Pudotuspelipaikoille kivunnut LeKi hamuaa seuraavaa päänahkaa KeuPasta

MESTIS / Ennakko
Löytääkö KeuPa aukot LeKi-puolustuksesta?
Kuva © Jarno Hietanen
Sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta löytyvät KeuPa HT ja LeKi iskevät yhteen Keuruun lauantai-illassa. Erilaisista lähtökohdista otteluun lähtevät joukkueet mielivät parannella sijoitustaan.

Kotijoukkue KeuPa HT lähtee otteluun allaan viikon tauko peleistä, sillä edellisen kerran joukkue pelasi viime perjantaina kotikaukalossaan. Tuolloin kovaan kevätvireeseen äitynyt IPK oli vahvempi selvästi lukemin 1-5.

Keuruulaiset ovatkin saaneet nauttia viime viikkoina löysästä otteluohjelmasta, kun myös IPK-ottelua edelsi lähes viikon tauko, ja kyseinen kahden viikon takainen ottelu Espoo Unitedia vastaan pelattiin niin ikään Keuruulla. KeuPa kohtaa LeKin siis kahden kotitappion putkessa.

KeuPa on luottanut viime aikoina kärkipelaajiinsa, kun joukkueen tulosvastuu on levännyt kahden ensimmäisen ketjun pelaajien hartioilla. Tiiviisti puolustavaa ja pienen kaukalon salat tuntevaa LeKiä vastaan taustatukea kuitenkin tarvittaisi.

LeKi tulee otteluun voitokas ottelu allaan. Perjantain Hokki-ottelu Lempäälässä oli erittäin tärkeä, sillä ennen kamppailua joukkueet olivat tasapisteissä. 4-1-voitto nosti lempääläläiset pudotuspeliviivan yläpuolelle, vain pisteen päähän seitsemättä sijaa miehittävästä KeuPasta.

Joukkueen tuki ja turva Hokki-ottelussa oli 44 kertaa kiekon tielle venynyt maalivahti Christian Heljanko. Kevään otteluissa erinomaisesti suoriutunut veskari venyi muutamaan huipputorjuntaan, ja napsi laukaukset hallitusti kiinni.

Myös LeKin alivoima oli laadukasta, vaikka Hokki ainokaisensa iskikin ylivoimalla. Omassa ylivoimapelissään saukkopaidat eivät sen sijaan onnistuneet, ja siinä riittääkin työn sarkaa KeuPaa vastaan.

Saako vierasvoittojen sarja jatkoa?

Joukkueiden tämän kauden kaikki keskinäiset kohtaamiset harjoitusotteluita myöten ovat päättyneet vierasvoittoihin. Runkosarjapeleissä KeuPa on hakenut vierasvoitot Lempäälästä lukemin 1-4 ja 3-5. LeKin ainoa voitto tuli lokakuun maali-ilottelussa Keuruulla lukemin 6-8.

Omalta osaltaan otteluun vaikuttaa varmasti ottelutahti. LeKillä on varmasti hyvä lataus ja tekemisen meininki perjantain hienon voiton jäljiltä, mutta KeuPa pääsee otteluun levänneenä. Toisaalta isännät voivat kärsiä pienestä pelituntuman puutteesta.

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Keuruulaisten kultakypärää kantava hyökkääjä on joukkueensa tulosyksikön tuki ja turva. Onnistuuko ohittamaan tulikuuman Heljangon?

Sami Laakso #25 |

Keskushyökkääjä

LeKi-kapteeni johdatti joukkojaan perjantain Hokki-ottelussa kahdella syöttöpisteellään. Kunnostautuuko työmyyrä tehopisteiden saralla myös Keuruulla?

» Lähetä palautetta toimitukselle