Pelitapaa ei ole tarvetta rukata - SaPKo kaipaa viimeistelyynsä tehoa

MESTIS / Ennakko
Saako Pasi Räsänen suojatteineen SaPKon jälleen tutuille raiteille?
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärkipaikkansa keskiviikkona menettänyt SaPKo halajaa sarjan piikkipaikkaa jälleen itselleen, kun se kohtaa perjantaina kotonaan Peliitat. Onko viime aikoina vahvasti vieraskaukalossa pelanneista heinolalaisista tällä kaudella vastusta pässilaumalle?

SaPKo ja Peliitat kohtaavat kuluvalla kaudella virallisissa merkeissä vasta ensimmäistä kertaa. Harjoituskaudella joukkueet pelasivat vastakkain Heinolassa, ja silloin pässipaidat kaatoivat kotijoukkueen tehokkaalla ylivoimapelaamisellaan.

Viime kauden neljässä keskinäisessä kohtaamisessa SaPKo poistui jäältä voittajana kolmesti yhteismaalien ollessa savonlinnalaisten hyväksi murskaava 16-5.

Haaste on heitetty SaPKolle

Kolmen ottelun tappioputkeen joutunut SaPKo menetti kuukausia hallussaan pitämänsä kärkitilan TUTOlle. Alkukaudella lähes pilviä hiponut maalinteon tehokkuus on tasaantunut, mutta nyt pässipaidat ovat toden teolla tuskailleet viimeistelynsä kanssa.

Viime kaudella savonlinnalaisjoukkue kävi vain kerran kolmen ottelun tappioputkessa. Tällä hetkellä samaa vaihetta käyvän pässilauman selkäranka on kuitenkin entistä vahvempi, eikä selkänsä joukkueelle kääntäneen onnettaren poissaolo pitäisi vaikuttaa joukkueen päivittäiseen tekemiseen.

SaPKo on luonut maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Vaikka kolme edellistä ottelua eivät ole päättyneet joukkueen kannalta suotuisasti, on se jokaisesessa ottelussa suorittanut maalin läheisyydessä luoduissa maalintekotilaisuuksissa tehokkaampien vastustajiensa tasolla.

Vieraissa vuoroin parempi?

Liki ilmiömäisen kahdeksan ottelun voittoputken jälkeen Peliitat on palannut normaaliin päiväjärjestykseensä. Joukkue on silti napsinut pisteitä tasaisesti, ja alkukauden kurimuksesta ole enää tietoakaan.

Edellinen ottelu keskiviikkona LeKiä vastaan oli heinolalaisilta kuitenkin vaikea. Vaikka joukkue ottelun avausmaalin viimeistelikin, hyökkäyspelaaminen ei luonnistunut ollenkaan missään vaiheessa. Lopulta LeKi kaasutteli päätöserän viidellä maalillaan rinnalle ja ohi.

Päävalmentaja Marko Tuomainen on manaillut joukkueen pelaajien vaihtuvuutta. Loukkaantumisissa rypevä Pelicans on kerännyt kermat Peliittojen kakun päältä. Näin ollen heinolalaisjoukkueen omia loukkaantuneita on paikattu kynnelle kykenevillä Pelicansin A-nuorilla.

Kotonaan Peliitat on onnistunut voittamaan viimeksi 11.11., mutta vieraspeleissä joukkueella on kulkenut: Peliitat on voittanut kolme edellistä vierasotteluaan tehden jokaisessa vähintään neljä maalia.

Seuraa Heitä

Teemu Lepaus #75 |

Laitahyökkääjä

SaPKon kultakypärä on käynyt viime aikoina pelillisesti hankalaa vaihetta läpi. Olisiko hyökkääjällä aika jälleen loistaa?

Juuso Perttilä #20 |

Hyökkääjä

Näppäräkätinen, ahtaassa tilassa viihtyvä hyökkääjä on ottanut viime peleissä roolia onnistuen myös maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle