VeikkausTV-ennakko: Tappiot seuranneet toinen toistaan - Hermes kaipaa kipeästi voittoa

MESTIS / Ennakko
Sävyttävätkö hymyt Hermeksen perjantai-iltaa tovin tauon jälkeen?
Seitsemän peräkkäisen tappiollisen ottelun jäljiltä tuskaileva Hermes saa perjantaina vieraakseen K-Vantaan, joka on viime aikoina ollut hyvässä vireessä sekä pelillisesti että tuloksellisesti.

Mestiksen runkosarjaotteluita on läpi kauden mahdollisuus katsoa joka perjantai VeikkausTV:n ja Ylen tv-lähetyksien kautta. VeikkausTV välittää Hermeksen ja K-Vantaan välisen kamppailun kello 18.30 alkaen. Itse lähetys alkaa kuitenkin jo hieman aikaisemmin.

Aiemmat kohtaamiset

Viime kauden neljän keskinäisen ottelun voitot Hermeksen ja K-Vantaan välillä menivät tasan. Kuluneella kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa aiemmin kahdesti. Kokkolalaiset veivät ensimmäisen kohtaamisen, mutta noin kaksi viikkoa sitten käydystä ottelusta voittajana poistui puolestaan K-Vantaa. 

Syksyn aiemmissa kohtaamisissa näkyvimpinä pelaajana on esiintynyt vantaalaisten Julius Rantaeskola, jonka tehopistesaldo näyttää kahden keskinäisen ottelun jälkeen 1+3.

Ottelun lähtökohdat

Hermes on seitsemän ottelun tappioputkesta huolimatta sarjassa viidentenä. Kokkolalaiset ovat kuitenkin löytäneet itsensä tiukasta keskikastin taistelusta, jossa erot taakse ovat pieniä. Peliitat ja JYP-Akatemia ovat nousseet aivan joukkueen kantaan, ja kahdeksantena oleva KeuPa on joukkueen takana vain kolme pistettä perässä.

Kokkolalaiset eivät ole saaneet kurssiaan käännettyä huolimatta valmennusjohdon kovasta yrityksestä huolimatta. Tappioihin on maalinteon tehottomuudesta huolimatta liittynyt myös runsaasti epäonnea.

Toisaalta Hermes ei ole otteluissa päässyt maalin läheisyyteen yhtä usein kuin vastustajansa. Hyökkäysalueen ratkaisuvaiheissa tehdyt suoritukset eivät ole aiheuttaneet tarpeeksi todennäköisiä maalipaikkoja, mikä on myös osaltaan heijastunut tehtyjen maalien määrään viime aikoina.

K-Vantaa on puolestaan voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan seitsemän. Täysi pistepotti on tullut peräti kuudessa ottelussa. Lohipaidat ovat vahvan jaksonsa myötä nousseet lähentelemään jo sarjassa kolmantena olevaa Jokipoikia.

Erityisesti Toni Leinosen, Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan muodostama ykkösketju on ollut käänteentekevässä roolissa vantaalaisten pelaamisessa. Voittoon päättyneissä otteluissa ketju on usein ollut näkyvästi esille muiden ketjujen tulituen avustamana.

K-Vantaan kauden mittaan kokonaisvaltaisesti parantunut viisikkopuolustaminen on antanut joukkueelle mahdollisuudet pisteisiin, vaikka maalinteko on ajoittain tökkinytkin. Joulukuussa vastustajien maaliverkot ovat kuitenkin olleet kovilla tähän asti.

Simo Mälkiän suojatit ovat operoineet myös kiekottomana aktiivisesti. Joukkue on tavoitellut riistopelaamisen tehokkuutta erityisesti vastustajan puolustusalueella. Ehjä kokonaisvaltainen pelaaminen on kokonaisuudessaan kompensoinut joukkueen maalivahtiosaston keskenkertaisuutta.

Tilastohuomioita

Vaikka Hermes on tuloksellisesti alisuorittanut useassa edellisessä ottelussa, on joukkueen hyökkäysosasto on Jokipoikien ohella sarjassa ainoa, jonka hyökkääjistä neljä on ylittänyt 20 tehopisteen rajan.

K-Vantaa on napannut pisteitä yhdeksästä edellisestä ottelustaan. Joukkue on siis yltänyt tuloksellisesti erittäin vakuuttavaan vireeseen ja noussut hätyyttelemään kärkisijoja.

Joukkueen puolustaja Nico Nurmikanta on ollut pisteillä neljästi viimeisessä viidessä ottelussaan. Kultakypärä Toni Leinonen on puolestaan kerännyt vähintään pisteen jokaisessa seitsemässä edellisessä ottelussa.

Hermeksen puolelta Niklas Appelgrenilla on pisin voimassa oleva pisteputki, neljä ottelua.

Arvio

Seitsemän ottelun tappioputki on painanut Hermeksen itseluottamuksen hyvän alkukauden jälkeen alakanttiin. Joukkue tietää edelleen, mitä voittamiseen vaaditaan, mutta siihen vaadittava toteutus on jäänyt viime aikoina puolitiehen.

Kokkolaan Hermeksen vieraaksi saapuva K-Vantaa tällä hetkellä sarjan kovakuntoisimpia joukkueita, eikä se hätkähdä yllättävistäkään takaiskuista. Hermes oli viime viikolla kahdesti lähellä voittoa, mutta joukkue ei ole saanut ammennuttua kotiluolassaankaan pelillistä etua.

Hermeksellä on kaikki edellytykset hyökkäysosastolta aina alakerran materiaalia myöten kääntää tuloskunto toiseen suuntaan. Maalipaikkoja joukkueen on kyettävä tuottamaan tasaisesti lohipaitojakin vastaan.

Seuraa Heitä

Henri Limma #24 |

Laitahyökkääjä

Pääsi keskiviikkona kokkolaisten ykkösketjun laidalle. Onko nuoresta hyökkääjästä erottumaan joukkueesta?

Antti Kauppinen #26 |

Hyökkääjä

Espoo Unitedista lohipaitoihin koeajalle siirtyneelle hyökkääjälle onnistumiset puoltaisivat mahdollista jatkosopimusta. Saako Kauppinen tarvitsemansa näytönpaikan?

» Lähetä palautetta toimitukselle