RoKi-ikonin juhlaottelussa vastassa vierasvoittoja napsiva KeuPa HT

MESTIS / Ennakko
RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä pelasi useamman kauden yhdessä juhlittavan Ilari Sainion kanssa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä juhlaottelussa yhteen ottavat neljättä kertaa tällä kaudella nousujohteisesti pelannut RoKi ja viime aikoina vuoristorataillut KeuPa. Nouseeko ottelun ratkaisijaksi hyvässä vireessä oleva kultakypärä Juhani Tamminen vai Samuel Salonen?

KeuPa HT matkaa Rovaniemelle RoKin vieraaksi keskiviikon Mestis-kierroksella. Illan ottelu aloitetaan juhlallisuuksilla, kun RoKin pitkäaikaisen pelaajan ja kapteenin Ilari Sainion pelinumero kuusi jäädytetään. Sainio oli RoKin vahvuudessa vuodet 1995-2013, ja hän elaa edelleen III-divisioonassa Rollon Pojissa.

Illan otteluparin kauden aiemmat kolme kohtaamista ovat päättyneet keuruulaisten voittoon yhdellä maalilla. Edellisellä kerralla joulukuun alussa KeuPa vei ottelun kotonaan lukemin 2-1. 

Suunta ylöspäin voitto kerrallaan

Rovaniemeläisten pelit ovat olleet selkeästi nousujohteisia,  ja parannusta on tullut peli peliltä. Viime perjantaina tullut murskavoitto kotona sarjakärki SaPKosta sekä keskiviikkona selkeä vierasvoitto Kajaanin Hokista olivat tuloksia, joita joukkue kaipasi. Tärket voitot nostavat koko joukkueen itseluottamusta ja tuovat pelirohkeutta.

Hyökkäyspelaaminen on kiemurteluiden jäljiltä suoraviivaistunut ja maalille ajetaan röyhkeämmin. Myös puolustuspelaamisessa on näkynyt muutosta parempaan ja viisikko on pysynyt tiiviimpänä viime otteluissa. Onnistumisia on tullut vihdoin usealle kärkipelaajalle sekä uusille pelaajille, mikä helpottaa heidän joukkueeseen sisääntuloa.

Sairastuvalla on neljä pelaajaa, joista Antti Järvelä loukkaantui Kajaanissa sillä tuloksella, että hänen kautensa on ohi. Muilta osin joukkueen miehitys näyttää hyvältä, kun viime perjantaina puolustusta tuli lisävahvistamaan Miika Huhtanen Hermeksestä.

Voitto siellä, häviö täällä

Sarjataulukossa kuudentena olevan KeuPan viimeiset neljä ottelua vuoden vaihteen jälkeen ovat päättyneet kahteen voittoon ja kahteen häviöön. Voitot ovat tulleet sekä kotona että vieraissa. Viime lauantaina keuruulaiset nokittivat kotonaan Kokkolan Hermeksen lukemin 5-2. KeuPa on yksi sarjan voitokkaimmista vieraspelijoukkueista. 

Keuruulaisten peli on kulkenut ailahdellen, ja on vaikea ennustaa,  mikä ratkaisee heidän kohdaltaan illan ottelun. Keuruulaisilta löytyy leveä rintama pelaajia, joilta voi odottaa tuloksia. Joukkueen vahvuus on hyökkäyspelaamisessa, joka toimiessaan antaa kaikki eväät ottelun voittamiselle.

Vuorostaan puolustuspelaaminen on ajoittain takkuillut enemmältikin. Vastustajille on jätetty liikaa tilaa ajaa maalille asti hyville paikoille. Puolustus on toiminut hyvin, kun keuruulaiset ovat saaneet taisteluilmeen päälle, jolloin oma pää on pystytty sulkemaan.

KeuPa on vaarallinen ylivoimalla, ja onkin ylivoimamaalitilastoissa heti toisena sarjakärki SaPKon jälkeen. Toisaalta taas KeuPan ongelmana on ollut alivoimapelaaminen: se on päästänyt toiseksi eniten maaleja alivoimalla. 

Erikoistilannepelaaminen ja voitontahto

Illan ottelun suurimpia ratkaisevia tekijöitä ovat tahtotila sekä rangaistusten määrät. Rovaniemeläiset tulevat peliin vahvalla itseluottamuksella janoten voittoa kotonaan juhlaottelun lisätessä panoksia. KeuPan on pystyttävä vastaamaan RoKin nopeuteen ja kovuuteen.

Se, kumpi kerää enemmän rangaistuksia ja parantaa erikoistilannepelaamistaan, ratkaisee pelin kulun. RoKi ei ole ollut erityisen tehokas ylivoimalla, mutta KeuPa ei ole parhaimmillaan alivoimalla. KeuPa on ollut tehokas ylivoimalla, mutta RoKi taas on hyvä alivoimalla. 

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Taiturimainen hyökkääjä kulki varjojen mailla loppuvuoden, ja avasi maalihanat uudelleen viime keskiviikkona Hokkia vastaan. Rakentaa peliä ja tarjoaa maaliin johtavia syöttöjä runsain mitoin.

Jesse Pelamo #19 |

Keskushyökkääjä

Edellisessä ottelussa kovassa vireessä ollut sentteri tehoili 1+2. KeuPan vahvuuteen joulukuussa palanneessa tamperelaisessa on paljon potentiaalia kehittyä kärkihyökkääjäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle