Pudotuspelitoiveita ja karsintapeikkoja Mehtimäellä

MESTIS / Ennakko
Myös lauantaina kamppaillaan sarjapisteistä hampaat irvessä.
Tappiokierteessä vaeltava Jokipojat kohtaa kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan piristyneen JYP-Akatemian. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet sekä pudotuspeleihin että tippumiseen karsintasarjaan, joten Joensuussa nähtäneen kahden kova-asenteisen joukkueen kamppailu.

Lauantain kamppailu on Jokipojille ja JYP-Akatemialle kauden neljäs keskinäinen ottelu, ja tähän mennessä kamppailuissa on nähty vain kotivoittoja. Syyskaudella joukkueet kohtasivat Jyväskylässä kahdesti, ja Akatemia korjasi otteluista niukat voitot lukemin 5−4 ja 4−2.

Tammikuussa oli Jokipoikien vuoro isännöidä keskinäistä kohtaamista, josta joensuulaiset nappasivat vihdoin kolme pistettä maalein 3−1. Kyseisen voiton jälkeen ärjypaidat eivät ole voittaneet kertaakaan, vaan plakkarissa on 11 perättäistä tappiota.

Jokipojat majailee tällä hetkellä juuri pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä 65 pisteellä vain kaksi pistettä LeKiä jäljessä. Kymmenentenä olevalla, ottelun vähemmän pelanneella JYP-Akatemialla on puolestaan 62 pistettä. Karsintaviivan alapuolella oleva Hokki vaanii jyväskyläläisiä vain pisteen päässä.

Jokipojilla viimeiset mahdollisuudet ryhtiliikkeeseen

Keskiviikkona SaPKoa vastaan pirteästi pelanneella Jokipojilla on Akatemia-ottelun jälkeen jäljellä haastavat vierasottelut kovavireisiä Kiekko-Vantaata ja Espoo Unitedia vastaan. Joukkueelle olisi elintärkeää saada useampi pinna lauantain kotiottelusta.

− Rohkeutta ja oveluutta tarvitaan hyökkäysalueelle. Siellä pitää uskaltaa niitä temppuja tehdä ja toteuttaa, että päästään paremmin maalipaikoille, pohti valmentaja Jouni Varis avaimia lukossa olleeseen hyökkäyspeliin verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Joensuulaisryhmän pelaajista sivussa ovat hyökkääjät Joonas Larinmaa, Ville Silvast sekä puolustaja Eppu Rissanen. Laituri Oula Uski sen sijaan saattaa palata pelaavaan kokoonpanoon.

Akatemian vire löytymässä oikeaan aikaan

Myöskin karmeassa tappiosumassa aiemmin vaeltanut JYP-Akatemia on napannut edellisissä otteluissa kovat päänahat kärkipään seuroilta TUTO:lta sekä Hermekseltä.

Perjantaina Hermes tuotti Akatemian avauspelaamiseen ongelmia aktiivisella karvauksellaan, mutta jyväskyläläiset viimeistelivät kovalla prosentilla paikoistaan latomalla kuusi maalia 18 maalia kohti ammutusta laukauksesta.

Joukkue onnistui pelaamaan koko ottelun eheää ja pelisuunnitelmansa mukaista kiekkoa. Tehokkaan hyökkäyspelin lisäksi kehuja ansaitsi Akatemian kohdilleen loksahtanut puolustuspeli, jonka viimeisimpänä lukkona toimi hyvin torjunut Markus Ruusu.

Seuraa Heitä

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Jykevän laitahyökkääjän otteista on paistanut viime otteluissa valtava taistelutahto ja voittamisen halu. Mitä kuumemmaksi ottelu menee, sitä enemmän Lehtinen on kuin kotonaan kaukalossa.

Taavi Tiala #16 |

Laitahyökkääjä

Toimi pääarkkitehtina perjantaina Hermeksen kaadossa latomalla 2+2-tehopisteet. Löytyykö tehokas vire myös Mehtimäen kaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle