Peliitoilla mahdollisuus jo kympin äärelle

MESTIS / Ennakko
Heinolalaisille ei ole löytynyt pysäyttäjää.
Kuva © Petteri Äikäs
Hurjassa kahdeksan ottelun voittoputkessa viilettävä Heinolan Peliitat matkaa lauantaina Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. Haaste on kova, mutta Jokipojat on viime aikoina ailahdellut kotikaukalossaan.

Jokipoikien paluu tauolta olisi voinut paremminkin mennä, kun KeuPa HT puolusti isännät aseettomiksi keskiviikon kierroksella. Joensuulaiset pystyivät työllistämään KeuPa-vahti Roope Urpolahtea vain 13 torjunnan verran, eikä huippupaikkoja juurikaan tullut.

− Tuloksellisesti tiukka peli, mutta me hallitsimme peliä. KeuPa tuli puolustamaan. He eivät tehneet muuta kuin puolustivat omaa keskustaansa. Emme onnistuneet murtamaan heidän puolustustaan, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertasi verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Kaikkiaan Jokipojilla kulkee hyvin, ja sarjassa sijoitus on toinen. Viime aikoina joukkue on tosin ailahdellut etenkin kotikaukalossaan. Alakynnestä napatun TUTO-voiton lisäksi IPK- ja KeuPa-otteluissa joukkue tuskaili maalinteon kanssa.

Peliitat taas venytti perjantaina voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun IPK kaatui kotikentällä selvin lukemin 5−2. Heinolalaisilla kulkee lujaa, ja Joensuussa tyrkyllä olisi jo yhdeksäs peräkkäinen voitto.

Iisalmelaisia vastaan Peliitat onnistui laajalla rintamalla. Vain seitsemän kenttäpelaajaa jäi ilman tehopisteitä. Kuumana käynyttä päävalmentaja Marko Tuomaista lehdistötilaisuudessa korvannut Jani Keinänen kuitenkin muistutti, että esitys olisi voinut parempikin olla.

− Voitto oli ihan hyvä, mutta otettiin paljon tyhmiä jäähyjä, jotka hajottivat meidän peliä. Onneksi Lassi Yrjölä otti paljon hyviä koppeja, mutta paljon saadaan parantaa, mikäli meinataan voittoputkea jatkaa, kommentoi Keinänen.

Jokipoikien kokoonpanosta tuorein poissaolija on hyökkääjä Nico Friman. Jukurilaina Joonas Valkonen taas jatkaa joulutaukoon asti.

Seuraa Heitä

Ville Silvast #90 |

Laitahyökkääjä

Väkkärähyökkääjä oli Juuso Akkasen ja Matti Koistisen ohella ainoa, joka sai Ari Aaltoselta puhtaat paperit KeuPa-ottelusta. On päässyt viime aikoina myös maalien makuun.

Veeti Vainio #16 | Björklöven

Puolustaja

KooKoon sopimuspelaaja on saanut suuren roolin Heinolassa. Perjantaina IPK:ta vastaan tehot 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle