Iskussa oleva RoKi isännöi Jokipoikia

MESTIS / Ennakko
Joulukuussa Rovaniemellä Jokipojat vei voiton.
Kuva © Oona Sarajärvi
Keskiviikon Mestis-kierroksella Rovaniemelle RoKin vieraaksi matkaa Jokipojat Joensuusta. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa, ja ottelut ovat päättyneet illan vierasjoukkue Jokipoikien voittoihin.

Edellisen kerran Jokipojat vieraili Lapissa joulukuun alussa ja nappasi täydet pisteet 4−2-voitollaan. Silloin ottelu oli tasaista vääntöä, jossa voiton mahdollisuus oli kummalla tahansa joukkueella. Jokipojille ottelu ratkesi puhtaasti kolmannen erän alussa tehdyillä kahdella maalilla, ja sen sinetöi vielä tyhjiin tehty maali päätöserän lopussa.

Nousujohteisesti kevääseen

Rovaniemeläisten edelliset kolme ottelua ovat olleet kokonaisuudessaan hyviä ja voittoja niistä on kertynyt kaksi. Viimeisin voitto tuli lauantaina Lempäälässä LeKiä vastaan käydyssä maali-iloittelussa, kun kotijoukkue kaatui 4−7-lukemin. Sunnuntaina pelatusta ottelusta voiton vei jatkoajalla kotijoukkue Espoo United.

Voitot on kirjattu RoKille selkein maalieroin, ja peli onkin näissä otteluissa kulkenut pääasiassa RoKin otteessa. Vuoden loppuun verraten tammikuu on ollut valoisa ja pelillistä parannusta on ollut jokaisella osa-alueella, mikä on myös näkynyt joukkueen lisääntyneenä itseluottamuksena.

Tällä hetkellä pieniä ongelmia joukkueelle aiheuttaa vaje kokoonpanossa, kun useampi pelaaja on sairastuvan puolella. Viimeisimpinä sivuun ovat joutuneet RoKin toiseksi tehokkain pistenikkari Olli-Matti Järvelä ja sunnuntaina kiekon kasvoihin saanut Jussi Pelto-Arvo, joka on ollut viime aikoina hyvässä iskussa.

Takkuileva pelivire

Joensuulaisten viimeiset kolme ottelua ovat olleet tappiollisia. Ensin LeKi vei voittomaalikilpailun, sen jälkeen Hokki jatkoajalla ja viimeisin tappio tuli lauantaina Kiekko-Vantaata vastaan 1−4-lukemin. Kaikissa otteluissa Jokipoikien peli ei ole lähtenyt kunnolla liikkeelle kuin vasta kolmannessa erässä.

Lauantaina vierasjoukkue Kiekko-Vantaa vei selkeästi peliä kotijoukkueen herätessä kelvolliseen esitykseen viimeisellä kaksikymmenminuuttisella. Joukkueen ongelmaksi näyttää tällä hetkellä olevan muodostumassa maalinteon tuska. Kun onnistumisia ei tule, lumipallo lähtee pyörimään alamäkeen.

Myös joensuulaisjoukkueella on ollut loukkaantumishuolien myötä kärkipelaajia sivussa. Tällä hetkellä varmuudella sivussa ovat Nico Friman ja Joel Olkkonen sekä mahdollisesti Oula Uski. Useista loukkaantumisista huolimatta joukkueella on käytettävissään laaja pelaajarinki, josta paikkaajia löytyy poissaolevien tilalle.

Seuraa Heitä

Tuomas Salmela #51 | Ässät

Puolustaja

Ruotsista RoKiin tälle kaudelle saapunut nopealiikkeinen torniolainen on hyvä laukoja ja hoitaa hyvin oman tontin. Kolmoskentässä pelaava pakki on ollut viime otteluissa myös tehokas kerättyään viikonlopun otteluista kaksi syöttöpinnaa.

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Turkulaishyökkääjä on noussut tärkeäksi lenkiksi joensuulaisten peliä, sillä oikealta ampuvat pelimiehet ovat olleet kiven alla. Lehtinen tälläsi komean ylivoimamaalin K-Vantaa-pelin loppuminuuteilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle