Jatkuuko kotivoittojen putki? − LeKin tilastollinen iskun paikka päätöserässä

MESTIS / Ennakko
Heljangolta tarvittaneen jälleen hyviä torjuntoja.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKi saa keskiviikkona vieraita Savonlinnasta, kun sarjakärki SaPKo saapuu Lempäälään mittelemään paremmuudesta ja tärkeistä sarjapisteistä.

Joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista ovat jokainen päättyneet kotijoukkueen suurinumeroiseen voittoon. Kahdesti SaPKo on ollut kotonaan parempi, ja saukkolauma voitti oman kotiottelunsa marraskuun lopussa selvin 5−1-lukemin. 

SaPKo johtaa runkosarjaa pisteen erolla TUTOon. LeKi puolestaan majailee kahdeksannella sijalla ja on menossa tällä hetkellä pudotuspeleihin. 

Kuumat ovat kuumia vaikka eri tahtiin pelaavatkin

SaPKon Jonathan Tanus ja Teemu Lepaus miehittävät Mestiksen pistepörssin kahta kärkisijaa. LeKin kultakypärä Tomi Peltonen löytyy sijalta 20. Viime kaudelta LeKistä tuttu Tanus ja Lepaus lähentelevät jo 50 pisteen rajaa, kun taas Peltonen on juuri rikkonut 30 tehomerkinnän krouvin.

LeKi pelasi viimeksi perjantaina TUTOa vastaan vieraskentällä, häviten 1−3. Tuolloin Tuomas Koskinen viimeisteli lempääläläisten ainokaisen. SaPKo sen sijaan pelasi viimeksi helmikuun alussa. Perjantaina 3.2. käydyssä ottelussa joukkue voitti Hermeksen niukasti 3−2.

Kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat tammikuussa, on sarjakärki pelannut vain edellä mainitun Hermes-ottelun. LeKi on pelannut edellisen keskinäisen pelin jälkeen neljästi, häviten KeuPalle ja TUTOlle, mutta voittaen IPK:n. 

Tilastojen ihmeellinen maailma

SaPKon Juhana Aho ja LeKin Christian Heljanko ovat molemmat joukkueensa vastuunkantajia maalin suulla. Ahon tilastot ovat rahtusen Heljangon vastaavia edellä, mutta myös lempääläläisten veräjänvartija on parhaimmillaan sarjan tähtitorjujia.

SaPKo on yksi Mestiksen jäähyherkimmistä joukkueista pikkukakkosissa mitattuna, ja LeKi on onnistunut pysymään rangaistusaitiosta pois miltei tehokkaimmin koko sarjassa. Mikäli erikoistilanteet nousevat pinnalle illan ottelussa, saattaa LeKillä olla mahdollisuus jatkaa otteluparin kotivoittojen sarjaa.

Kun tarkastellaan kussakin erässä tehtyjen maalien määrää, hallitsee SaPKo vertailua LeKiin kahden ensimmäisen erän osalta, mutta kolmas erä onkin jo tasainen. LeKi johtaa päätöserässä tehtyjen maalien tilastoa suhteessa savonlinnalaisiin äärimmäisen niukasti.

Voitaneen siis sanoa, että mikäli LeKi onnistuu sinnittelemään SaPKon kelkassa ensimmäiset 40 minuuttia, on ottelu täysin auki − siis tilastojen valossa.

Seuraa Heitä

Tuomas Koskinen #13 | 1

Keskushyökkääjä

Koskinen osui LeKin edellisessä ottelussa TUTOn verkkoon. Uutteran laitahyökkääjän panosta tarvitaan myös sarjakärkeä vastaan. Rooli kärkihyökkääjien takana on tuottanut ajoittaisia välähdyksiä miehen kyvyistä.

Toni Henttonen #49 |

Laitahyökkääjä

Henttonen tehoili savonlinnalaisten edellisessä ottelussa. Hänenlaisiaan alempien ketjujen pelaajia ja heidän onnistumisiaan kaivataan kevään peleissä, sillä kärkihyökkääjät otetaan varmasti hyvään vartiointiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle