HPK selkä seinää vasten − Juho Keränen on kurinpitotarkastusten kannattaja

LIIGA / Ennakko
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Juho Keränen on ehtinyt kohdata urallaan JYPin useita kertoja pudotuspeleissä. Perjantain kamppailua hän ei jännitä merkittävästi muita pudotuspelejä enempää.

Torstaina HPK:n mediatilaisuudessa joukkuetta edustivat Juho Keränen ja apuvalmentaja Juha Lehtola. Kaksikko odottaa perjantain kamppailua innoissaan.

− Peli kerrallaan mennään, ei siinä sen kummempaa, mietti Lehtola ottelua edeltävää päivänä.

Lehtola niputti edellisen ottelun tappion ytimekkäästi.

− Ok-peli ei enää riitä. Tasakentällisin olimme hyviä, alivoima oli loistavaa, ja sitten ne jatkoerät ovat tommoisia. Joku menee jossain vaiheessa, mietti Kerho-valmentaja.

Keräsen mukaan sarja on vielä ihan auki.

− Ei varmaan kukaan odottanut, että neljässä tai viidessä pelissä toinen kävelee jatkoon. Tilanne on ihan sama edelleen.

HPK-hyökkääjä oli helpottunut, ettei hänen avauserässä saama 2+2 minuutin rangaistus johtanut JYPin maaliin. Tilanteessa Keräsen kypärä osui Joonas Nättisen mailaan aiheuttaen verenvuodon, mutta tuomaristo tulkitsi tapahtuneen korkeaksi mailaksi.

− Siinä tuli tuomareille virhe, mutta eipä sitä auta enää miettiä. Linjatuomarilta oli toki aika kova ratkaisu siihen paikkaan mennä sanomaan että korkea maila. Mutta se on mennyttä, eipä siinä.

Kurinpitojärjestelmälle kehuja

Keränen kannattaa tässäkin sarjassa nyt kahteen kertaan noussutta kurinpidon tarkastelua, jossa viheltämättä jääneitä tilanteita tutkitaan otteluiden välissä videoilta. Petteri Nikkilä sai omasta rikkeestään kahden ottelun pelikiellon kolmannen pelin jälkeen, ja keskiviikon ottelusta tutkintaan meni Mikko Kuukan rike.

− Mun mielestä tämä on hyvä juttu. Siellä kuitenkin jää aina huomaamatta sellaisia, jotka ovat selkeitä rikkeitä. Pitemmän päälle ne menevät tasan. On hyvä, että kurinpito tutkii. Peli siistiytyy ja tahalliset vahingoittamisyritykset jäävät vähemmälle, mietti Keränen.

Tuomaritkin ovat ihmisiä, muistutti Keränen.

− Varmasti ovat aika vaikeita monet tuollaiset tilanteet tuomareille huomata ihan joka kerta.

Keränen yhtyi näkemykseen siitä, että pilli jää joskus kolmansissa erissä "taskuun".

− Usein se linja muuttuu hieman loppua kohti. Ensimmäinen poikittainen pääsee läpi, mutta toisesta vihelletään, kuvasi Keränen.

Kokeneen neuvot, kun selkä on seinää vasten

Keränen on ennenkin ollut pudotuspeleissä tilanteessa, jossa vastustaja on voiton päässä sarjan voittamisesta.

− Paras neuvo on se, ettet mieti sitä lopputulosta etukäteen. Menet pala palalta peliä kohti ja peliäkin pelaat vaihto kerrallaan ja erä kerrallaan. Että et anna ajatuksen karata eteenpäin. Se on varmasti sellainen, mitä itse noudatan.

Liikaa veteraanikaan ei käy muita pelaajia ohjaamaan.

− Kävimme ottelua tänään porukalla kyllä läpi, mutta ei siinä mitään erikoisia pohdittu.

Lehtola kehui myös Petteri Nikkilän paluuta pelikiellosta. Maalivahti Emil Larmia hän analysoi pelaajaksi, jonka tärkein kehittyminen tulee tasaisuuden kehittyessä.

− Kauden aikana oli peräkkäisiä nollapelejä ja sitten pieni romahdus. Miten niistä hyvistä peleistä sitten ei lähde väärille raiteille, se on ollut tärkeintä oppia. Hyvin on pää kestänyt, kehui Lehtola.

Keräselle JYP on tuttu vastustaja. Kyseessä on neljäs kerta, kun Keräsen joukkue kohtaa JYPin pudotuspeleissä.

− Kyllä se on aika sama "jyppi" vielä. Samalla lailla pellaa. Ei itelle ainakaan tullut yllätyksenä. Onkohan nyt kolmas vai neljäs sarja minulle, mietti Keränen Oulun murteen puskiessa läpi.

Seitsemän pelin sarjoja Keränen on pelannut useamman. JYPiä vastaan täysi sarja tahkottiin viimeksi 2015, kun Kärpät eteni finaaleihin voittamalla JYPin seitsemännessä ottelussa. Keväällä 2010 JYP oli Kärppiä parempi voitoin 4-3.

− Joo, pari on ollut sellaista seitsemän pelin sarjaa JYPiä vastaan, muisteli Keränen naurahtaen liioitellulle arviolle siitä, että on pelannut JYPiä vastaan pudotuspeleissä useammin kuin runkosarjassa.

Nikkilän paluu muuttaa puolustajien peluutusta. Lehtola ei kuitenkaan kommentoinut sitä, millä tavalla kokoonpanot muutetaan perjantain otteluun.

Kuukan mahdollisen pelikiellon lisäksi JYPillä on ottelussa kokoonpanohuolia loukkaantumisista. Kolhuja ottelusarjassa ovat kokeneet Mikko Kalteva, Jani Tuppurainen sekä Ossi Louhivaara. Myös Anssi Löfman sai keskiviikon pelissä kovan tällin.

Seuraa Heitä

Henrik Forsberg #25 |

Puolustaja

Puolustajan sarja lähti liikkeelle epävarmasti, ja Forsberg oli ajoittain vaikeuksissa etenkin omassa päässä. Petteri Nikkilän pelikielto lisäsi kuitenkin puolustajan vastuuta, ja tuloksena oli myös maali viidennessä ottelussa. Vieläkö saa vastuuta?

Jussi Olkinuora #45 | Genève-Servette

Maalivahti

Olkinuora on parantanut kahden ensimmäisen ottelun jälkeen otteitaan. Ylipelaaminen on hieman rauhoittunut sarjan edetessä. Pitääkö hän HPK:n kurissa loppuun asti?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ei vieläkään murskavoittoa
Joukkueet ovat kohdanneet jo viidesti. Jatkoaikaa paremmuuden mittaamiseen on tarvittu jo kolmesti ja vain yksi otteluista on päättynyt yli maalin erolla. Siinäkin ottelussa JYP iski voittomaaliksi jääneen 3-1-osuman tyhjään maaliin. Sama linja jatkuu myös perjantaina HPK:n ollessa lievä ennakkosuosikki.
2 3
1 2