Auttaako uusi maalivahti Peliittojen vuotavaa puolustusta jo Jyväskylässä?

MESTIS / Ennakko
Aleksi Honka ja Akatemia hakee toista voittoa putkeen.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkoillan Mestiksen kierroksella Jyväskylässä kohtaavat JYP-Akatemia ja Peliitat. Hurrikaaniryhmä tulee otteluun voitto takataskussaan ja majailee sarjassa sijalla seitsemän. Peliitat ovat joutuneet ahdinkoon ja ovat sarjassa sijalla yhdeksän. Eroa joukkueilla on vain kolme pistettä.

JYP-Akatemia tulee illan otteluun voitto takataskussaan, kun jyväskyläläisjoukkue kävi hakemassa voiton edellisessä ottelussa Hokin vieraana jatkoajan jälkeen luvuin 3-2. Viidestä edellisestä ottelustaan Akatemia on ottanut neljä voittoa. Ainoastaan edellisellä viikolla SaPKo oli vahvempi.

Peliitat on ajautunut tappioputkeen. Edellisestä viidestä ottelustaan heinolaisjoukkue ei ole voittanut yhtään ottelua. Edellisen voiton Peliitat on ottanut marraskuun lopulla, kun KeuPa HT kaatui luvuin 4-3. 

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella kahdesti yhteen. Akatemia voitti ensimmäisen kohtaamisen luvuin 4-2 kotonaan ja Peliitat voitti Heinolassa toisen kohtaamisen luvuin 3-0. Molemmat ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä, joissa ei tunteiden kuumentumiseltakaan olla vältytty. Samanlaista on odotettavissa Jyväskylässä illan ottelussa.

Ratkaisun paikat

Akatemian otteet ovat parantuneet vuoden loppua kohti. Tästä osoituksena on neljä voittoa viidestä edellisestä ottelusta, vaikkakin niistä kolme on tullut vasta jatkoajan jälkeen. Nuori hurrikaaniryhmä on osoittanut, että joukkueesta löytyy tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen. Tästä osoituksena on esimerkiksi kolmen maalin takaa-ajo Kiekko-Vantaata vastaan, joka lopulta päättyi Akatemian voittoon.

Myös edellisessä ottelussa Hokkia vastaan, jyväskyläläisjoukkue tuli takaa tasoihin ja otti lopulta voiton. Tämä on ollutkin Akatemian yksi vahvuuksista tällä kaudella ja samaa on luvassa Peliittoja vastaan. Peliitat eivät voi rentoutua ottelun aikana missään vaiheessa, vaikka heinolaisjoukkue pääsisikin ottelussa parin maalin karkumatkalle.

Peliitat ovat tappioputken aikana päästänyt 23 maalia omiin. Ei ole siis hankala huomata, missä heinolaisjoukkueen ongelmat ovat olleet näissä otteluissa. Puolustuspelin tiiveydessä on ollut hankaluuksia. Heinolaisjoukkue tosin on kohdannut näissä otteluissa tällä hetkellä sarjan kärkiviisikkoon kuuluvia joukkueita, pois lukien LeKi. LeKi tosin on ollut hurjassa vireessä viime aikoina. Peliittojen maalilla debytoi Timo Niemi, jonka uskotaan auttavan heinolaisjoukkueen vuotavaa puolustusta.

Ylivoimalla heinolaisjoukkue on tehnyt toiseksi vähiten maaleja ja alivoimalla päästänyt toiseksi vähiten. Ylivoimalla tosin Peliitat ovat päästäneet seitsemän maalia omiin. Tässä piileekin mahdollisuus Akatemialle, joka on tehnyt kolme alivoimaaalia tällä kaudella. Akatemia tosin on päästänyt sarjassa toiseksi eniten alivoimalla maaleja. Isoja eroja ei siis ole, kun ylivoima Akatemialla on sarjan keskikastia.

Muuta

Akatemian kapteeni Riku Pitkänen on ollut mies paikallaan joukkueelleen edellisissä viidessä ottelussa. Mies on nakuttanut neljä pistettä näihin otteluihin, joista kaksi edellisessä ottelussa. Kai Lehtinen ja Arttu Likola ovat tehneet myös neljä pistettä mieheen. Peliittojen puolelta Tuukka Rajamäki, Juuso Perttilä ja Markus Hämäläinen ovat olleet joukkueensa tehokkaimmat pelaajat edellisissä viidessä ottelussa kolmella pistellään.

Seuraa Heitä

Ville Tiitinen #55 |

Puolustaja

Nuori puolustaja ratkaisi joukkuelleen edellisen ottelun Kajaanissa maalillaan jatkoajalla. Oli muutenkin jokaisessa Akatemian maalissa mukana saalistaen kolme pistettä. Samaa odotetaan illan ottelussa.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Nuori laitahyökkääjä on tehnyt edelliseen viiteen otteluun kolme pistettä. Edellisen viikon otteluissa mies ei saalistanut yhtään pistettä. Tasaisempaa suorittamista tarvitaan Akatemiaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle