Tarjolla tärkeät pisteet – Voittoputkessa oleva Hermes saa vieraita Jyväskylästä

MESTIS / Ennakko
Mikko Virtanen kantoi Hermeksen kultakypärää edellisessä ottelussa.
Hermes saa perjantai-illan Mestis-kierroksella JYP-Akatemian vieraaksi. Joukkueet tulevat otteluun eri lähtökohdista, kun Hermes on voittoputkessa ja illan vierailijat tappioputkessa.

Hermes lähtee illan otteluun hyvistä lähtökohdista. Kokkolaiset ovat voittaneet edelliset neljä otteluaan, viimeksi kaatui sarjakärki SaPKo kotona luvuin 3-1. Joukkue on saanut levätä koko kuluneen viikon, sillä illan koitos Akatemiaa vastaan on kokkolaisten ensimmäinen ottelu tällä viikolla.

Akatemian lähtökohdat illan otteluun ovat erilaiset. Uuden vuoden jälkeen joukkue on voittanut vain yhden kuudesta ottelustaan. Viimeksi keskiviikkona Jokipojat oli liian vahva pala jyväskyläläisille. Hurrikaaniryhmä on tosin hävinnyt edelliset kolme otteluaan vain maalin erolla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmilla kerroilla Hermes on ollut vahvempi. Syyskuussa Hermes voitti kotonaan luvuin 7-2, ja lokakuussa kokkolaiset hakivat kaksi pistettä Jyväskylästä.

"Kaikki tarvitsevat pisteitä"

Hermes on pelannut tähän asti hyvän kauden. Joukkueessa on itseluottamus kohdillaan voittojen myötä. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut, ja kokkolaiset ovatkin tehneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja. Edelliseen kolmeen otteluun muun muassa Kristian Kangas on tehnyt viisi pistettä.

Myös Hermeksen puolustuspelaaminen on toiminut hyvin, sillä kokkolaiset ovat päästäneet kolmanneksi vähiten maaleja sarjassa. Uuden vuoden jälkeen joukkue on päästänyt kolmessa ottelussa vain kolme maalia. JYP-Akatemian kapteeni Riku Pitkänen oli sitä mieltä, että illan koitoksesta on tulossa kova.

− Hermes on kova joukkue, niin kuin kaikki tuntuu tällä hetkellä olevan. Sarja on pirun tasainen ja kaikki tarvitsevat pisteitä, joten odotan kovaa peliä.

Akatemialla on ollut vaikeuksia uuden vuoden jälkeen puolustuspelissään, mutta pientä parannusta siinä on ollut havaittavissa. Akatemia on hävinnyt tiukkoja, maalin pelejä viime otteluissaan, joten joukkue on varmasti ärsytetty. Myös maalinteon vaikeus on jälleen nostanut päätään.

Pitkäsellä on kuitenkin voittoresepti mielessään.

− Me lähdemme voittamaan meidän omalla vauhtikiekon pelaamisella, mihin muut eivät pysty vastaamaan. Ollaan vielä piirun verran tehokkaampia maalipaikoissa, mitä olemme parissa viime ottelussa olleet.

− Näillä varmaan tulee hyvä tulos, Pitkänen jatkoi.

Pitkänen kertoi, että jonkinlaisia uusia kujeita Akatemia on keksinyt Hermeksen vaivaksi. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa, mitä ne ovat.

− Erityiskikkoja olemme kyllä keksineet, mutta ei paljasteta niitä vielä, Pitkänen päätti pilke silmäkulmassaan.

Muuta

Joukkueiden erikoistilannepelaamisessa ei ole suuria eroja. Hermeksen ylivoima on sarjan keskikastia, kun Akatemian vastaava on sarjan viidenneksi tehokkainta. Alivoimalla Hermes on päästänyt maaleja viidenneksi vähiten, kun hurrikaaniryhmä on päästänyt neljänneksi eniten.

Seuraa Heitä

Jussi Nättinen #19 |

Laitahyökkääjä

Tehnyt edelliseen kolmeen otteluun neljä pistettä. Kohtaa entisen seuransa, tosin Akatemian nimi oli tuolloin D-Team. Ollut läpi kauden kokkolaisten johtavia pelaajia ja samaa tarvitaan illan ottelussakin.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa kapteeni on ollut joukkueensa johtavia pelaajia. Syötti edellisessä ottelussa taidokkaasti joukkueensa ainokaisen. Näyttää esimerkkiä kentällä, ja samaa vaaditaan Hermestäkin vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle