Ei kahta ilman kolmatta - SaPKo hakee jatkoa murskavoitoilleen

MESTIS / Ennakko
SaPKo saanut juhlia viime kotiotteluissaan.
Kuva © Antti Varonen
Kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa lauantaina pelaava SaPKo kohtaa Espoo Unitedin, jolla on allaan kolmen ottelun tappioputki. Espoolaisilla ei ole ollut otteluissa paljoa sanan sijaa, eikä Teemu Lepauksen kokoonpanoonsa takaisin saava SaPKo tee joukkueen illasta helppoa.

Kauden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa SaPKo vei täyden pistepotin kotonaan selkein 5−1-lukemiin päättyneen esityksen jälkeen. Lähes kuukausi sitten Espoo United puolestaan jättivät 2−0-voitollaan pässipaidat ensimmäistä kertaa kaudella ilman maaleja.

Jatkuvatko vakuuttavat kotiotteet?

SaPKo on pelannut kaksi edellistä otteluaan kotonaan Talvisalossa vakuuttavasti. Ensin kaatui Peliitat murskaavasti 8−3-lukemin, ja keskiviikon kierroksella JYP-Akatemia näyttävästi 6−1-lukemin.

Joukkueen tehokkaimpana pelaajana yhä olevaa Teemu Lepausta ei nähty pässipaitojen kokoonpanossa keskiviikkona, mutta se ei joukkueen menoa hidastanut ylivoimallakaan. Ottelussa kultakypärää tällöin kantanut Jonatan Tanus on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa tehopisteet 2+4.

Savonlinnalaiset ovat esiintyneet Talvisalossa lähes poikkeuksetta parhaimmillaan, mutta viime otteluissa joukkueen hyökkäysosasto on onnistunut maalipaikoissaan reilusti keskimääräistä kovemmalla prosentilla.

Tahtoa ja halua kaivataan

Espoo United on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä ja juuttunut hyvän tuloksellisen vaiheensa jälkeen sarjan kolmanneksi viimeiseksi. Kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on päästänyt peräti 15 maalia iskien vastustajan verkkoon vain kuudesti.

− Meiltä puuttui se kaikkein tärkein, tahto ja halu sekä yhdessä toisille pelaaminen, päävalmentaja Timo Hirvonen kertoi keskiviikon ottelun jälkeen summaten samalla joukkueen viime aikojen suorittamista.

Edellisessä SaPKo-voitossa espoolaisten selkärankana maalin suulla toimi Rasmus Tirronen, joka on aloittanut kauden 24 ottelusta peräti 21. Haaveet voitosta lepäävät maalivahdin harteilla myös lauantaina.

Seuraa Heitä

Matias Lehtonen #70 |

Laitahyökkääjä

Iski kauden toisen maalinsa keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan. Muita vähemmän pelanneelta hyökkääjältä on lupa odottaa enemmänkin.

Juuso Kaijomaa # | Vapaat agentit

Keskushyökkääjä

Kärkiketjuissa operoiva Kaijomaa ei ole saanut tuloksellisesti kaikkea irti. Nousisiko mies johtavaan rooliin lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle