IPK ja JYP-Akatemia iskevät yhteen Kankaan montussa - Kumpi saa maalihanat aukeamaan?

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemian kultakypärä Arttu Likola oli viimeksi Iisalmessa tulessa tehden kaksi maalia. Viime aikoina ruuti on ollut märkää.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut ja JYP-Akatemia ovat molemmat tuskastelleet maalinteon kanssa. Molempien tarina viime ajoilta on samanlainen. Maalipaikkoja luodaan ajoittain varsin mallikkaasti, mutta onnistumiset karttavat ilta toisensa jälkeen. Se, kumpi käyttää keskiviikkona maalipaikkansa tehokkaammin, juhlii Kankaan montussa kolmea sarjapistettä.

Iisalmen Peli-Karhut on jämähtänyt sarjan pohjille, eikä asiaa helpota se, että viime viikon ottelut päättyivät rumiin tappioihin. Ilman suuria ihmeitä iisalmelaiset voivatkin alkaa jo rauhassa keskittyä tuleviin karsintaotteluihin, joista ei ole luvassa helppoja.

Pyyhettä ei Iisalmessa luovuttamisen merkiksi ole kuitenkaan kaukaloon heitetty. Seura tiedotti tiistaina vahvistaneensa rivejään Jukurien puolustaja Henri Auvisella sekä hyökkääjä Ville Leskisellä, jotka kiekkoilevat näillä näkymin Iisalmessa koko loppukauden.

Lisäksi keskiviikon peliin karhunutut saavat lisäksi riveihinsä Mikkelin todellisen kultapojan, kun 16-vuotias superlupaus Mikko Kokkonen pelaa elämänsä ensimmäisen Mestis-kamppailun yhden ottelun lainapestillä.

Puolustusavut tulevatkin tarpeeseen, sillä iisalmelaisten luottopakeista Saku Kinnunen kärsii ylävartalovammasta, eikä hän ole pelikuntoinen keskiviikon kamppailussa. Vastavuoroisesti hyökkääjä Aleksi Hämäläinen on saanut olkapäänsä pelikuntoon ja palaa kokoonpanoon.

Viimeistelyä vaille valmista

Peli-Karhut toivoo Jukurit-lainojen myötä joukkueen palojen loksahtavan kohdalleen, sillä suorituksiin nähden joukkueen peli on ollut tehotonta. KeuPasta kesken kauden maalintekijäksi hankittu Roberts Locans ei ole lunastanut ruutuaan, ja halvoista virheistä kaukalossa tutuksi tullut latvialainen istui jo lauantaina Hermes-ottelun katsomon puolella.

Vaikka nyt joukkuetta täydennettiin kahdella lainapelaajalla, toteaa joukkueen valmentaja Janne Sinkkonen, että lisää hankintoja voi olla luvassa.

− Kartoitamme edelleen vahvistusta joukkueeseen. Pyrimme tekemään kaikkemme, että arvokas Mestis-paikka pysyisi Iisalmessa, Sinkkonen lupailee.

Uusien vahvistusten myötä on mielenkiintoista nähdä, miten karhulaumat ketjut tulevat elämään. Uusi valmentaja on kokeillut rohkeasti eri ketjukoostumuksia, ja esimerkiksi alkukaudesta usein katsomonkin puolella pelejä seurannut Jevgeni Fofanov on energisellä luistelullaan lunastanut paikan ykköskentän laidasta.

Ongelmia pelinkirjan noudattamisessa

JYP-Akatemian viime pelien saldo on jopa kotijoukkuetta murheellisempi, sillä se ei ole kerännyt kuin yhden jatkoaikatappiopisteen viidestä edellisestä ottelusta. Ei olekaan ihme, että joukkue on vajonnut jo karsintaviivan tuntumaan yhden vaivaisen pisteen erolla.

Jyväskyläläisten viime pelit ovat olleet vähämaalisia, joten puolustuspelaamisessa ei sinänsä ole vikaa. Mutta kun maalinteko tökkii, kirjaa vastustaja voiton usein kahdella tai kolmella tehdyllä maalilla.

Joukkueella näyttää olevankin vaikea toteuttaa valmentajansa Jukka Ahvenjärven pelisysteemiä ja erityisesti pysyä systeemin vaatimassa rytmissä. Tämän seurauksena kiekollinen pelaaminen on huolimatonta, minkä johdosta kahden viime pelin voittomaalit ovat syntyneet huolimattomien avaussyöttöjen myötä.

Odotettavissa lieneekin kahden varsin hyvin puolustavan mutta maalinteon kanssa tuskailevan joukkueen kamppailu. Ottelusta tulee joko vähämaalinen tai jommankumman onnistumisten myötä peli repeää suuntaan tai toiseen.

Seuraa Heitä

Aleksi Hämäläinen #80 |

Keskushyökkääjä

Hämäläinen palaa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. Mies lienee siis keskenkuntoinen, mutta loksahtaako yhteispeli velipoika Aatun kanssa heti ensimmäisessä ottelussa paluun jälkeen?

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Likola johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 14+14, mutta viimeisissä otteluissa on ollut hiljaista. Jos mies löytää maalijyvänsä takaisin, voi hän sytyttää joukkueensa aina pudotuspeleihin asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle