaa kovaa päälle jo heti aloituskiekon jälkeen, jotta kotijoukkue iskee ensin -skenaario toistuisi.

Suurin silmään pistävä seikka HIFK:n kokoonpanossa on kirkkaimman sentteristön puuttuminen. Moni pelaaja jätti Nordiksen taakseen edelliskauden päätteeksi. Ruotsalaiskaksikko Patrick Carlsson ja Erik Thorell ovat toki hyvä lisä hyökkääjistöön. HIFK onnistui perjantaina ylivoimalla JYPin tapaan kerran. Puolustuksesta oli loukkaantumisien takia miehiä sivussa neljä. Suurin tämänhetkinen menetys on kuitenkin maalivahti Kevin Lankinen.

Mikäli lauantai toistaa perjantaita, on Nordiksella tiedossa yleisöä viihdyttävä kamppailu, jossa ei vastustajaa viedä ihan narussa. Erikoistilanteet tulisi molempien käyttää hyödyksi.

Seuraa Heitä

Robert Rooba #88 |

Laitahyökkääjä

Virolaishyökkääjä aloitti kauden vahvasti. Hän teki ensimmäisessä ottelussa kaksi maalia.

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjällä on pelisilmää ja hän osaa ratkaista tilanteista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n puolustuksen poissaolot näkyvät
Joukkueet kohtasivat perjantai-iltana ja ensimmäistä erää lukuun ottamatta helsinkiläiset olivat pelillisesti selvästi alakynnessä. Puolustuksesta puuttuu neljä runkopelaajaa ja poissaolijat heijastuvat otteisiin kentällä. Puolustuspelissä HIFK pysyi paremmin kyydissä, mutta hyökkäyspelin rakentaminen oli huonoilla ajoituksilla höystettyä roiskimista. Yhdessä yössä ei tapahdu ihmeitä, joten JYP on niukka ennakkosuosikki myös Helsingissä.
1 2
2 3