Lähennelläänkö Peliittojen pelissä taas käsipallolukemia?

MESTIS / Ennakko
Vastustajat ovat päässeet viime aikoina melskaamaan Peliittojen maalilla turhan vapaasti.
Peliitat ja Espoo United pelaavat perjantaina Heinolassa arvokkaista sarjapisteistä. Peliittojen peleissä on verkko heilunut molemmissa päissä samaan tahtiin kuin joukkueen 80-luvun otteluissa konsanaan. Espoo Unitedilla on takanaan hurja 11 ottelun pisteputki.

Espoo United on noussut vaikean alkukauden jälkeen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Joulutauon jälkeen joukkue on napsinut pisteitä kovaan tahtiin. Unitedin 11 ottelun pisteputki käynnistyi heti joulutauon jälkeen Heinolassa Markus Piispasen iskettyä 2-2-tasoituksen vain kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Peliitat väänsi lopulta voiton Jaakko Lantan veivatessa vanhanaikaisella 3-2-voittomaalin jatkoajan viime hetkillä.

Dramatiikkaa nähtiin myös lokakuussa Espoossa pelatussa ottelussa, kun kotijoukkueen Oskari Uomalan vajaa puolitoista minuuttia ennen loppua tullut 1-1-tasoitus ei riittänytkään viemään ottelua jatkoajalla Peliittojen Henri Ruotsalaisen ohjattua loppulukemiksi jääneen 1-2-maalin vain 24 sekuntia ennen loppua. Joukkueet ottavat nyt yhteen kolmannen kerran kuluvalla sarjakaudella.

Peliittojen viimeaikaiset pelit ovat pitäneet tilastomiehet kiireisinä. Peliitat iski viime viikolla pikkumustan kolmessa ottelussa 14 kertaa vastustajan reppuun. Toisaalta verkko heilui myös omassa pyydyksessä 12 kertaa. Sama ralli jatkui keskiviikkona Vantaalla, jossa K-Vantaa vei pisteet noustuaan kahden maalin takaa 8-5-voittoon. Peliitat on tehnyt sarjassa neljänneksi eniten maaleja ja päästänyt omiin toiseksi eniten.

Peliitoilla vaikeuksia oman maalin edustalla

Viime viikolla Pelicansista heinolalaisten remmiin liittynyt hyökkäyskaksikko Joonas Alanne ja Taavi Vartiainen, sekä kiekollisesti etevä Roni Rukajärvi ovat piristäneet joukkueen hyökkäyspeliä tuoden lisää vaihtoehtoja ja variaatioita myös tökkineeseen ylivoimapeliin.

Vastaavasti maalineduspeli omassa päässä on ollut luvattoman heikkoa. Viime viikolla puolustus tuki ja auttoi 18-vuotiasta heinolalaisvahti Sami Sunia siivoamalla maalinedustan ja peippaamalla pahimmat vetopaikat Sunin debyyttiottelussa.

Sittemmin ote etenkin maalinedustalla on löystynyt ja vastustajat ovat päässeet teutaroimaan mailoineen Sunin maalin edustalla. Keskiviikkona tulleista takaiskuista valtaosa tuli ohjauksina maalin edustalta.

Vantaalla Suni vaihdettiin pois kolmannessa erässä tilalle luistelleen Timo Niemen tilalle. Loukkaantuneena ollut Niemi näyttää siis olevan lähellä pelikuntoa. Kakkosvahti Lassi Yrjölä oli tiistaina lainalla KooKoossa. Heinolalaisjoukkueen suurin kysymysmerkki löytyy maalin suulta. Jatkaako Peliitat Sunilla vai joko Niemi on aloituskunnossa? Pelicansin Joona Voutilainen on myös yksi vaihtoehto veräjän vartijaksi.

Pysäyttääkö Tirronen Itä-Hämeen punakoneen?

Espoo Unitedille kaikki kaikessa on ollut maalivahti Rasmus Tirronen, joka myös palkittiin Mestiksen kuukauden parhaana pelaajana. Heinolassa United rakentaa pelinsä varmasti jälleen Tirrosen torjuntojen ja tiiviin puolustuspelin varaan.

Raimo Summasen astuttua Unitedin valmennusremmiin on joukkueen menestyskäyrä lähtenyt tasaiseen nousuun. Joukkue pelasi edellisen ottelun kotijäällään viime sunnuntaina. Ottelu Rovaniemen Kiekkoa vastaan päättyi Janne Kivilahden iskettyä voittomaalin 3-2-lukemin.

Sunnuntain ottelussa Unitedin pakka pysyi hyvin kasassa liki täydet 60 minuuttia. Joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvällä tasolla. Alivoimapeli on osoittanut toimivuutensa ja ylivoimapeli on ollut laadukasta. Edistystä on tapahtunut muun muassa turhien jäähyjen pois jättämisellä. United selvisikin viime ottelustaan ottamatta yhtään rangaistusta.

RoKin reppuun Mestis-uransa avausmaalin heti ensimmäisessä vaihdossa komeasti veivannut Tatu Kanerva ei välttämättä pelaa perjantaina Heinolassa, mikäli nuorukainen keskittyy lauantaina edustamansa Bluesin A-nuorten peliin.

Varmoja poissaolijoita Espoon leiristä ovat Sebastian Moberg ja Markus Piispanen. Pelikieltonsa kärsineet Olli Iisakka ja Jiri Veistola palaavat joukkueen kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Jatkoajan kuukauden pelaajaksi valitun Christian Silfverin johtamalla puolustuksella on peiliin katsomisen paikka. Kiekollista apua on ollut hyvin tarjolla ylöspäin, mutta oman pään pelaaminen on jäänyt retuperälle. Pystyykö Silfver petraamaan omaa puolustuspelaamistaan menettämättä hyökkäyspään tehojaan?

Rasmus Tirronen #32 | Linz

Maalivahti

Unitedin tuki ja turva. Peliittojen hyökkäyspeli on tehnyt viime otteluissa vastustajan maalivahdeista reikäjuustoa, mutta nyt Peliitat-hyökkäyksen edessä on astetta kovempi muuri murrettavana.

» Lähetä palautetta toimitukselle