Pelicans kaipaa leveyttä ja toista voittoa - tylyttääkö KalPa jälleen?

LIIGA / Ennakko
Onko tulikuuma Janne Keränen maanantaina Pelicans-pelaajien tiukassa vartioinnissa?
Lauantaina elintärkeän 1−2-vierasvoiton Kuopiosta hakenut Pelicans isännöi KalPaa Liigassa joukkueiden puolivälieräsarjan neljännessä kohtaamisessa. Kuopiolaiset johtavat monessakin mielessä erittäin tasaista ottelusarjaa voitoin 2−1.

Aiempia otteluita on leimannut tasaisuus, sillä jokainen koitos on ratkennut maalin erolla. Kahdesti voittajaa on jouduttu hakemaan jatkoeristä, kummallakin kerralla KalPa vei pidemmän korren.

On sanomattakin selvää, että maanantain koitoksella on suuri merkitys, vaikka sarja ei Lahdessa vielä poikki menekään. Jos isännät onnistuvat kairaamaan voiton ja tasoittamaan sarjan kahden voiton takaa-ajoasemasta, kääntynee kelkka jatkossa lahtelaisten suuntaan.

Toisaalta, jos illan vierasjoukkue juhlii, on Pelicansilla suuri vuori kiivettävänä. Ehkä jopa liian suuri siihen nähden, miten vahvasti runkosarjan kolmonen on kevään pudotuspeleissä pelannut.

Heräävätkö tähdet?

Pelicans on onnistunut tekemään pudotuspeleissä viisi maalia, näistä kolme on syntynyt Kimi Koiviston ja kaksi Joonas Alanteen lavasta. Lahtelaisten kärkimiesten, kuten Vili Sopasen sekä yli kaksi kuukautta sitten edellisen kerran osuneen Iikka Kangasniemen on pakko alkaa ottamaan roolia hyökkäyspäässä.

Toki joukkueesta on myös pulpahdellut pelimiehiä esille tavallista poikkeavimmissa rooleissa. Esimerkiksi Justin Hodgman on ainoastaan yhdestä syöttöpisteestä huolimatta pelannut kohtalaisen kevään. Kun syöttöihin ja hyökkäysten päättämisiin tulee vielä viimeinen kirsikka kakkuun, voi jälki olla tuhoisaa.

Maalivahtitilanne Pelicansin osalta on loistavissa kantimissa. Kaksi ensimmäistä peliä hävinnyt pussinokkalauma ei kaatunut tuolloin Karri Rämöön muutamista irtokiekoista huolimatta, sillä yli 100 NHL-ottelua pelannut kassari on ollut kaikkinensa varma. Lauantaina Janne Juvonen oli kuin muuri maalillaan tylsyttäen KalPan.

Keränen tarvitsee komppaajan

Jos on Pelicansin onnistumiset olleet tehojen valossa suppeat, samaa voi sanoa myös KalPan suhteen. Kahdesta jatkoeräosumasta vastannut hyökkääjä Janne Keränen on tehnyt yhtä monta maalia kuin muut kuopiolaispelaajat yhteensä. On mielenkiintoista nähdä, onko laituri maanantaina ja tästä eteenpäin erityismerkattu pelikaanien kesken.

Vaikka tehojen puolesta KalPa-pelaajat eivät ole saaneet parastaan irti, on joukkueen peli toiminut muuten mainiosti. Pelicansin vahvuus, fyysinen peli ei ole ainakaan toistaiseksi tylsyttänyt KalPaa. Kuopiolaiset ovat vastaavasti pitäneet vauhdilla ja hyvällä jalalla huolen siitä, että ainakin tähän menessä suurimmaksi osaksi se on ollut peleissä temmon suhteen määräävämpi osapuoli.

Lauantaina Pelicans otti ison puolustusvoiton. KalPa ei saanut murrettua lahtelaisten viisikkopuolustusta ja uhrautuvaa blokkipelaamista tarpeeksi tehokkaasti. Jatkon kannalta suuri kysymys kuuluukin, kumman joukkueen ratkaisupelaajat pääsevät pihdeistä ja miesvartioinnista irti nopeammin.

Seuraa Heitä

Nico Manelius #23 |

Puolustaja

Peruspakki on tällä hetkellä Pelicansin paras puolustaja, kun ajatellaan jokaisen omaa roolia. Maneliuksen kaltaiset syvyyspakit näkyvät otsikoissa valitettavan harvoin. Isoja askelia ottanut puolustaja osaa hidastaa KalPan hyökkäyksiä ja toisaalta myös katkoa niitä. Itseluottamus näyttää olevan kohdillaan.

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Runkosarjan kahdeksasta maalista peräti kuusi näki päivänvalon helmi-maaliskuun aikana. Pudotuspeleissä kertaalleen maalannut oikea laituri on mitä ilmeisemmin kevään miehiä, sillä pelihuumori on kaikkinensa parasta koko kauden mittapuulla juuri oikeaan aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans tasoittaa sarjan
Pelicans onnistui kampeamaan sarjan ensimmäisen voiton lauantaina Kuopiossa. Lahtelaisten riveistä on löytynyt uusia ratkaisijoita Joonas Alanteen ja Kimi Koiviston muodossa, mikä on tehnyt KalPan puolustusurakasta haastavamman. Pelicans alkoi saada KalPan kärkkyvät hyökkääjät kuriin, mikä jatkuu siinä määrin, että sarja tasoittuu 2-2-tilanteeseen.
2 3
1 2