HIFK:lla mahdollisuus katkaista, TPS kaipaa lisää tehoja kokeneelta kaartilta

LIIGA / Ennakko
HIFK:n puolustuksella on ollut toistaiseksi tiukka niskalenkki TPS:n kokeneesta kaartista.
Altavastaajana sarjaan lähtenyt HIFK nousi viidennessä pelissä kuskin paikalle ottamalla sarjan ensimmäisen vierasvoiton. Perjantaina helsinkiläisillä on mahdollisuus ottelusarjan katkaisemiseen kotihallissaan. Tasaisesti peluuttavan HIFK:n kaatamiseen TPS tarvitsee tehoja pisteiden valossa alisuorittaneelta kokeneelta kaartiltaan.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HIFK otti Turussa ottelusarjan ensimmäisen vierasvoiton. Jo pelkkä vierasvoitto oli helsinkiläisiltä nappisuoritus, mutta tapa jolla voitto irtosi, oli vieläkin tärkeämpi. TPS nappasi aiempien kotiotteluidensa tavoin johtoaseman itselleen jo ensimmäisessä erässä iskemällä kaksi osumaa. HIFK ei kuitenkaan lannistunut, vaan iski seuraavat viisi osumaa. 

Helsinkiläisten voiton takuumiehinä olivat jälleen ykkösketjun Juuso Puustinen - Roope Hintz - Joonas Rask. Kolmikon taustalta täytyy kuitenkin nostaa esiin varsinkin alavireistä kevätkautta pelannut Juhamatti Aaltonen, joka teki upean esityön joukkueelle elintärkeään tasoitusmaaliin. 

Venyneessä ottelusarjassa etu on kääntynyt leveämmällä ringillä pelaavalle HIFK:lle. TPS joutuu kuormittamaan avainpelaajiaan huomattavasti enemmän, kun HIFK:n tasainen peluutus mahdollistaa terävän liikkeen aina ottelun loppuhetkille asti.

TPS:n kokeneet alisuorittajat

Ennen sarjan alkua juuri kokenut kaarti oli se, jonka avulla TPS:n piti marssia välieriin, mutta viiden ottelun jälkeen suurteot antavat edelleen odottaa itseään.

Yksi osasyy on juuri lisääntynyt rasitus. TPS:ltä puuttuu kolme avainrooliin kaavailtua hyökkääjää, eikä HIFK jätä yhtäkään vastustajan kärkimiehiin kohdistuvaa taklausmahdollisuutta käyttämättä.

Hyökkääjistä mustapaitojen kovimmat minuutit on kellottanut kaksikko Tomi Kallio - Eric Perrin, joista kumpikin on pelannut keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohden. Kuorma on kova kenelle tahansa, mutta erityisesti yli 40-vuotiaille pelimiehille, vaikka ovatkin edelleen hyvässä kunnossa. 

Kuormitus on näkynyt erityisesti viimeisen puristuksen puutteena. Kaksikko on pystynyt kääntämään pelin väkevästi HIFK:n kenttäpäätyyn, mutta viimeistely on jättänyt runsaasti toivomisen varaa, sillä viiden ottelun jälkeen Perrinin pistesarake näyttää lukemaa 0+2, Kallion 1+0.

Myös Turkulaisten kokenein puolustaja Henrik Tallinder on jäänyt kauas runkosarjan parhaasta tasostaan. Tallinder on ollut myös HIFK:ta vastaan joukkueen alakerran tuki, mutta myös ruotsalaiselta kaivataan lisätehoja HIFK:n kaatamiseen. 

Toistaiseksi TPS:n nuoret pelimiehet ovat pelanneet kokonaisuutena tämänhetkisen tasonsa ylärekisterissä, mutta pudotuspelisarjan tai mestaruuden voittamiseen joukkue tarvitsee parhaat miehensä parhaalle tasolleen.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Mielialapelaaja, joka on oikeassa mielentilassa lähes pysäyttämätön. Iski helsinkiläisten avausmaalin keskiviikon ottelussa ja oli syöttämässä avausmaalia maanantaina.

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Kallio on ollut toistaiseksi tiukasti helsinkiläisten pihdeissä. Perjantaina myös kapteenilta vaaditaan pudotuspelisarjan parasta ottelua, jotta kausi vielä jatkuisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Hanat entistäkin tiukemmassa
TPS on hallinnut ottelusarjassa huomattavasti enemmän kiekkoa, mutta HIFK on päässyt nopeilla käännöillään sekä suoraviivaisella pelillään yllättämään turkulaiset. Perjantaina TPS:n täytyy tiivistää oma alueensa entistä paremmin, joten odotettavissa on jopa sarjan vähämaalisin taisto.
1 2
1 2