IPK ja Hermes kohtaavat Peli-Karhujen 50-vuotisjuhlaottelussa

MESTIS / Ennakko
Lauantaina iisalmessa juhlitaan 50-vuotiasta IPK:ta. Juhliiko Peli-Karhut myö kaukalossa?
Kuva © Janne Falck
Hankalan alun jälkeen hyvään lentoon päässyt Hermes ja kokoonpano-ongelmien kansa paininut IPK kohtaavat lauantaina Iisalmessa. Peli on Peli-Karhujen 50-vuotisjuhlaottelu, joten halli tulee olemaan täynnä myös vanhoja karhusankareita. Peräti 23 vuotta karhupaidassa pelanneen Janne Svenskin paita numero 75 nostetaan samalla hallin kattoon.

Eilen perjantaina TUTOlle taipunut Hermes on ottanut tätä ennen voiton kolmesta edellisestä ottelustaan. Sarjakärki SaPKo kaatui viikko takaperin perjantaina peräti 7-1, joten maalinteko Hermekseltä luonnistuu.

IPK pesi puolestaan kasvojaan perjantain KeuPa voiton myötä hieman heikompien TUTO- ja RoKi-kotitappioiden jälkeen. Hyvässä lennossa oleva Hermes ei ole kuitenkaan helppo vastus pakkien loukkaantumisista kärsivälle karhulaumalle, joka peluutti perjantainakin hyökkääjä Niko Putkosta pakin paikalla.

Viisikkopuolustuksella voittoon

Kotijoukkue IPK:n kannattaisi viilata rajua kotipelityyliään enemmän vieraspelaamisensa suuntaan, joka on viimeisissä vieraspeleissä Jokipoikia ja KeuPaa vastaan tiennyt voittoa. Tämä tarkoittaisi myös kotikaukalossa tiiviimpää puolustusta ja hieman varovaisempaa karvauspelaamista.

Kurinalaisesti puolustaessaan joukkue on vaikea ohitettava, ja jos Juha Virtasen ja Jaakko Heiskasen kipparoimat kärkikentät onnistuvat iskemään tarvittavat maalit, on joukkueella mahdollisuuksia.

Toiseksi eniten jäähyjä KeuPan jälkeen sarjassa ottaneen karhulauman täytyy pysyä lauantaina pois jäähyaitiosta. Tämä korostuu etenkin hyvää ylivoimaa pelannutta Hermestä vastaan, joka on neljässätoista pelaamassaan ottelussa iskenyt yhtä monta ylivoimamaalia. Saman ottelumäärän pelannut IPK on onnistunut ylivoimalla vain kuudesti.

Maalinteko maittaa

Hermes on ollut ylivoiman lisäksi terävänä maalinteossa muutenkin. Joukkue on iskenyt SaPKon kanssa sarjassa eniten maaleja ja etenkin kolmikko Niklas Appelgren (7+8), Miika Franssila (1+14) ja Mikko Virtanen (5+9) ovat alati vaarallisia.

Kotijoukkueen onkin onnistuttava puolustuspelissään lyödäkseen erittäin hyökkäysvoittoista jääkiekkoa peluuttavan Antti Karhulan Hermeksen. Toisaalta hyökkäysvoittoinen pelityyli voi antaa karhulaumalle paikkoja vastahyökkäyksiin, jotka ovat erityisesti kotona olleet IPK:n tavaramerkki.

Seuraa Heitä

Eetu Patronen #40 |

Hyökkääjä

Alkukauden rotaatiossa ollut IPK-kasvatti on päästyään kentälle kiittänyt luottamuksesta ja ollut näkyvä osa joukkueen hyökkäystä. Mies on noussut jo kakkoskenttään Jaakko Heiskasen ja Jere Savolaisen vierelle.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Miika Franssila on pakin paikalta nakutellut jo tehot 1+14. Mies on pidettävä viivassa kiinni, mikäli Peli-Karhut haluavat juhlistaa 50-vuotista taivaltaan myös pisteiden muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle