Kiekko-Vantaalla haussa kahdeksas kotivoitto - LeKin putki katkesi

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaan puolustaja Nico Nurmikanta on päässyt pisteiden makuun.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtaavat kotijoukkue Kiekko-Vantaa ja LeKi. Molempien joukkueiden vyöltä löytyy pitkä voittoputkivaihe, mutta edessä on paluu arkeen.

Joulun kinkunsulatusottelussa Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat keskiviikkona nosteessa olevat Kiekko-Vantaa ja Lempäälän LeKi. Kiekko-Vantaa majailee tällä hetkellä vakuuttavasti kolmantena, kun LeKi löytyy sijalta yhdeksän.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa, joista voitot tasan.

Kiekko-Vantaalla voiton avaimet

Kiekko-Vantaa otteet ovat olleet mainioita viime aikoina. Lohipaidat ovat seitsemän kotiottelun voittoputkessa. IPK:ta vastaan ennen joulutaukoa Kiekko-Vantaa pelasi kurinalaista ja pyyteetöntä peliä. Pelaajat taistelivat ja heittäytyivät kiekon eteen ja vartioivat maalinsuuta kaikin keinoin.

LeKi joutuu kovaan vantaalaiseen mankeliin, jos se ei onnistu tukkimaan lohipaitojen keskialueen ylitystä. Jos Kiekko-Vantaa pystyy pakottamaan LeKin ampumaan kaukaa, lohipaitojen kaksi tasavahvaa maalivahtia Aaro Peltonen ja Jani Kautto kyllä hoitavat homman, oli sitten maalissa kumpi tahansa.

IPK:sta ei ollut vastusta Kiekko-Vantaalle. Lohipaidat iskivät kuusi maalia, joista toisessa erässä peräti kolme. Toiset erät ovat olleet vantaalaisille vahvoja eriä, ja useita otteluita on ratkennut nimenomaan toisessa erässä.

LeKi taistelee kynsin ja hampain

LeKin viime ottelu JYP-Akatemiaa vastaan Jyväskylässä oli heikohko esitys lempääläläisiltä, kun Akatemia voitti lukemin 5-2. Ottelu lähti tahmeasti käyntiin, ja molemmat joukkueet tekivät helppoja virheitä. Tuli paljon harhasyöttöjä ja paitsioita.

Lempääläläisten puolustus alkoi tehdä virheitä, ja Akatemia rankaisi ensin Aleksi Luhtalammen ja sitten Nico Frimanin maaleilla jyväskyläläiset menivät johtoon ja lopulta voittoon.

− Vastustaja oli yksioikoisesti parempi. Tämä oli viikon kolmas ottelu, ja meidän tankki alkoi olla tyhjä, kommentoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKillä on takanaan kymmenestä ottelusta peräti kahdeksan voittoa. Voittoputki kesti seitsemän ottelua, mutta sen lopetti lopulta Kokkolan Hermes.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa on pelannut viime aikoina mainiota kiekkoa, ja lempääläläiset joutuvat kovan haasteen eteen. Niin usein on tapahtunut, että vantaalaiset ovat ratkaisseet toisen erän hyvällä esityksellä. Näin ollen LeKin tulee varautua vauhdikkaaseen toiseen erään.

Lohipaidat ovat saaneet pelikuntoon puolustaja Arttu Savalojan, joka on pelannut Porvoon Huntersissa Suomi-sarjassa. Saa nähdä, irtoaako peliaikaa. Ottelusta tullee maalirikas, sillä kotijoukkue on päässyt maalien makuun. 

Seuraa Heitä

Nico Nurmikanta #53 |

Puolustaja

Puolustaja on näyttänyt tehonsa, kun viime ottelussa nuorukainen iski viivalta tehopisteet 2+1.

Santeri Vuoti #3 |

Vasen laitahyökkääjä

Hyvin sisäisessä pörssissä kärkikahinoissa mukana oleva Vuoti on tehnyt tehot 10+13.

» Lähetä palautetta toimitukselle