IPK hakee revanssia juhlapelin pettymykselle

MESTIS / Ennakko
Antti Leskinen on noussut IPK:n ykkösvahdiksi. Miehen harteilla lienee myös lauantain Hermes-ottelu.
Kuva © Antti Varonen
IPK joutui taipumaan ensimmäisessä kotipelissään Hermestä vastaan 1-2. Ottelu oli samalla joukkueen 50-vuotisjuhlaottelu, joten tappio kirpaisi todella.

Lauantaina karhulauman vieraaksi saapuu vaikeaa jaksoa käyvä Hermes. Perjantain ottelu jokipoikia vastaan toi tulokseksi viidennen perättäisen tappion, vaikkakin joukkue taisteli itsensä aina jatkoajalle asti.

Hyvän sarja-alun jälkeen tappioiden kurimukseen ajautunut IPK on viime peleissä päässyt paremmalle raiteelle. Edellisistä neljästä pelistä kolme voittanut karhulauma on kuitenkin viime peleissä päässyt paremmin Mestis-rytmiin kiinni. Etenkin kakkosketju Aleksi Hämäläinen, Aatu Hämäläinen ja Janne Katosalmi ovat pitäneet joukkuetta pystyssä. Maalivahdeista Antti Leskinen on ottanut niskalenkin Tuomas Tolosesta ja napannut joukkueen ykkösmaalivahdin paikan. Todennäköisesti Leskinen aloittanee tolppien välissä myös lauantaina.

Etenkin puolustuspäässä loukkaantumiset on koitelleet Peli-Karhuja, kun ykköspakeista sekä Otto Huttunen, että Janne Pälve ovat olleet loukkaantuneina. Huttusella kausi on paketissa, mutta Pälve palasi Joensuussa pelaavaan kokoonpanoon. Tämä antaakin joukkueelle paljon lisää mahdollisuuksia, ja helpottaa, jos Jukureista tai KalPasta ei ole saatavilla lainamiehiä avuksi.

Tappiot rasittavat

Hermes on tuskaillut viime pelit suoritustensa kanssa. Viidentenä sarjassa oleva Hermes pelasi heikon alkusarjan jälkeen hyvän jakson kivuten sarjan kärkikamppailuihin. Viimeiset pelit ovat kuitenkin menneet mollivoittoisesti ja joukkue on painunut viiden pelin tappioputkeen. Eilen perjantaina joukkue taipui jatkoajan jälkeen jokipojille maalein 1-2.

Viimeksi Iisalmessa Hermeksen tehomieheksi nousi Jussi Nättinen, joka iski tehot 1+1. Nättinen pelaakin uransa kenties parhainta kautta, sillä mies on onnistunut maalinteossa jo kahdeksan kertaa, maaliennätys Mestiksessä uupuu tästä vain maalilla.

Seuraa Heitä

Jussi Nättinen #19 |

Laitahyökkääjä

Nättinen pelaa kenties parasta Mestis-kauttaan. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kakkosena oleva Nättinen on tehnyt tasaisesti tehoja läpi kauden.

Aleksi Hämäläinen #80 |

Keskushyökkääjä

Nuorempi Hämäläisen veljeksistä on jäänyt isoveljensä Aatun varjoon. Suoraviivaisempana pelaajana Aleksi tuo vaarallisuutta IPK:n peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle