Virta vie välieriin?

LIIGA / Ennakko
Pekka Virran luomat taktiikat ovat purreet lahtelaisvastustajaa vastaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa pääsee tämän kevään puolivälieräjoukkueista ensimmäisenä kokeilemaan sarjan katkaisua nimiinsä. Lahtelaisten puolelta voitto vaatii taktisia ja henkilökohtaisia onnistumisia.

Erittäin tasaisena alkanut puolivälieräsarja sai maanantain ottelussa uutta väriä, kun KalPa takoi tulostaululle lopulta komeat 5−2-lukemat. Kuopiolaisten ylivoimapelaaminen oli uomissaan ja maaleista kaksi syntyi miesylivoimalla. Puolustaja Joonas Lyytinen viimeisteli kummatkin osumat ja avasi näin maalisaldonsa pudotuspelien osalta.

Lauantaina kilpipaitojen pelaamisessa näkyi pieniä väsymisen merkkejä keskiviikon ja perjantain jatkoeriin venyneistä kamppailuista. KalPan aktiivisuus oli kohtalaisella tasolla lauantaina, mutta maanantain ottelussa oli selkeää vapaapäivän tuomaa raikkautta. Kuopiolaisten asenne ja kamppailuvoima on sen sijaan ollut hyvä koko sarjan ajan.

Otteluissa molemmilla joukkueilla on ollut omat painostusjaksonsa ja etsikkoaikansa. Maanantaina ottelu ratkesi KalPan hyvään ylivoimapeliin ja tehokkaaseen viimeistelyyn.

Pelicans-leirissä ei varmasti olla hyvillään joukkueen kirin hyytymisestä ottelun lopussa. Jesse Mankisen taklauksen ja ulosajon myötä joukkueella oli jopa viisi minuuttia ylivoima-aikaa kiriä siinä vaiheessa kahden maalin johto tasoihin, mutta erikoistilannepelaamisesta ei tahtonut tulla oikein mitään.

Tämä oli hieman kummallista, sillä taululle merkityt kaksi osumaa joukkue teki ylivoimalla. Vili Sopasen ja Justin Hodgmanin maalit olivat pussinokkien ensimmäiset tulosyksikön osumat. KalPan puolelta esimerkiksi Janne Keränen on ollut tulikuumana.

KalPan kannalta keskiviikkoillan ottelu vaikuttaa hyvältä. Joukkue sai maanantaina peliään auki etenkin viimeistelyn osalta ja voiton myötä kutsuisivat välierät. Kuitenkin Pelicansin pystyy parhaimmillaan vastaamaan kurinalaisella pelillä kuopiolaisten aktiiviseen pelityyliin ja suitsimaan sitä. Lahtelaisten keskialueen sumppu on toiminut parhaimmillaan hyvin ja KalPan hyökkäykset ajautuneet pääosin tehottomiksi kulmaralleiksi.

Kuopiolaisten puolelta ongelmaksi voi nousta henkinen puoli ja nimenomaan latautuminen. Päävalmentaja Pekka Virta on usein puhunut oman joukkueensa latautumisesta ja myös siihen liittyvistä ongelmista. Sarja on kotona katkolla, mutta osaako joukkue käyttää energian oikealla tavalla hyödyksi?

Seuraa Heitä

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Iski maanantaina Lahdessa kaksi ylivoimamaalia. Muutenkin parantanut pudotuspeleissä otteita runkosarjaan verrattuna.

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Maanantaina ensimmäinen maali kevään pudotuspeleissä. Hänen onnistumisia joukkue tarvitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans räpyttelee hengissä
KalPa kävi hakemassa suurinumeroisen voiton Lahdesta maanantaina, mikä laittoi Pelicansin kuilun reunalle. Sarjan katkaisu on kuitenkin haastavaa. Juha Leimun ja Justin Hodgmanin herääminen vaikeuttavat KalPan iltapuhdetta entisestään, eikä sarja katkea vielä keskiviikkona.
1 2
3