Kumpi saa Kajaanin lauantai-illassa voittoputken päälle?

MESTIS / Ennakko
Frans Tuohimaa pelasi hyvin keskiviikkona Kokkolassa.
Hokki saa lauantai-illan vieraaksi JYP-Akatemian, joka kaatoi perjantaina kotiluolassaan Jokipojat 4-2. Jyväskyläläiset pelasivat perjantaina hyvän ottelun voittaen kaksinkamppailut ja vahvalla puolustuspelaamisella. Hokin peli-ilme on piristynyt parissa viime ottelussa ja muutenkin kajaanilaiset ovat olleet vahvoja kotijäällä alkukaudella.

Hokin alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta muutamassa viime pelissä on jo havaittavissa valoa risukasaan. Linnapaitojen heikko vieraspelaaminen ei näkynyt Kokkolassa, kun joukkue kaatoi Hermeksen jatkoajalla 1-0 ja SaiPa-laina Frans Tuohimaa sai ensimmäisen nollapelinsä Hokki-paidassa.

Revanssiviikonloppuna Hokki ja IPK otattivat yhteen, vuoroin Kajaanissa ja Iisalmessa. Molemmat joukkueet ovat olleet alkukaudella hyviä kotiotteluissa, eikä nämäkään kamppailut asiaan tuoneet muutosta, sillä molemmat ottivat voitot kotiyleisöidensä edessä. Hokin pelaaminen oli Kajaanissa pirteää, mutta kyllä siitä parantamista vielä löytyy. 

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen muistelee seuran verkkosivuilla, että hurrikaaniryhmä työllistää linnapaitoja jokaisella osa-alueella eikä voittoa tule saamaan helpolla. Laukkanen näkee myös positiivistä kehitystä pelin osa-alueilla.

— Tuttu kaava ja tuttu vastustaja edessä, kun pelattiin muutama viikko takaperin Jyväskylässä. Nämä on niitä työmiesten iltoja, ne luistelupelaamisen ja työnteon kautta tapahtuvat asiat on aina ensimmäisenä mielessä kun pelataan Akatemiaa vastaan.

— Positiivisia juttuja oli edellisessä ottelussa paljon niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Pelin jatkumon saaminen ja se, että saadaan startattua siitä mihin Kokkolassa jäätiin on isona teemana lauantaina, Hokki-luotsi jatkaa. 

Taneli Siikaluoma ja Tino Kauppinen ovat lauantaina sivussa, mutta kokoonpanoon palaavat Oscar LeppänenSamuli Tanhua ja Reko Tornberg. Kajaanilaisten maalilla aloittaa Tuukka Smura, koska SaiPa-vahti Tuohimaa joutui palaamaan Lappeenrantaan Jussi Markkasen loukkaannuttua.

JYP-Akatemialla on ollut alkukaudella vaikeuksia pitää oma alakerta tiiviinä sekä olla vastustajan maalilla hereillä, mutta perjantai-iltana Jokipoikia vastaan asiaan oli havaittavissa pientä parannusta. Akatemialla täytyy olla tiivis puolustus myös Kajaanissa, sillä linnapaitojen hyökkäyspelaaminen on parantunut viime aikoina. 

Maalintekokaan tuskin tulee olemaan Akatemialle helppoa, sillä mahtavassa iskussa keskiviikkona ollut Frans Tuohimaa aloittaa lauantainakin kajaanilaisten maalinsuulla. Voitto joensuulaisista antoi hurrikaaneille varmasti paljon lisäenergiaa tekemiseen, joten kajaanilaistenkin kannattaa olla tarkkana.

Jyväskyläläisten täytyy pelata ehjä 60-minuuttinen Kajaanissa, mikäli he mielivät pidentää voittoputkeaan, sillä Hokin kotipelit ovat sujuneet alkukauden aikana pääosin mallikkaasti. Micke Saari otti osumaa perjantai-iltana, mutta mies nousi vaihtopenkillä seisomaan ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Aiemmat kohtaamiset

Alkukaudella joukkueet ovat ottaneet yhteen kahdesti Jyväskylässä ja molemmat ottelut ovat päättyneet Akatemian voittoon, mutta ottelut ovat olleet joukkueiden välillä tiukkoja. Nyt on mielenkiintoista nähdä, kun Hokkikin pääsee omalle kotikentälle, jossa se on ollut alkukaudella vahva.

Seuraa Heitä

Frans Tuohimaa #55 | Frölunda

Maalivahti

Pelasi keskiviikkona Hermestä vastaan vieraissa nollapelin, joten odotusarvot nousevat aika korkealle miehen pelaamisen suhteen. Hokki tarvitsee miehen torjuntoja Akatemian työteliästä joukkuetta vastaan lauantaina.

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Pelasi perjantaina Jokipoikia vastaan hyvän ottelun iskien tehot 0+2. Hurrikaanit tarvitsevat Pitkäsen hyviä otteita Kajaanissakin, sillä Hokin kotipelaaminen on ollut hyvää alkukaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle