VeikkausTV-ennakko: RoKi saa haasteen Mestiksen huipulta - kolmen maalin etumatkakaan ei takaa voittoa

MESTIS / Ennakko
Pysyvätkö SaPKon kärkihyökkäjät perjantaina kurissa?
Kuva © Antti Varonen
Joulutauon jälkeen piristynyt RoKi isännöi perjantaina pohjoisessa vieraskiertueella olevaa SaPKoa. Kauden aiemmissa kohtaamisissa joukkueiden asemat sarjataulukossa ovat olleet toissijaisia, sillä rovaniemeläiset eivät ole jättäneet pässipaitojen virheistä rokottamatta.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää RoKin ja SaPKon välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueiden kolmessa aiemmassa keskinäisessä ottelussa SaPKo on pysynyt rovaniemeläisille voittamattomana. RoKi oli edellisessä kohtaamisessa lähellä voittoa, mutta pässipaidat kirivät 0−3-tappioasemasta 5−4-voittoon ja täyteen pistepottiin.

Viimeksi Rovaniemellä vieraillessaan SaPKo iski ottelun voittomaalin 40 sekuntia ennen päätössummerin soittoa. RoKi on tarjonnut SaPKolle sarjasijoitustaan inhottavamman vastuksen, mutta savonlinnalaiset ovat napanneet täydet pisteet jo kahdesti illan vastustajansa nenän edestä.

Ottelun lähtökohdat

Joulutauon jälkeen RoKi on voittanut kolme ottelua neljästä, mutta joukkueella on matkaa karsintarajan paremmalla puolella olevaan Espoo Unitediin vielä kahdeksan pistettä.

Keskiviikkona RoKi iloitteli viidellä maalilla aneemisen Hokin kustannuksella. Rovaniemeläiset pelasivat vahvasti molempiin suuntiin eivätkä jättäneet tilaa isäntäjoukkue Hokille. Toisessa erässä kajaanilaiset ottivat pelistä otteen, mutta RoKi piti vastustajansa vain yhdessä maalissa. 

Hokkia vastaan rovaniemeläiset myös ajoivat maalille aiempaa suoraviivaisemmin. Päätöserässä RoKi laukoi peräti seitsemän kertaa ykkössektorilta. Joukkue rokottikin kajaanilaisia hyökkäysalueella ja iski Tuukka Smuran vartioiman maalin edestä neljä maalia.

Kuluneen kauden aikana RoKi on edennyt hyökkäyssuuntaan nopeasti laitoja myöten, mutta tiivistä vastustajan viisikkoa vastaan se on kostautunut järjestäen kiekonriistojen muodossa. Joukkue on kuitenkin viime aikoina panostanut kiekottomaan pelaamiseensa sekä hyökkäys- että keskialueella.

72 pisteellä Mestiksen kärjessä oleva SaPKo aloittaa pohjoisen kiertueensa tällä kertaa Rovaniemeltä. Joukkueella takanaan lähes viikon tauko tositoimista, ja myös kaksi murskaavaa voittoa Hokista ja K-Vantaasta.

Pässipaidat kituuttelivat K-Vantaata vastaan ensimmäisen erän, mutta vantaalaisten verkko soi seuraavissa erissä peräti kuusi kertaa. Yhteensä seitsemästä tehdystä maalista neljä tuli ylivoimalla ja kaksi siirretyn rangaistuksen aikana.

Vaikka tasaviisikoin pelatessaan SaPKo ei saisi luotua merkittävää eroa vastustajaansa, joukkue löytää lähes poikkeuksetta keinot voittoon muilta osa-alueilta. Sen sijaan vieraskaukaloissa pässipaidat eivät ole saaneet ylivoimalla tehoja irti samalla tavalla. Ajoittain tehotonta ylivoimapelaamista kompensoi kuitenkin tukevalle pohjalle rakennettu, aukoton viisikkopelaaminen tasakentällisin.

Pelaajahuomiot

Pelaajarintamalla RoKi on kohdannut viimeisen viikon aikana kaksi takaiskua. Puolustaja Marco Zorec palasi takaisin kotimaahansa ja ykkösketjun laitahyökkääjä Antti Järvelä loukkaantui keskiviikon ottelussa.

HIFK:n Miro-Pekka Saarelaisen liittyminen joukkueeseen on tuonut rovaniemeläisten hyökkäysosastolle astetta kovemman syömähampaan. Hokkia Saarelainen kuritti keskiviikkona tehoin 1+2. Lisäksi Saarelaisen vierellä pelaava Juhani Tamminen pääsi pitkästä aikaa maalien makuun.

Niin ikään HIFK:sta lainalla oleva Eemeli Heikkinen on saanut heti vastuuta joukkueen puolustuksessa. Kolmessa pelaamassaan ottelussa puolustajaa on peluutettu runsaasti erityisesti päätöserässä.

Mestiksen pistepörssiä johtava Jonatan Tanus on tehnyt 32 pelaamassaan ottelussa peräti 25 maalia. Huomaamattomasti maalipörssin toiselle sijalle 18 maalilla kivunnut Rasmus Hämäläinen on myös tuottanut vastustajille päänvaivaa.

Casimir Jürgens johtaa oikeutetusti SaPKon alakertaa sekä tuloksellisesti että pelillisesti. KooKoon Arttu Pellin mukaantulo on entisestään lisännyt joukkueen tulivoimaa siniviivalla. Vahvasti kiekolla pelaava Pelli onkin kirjauttanut kahdessa ottelussa tehopisteet 1+1.

Savonlinnalaisten maalilla Joonas Toivonen on torjunut kaksi ottelua peräkkäin voitokkaasti, mutta maalivahti on päässyt molempina iltoina suhteellisen helpolla. Juhana Aho on pelatessaan taas saanut kärsiä edessä pelaavan viisikon huolimattomuudesta.

Arvio

RoKilla on perjantaina edessään iso haaste sekä pelillisesti että henkisesti. SaPKon kärkihyökkääjät ovat vaikeita puolustettavia mille tahansa joukkueelle, mutta rovaniemeläisillä on nyt tarjota aiempaa enemmän iskukykyä omasta takaa.

Savonlinnalaiset ovat tehneet kahdessa edellisessä ottelussa 11 maalia, mutta joukkue on nollannut vastustajansa lähes täysin myös puolustuspelillisesti. Myös RoKilla tekee tiukkaa päästä parhaille laukaisupaikoille.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen kuitenkin näytti, että sarjakärjen ja sarjajumbon kohtaamiseen mahtuu kuitenkin aina yllätyksellisyyttä. SaPKoa ei kuitenkaan kaadeta muutaman salamamaalin turvin.

Seuraa Heitä

Miro-Pekka Saarelainen #8 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

HIFK:sta lainalla oleva hyökkääjä on välittömästi tuonut RoKin hyökkäyspelaamiseen lisää yllätyksellisyyttä.

Teemu Lämsä #45 |

Keskushyökkääjä

Lämsä ei ole loistanut tai erottunut edukseen pässinutussa, mutta hyökkääjä on alustanut jo viisi maalia. Vahva kamppailupelaaminen avaa tilaa muille.

» Lähetä palautetta toimitukselle