Jokipojat ensimmäinen vieras Unitedin kotiviikonlopussa

MESTIS / Ennakko
Unitedin Juuso Kaijomaa kohtaa entisen joukkueensa perjantaina.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoossa pelataan viikonloppuna kaksi kotiottelua, joiden isäntänä toimii hiljalleen vireensä löytämässä oleva sarjahäntä United. Perjantaina vastassa on taisteleva Jokipojat, joka on sarjataulukossa sijalla kolme.

Isäntäjoukkueen alkukausi on ollut heikko, mutta viimeisessä kahdessa pelissä on löytynyt uusi vaihde. Keskiviikon ottelu päättyi Kiekko-Vantaan voittoon pitkäksi venyneessä voittomaalikilpailussa. Edellisenä lauantaina United voitti kotonaan KeuPan selvästi 7−0.

Onnistumisia on alkanut tulla laajalti ja pelaajien kurinalaisuus on parantunut. Hyökkäykset ovat tehokkaampia, ketjujen yhteistyö pelaa paremmin ja puolustus pysyy tiiviimpänä. Espoolaisten pelissä on vielä parannettavaa, mutta suunta on hyvä.

Ailahdellen voittoja taskuun

Vierasjoukkue Jokipojat tulee otteluun lähes viikon pelitauolta. Edellisen ottelun joensuulaiset pelasivat lauantaina kotonaan voittaen TUTOn viime sekuntien maalilla. Edellinen keskiviikon kotipeli meni IPK:n viedessä taydet pisteet.

Peliotteet ovat olleet vähintäänkin vaihtelevia. Välillä peliä on hallittu, mutta lopulta hävitty. Toisella kertaa on juostu vastustajan perässä ja voitto raavittu jotenkin. Suurimpia ongelmia vierailla on ollut viimeistelyssä. Esitykset ovat olleet ajoittain hyviä, mutta pelin kokonaiskuvaksi on jäänyt huolimattomuus.

Jokipoikien voittojen takana on ollut ennen kaikkea kova taistelutahto. Ongelmana joensuulaisilla on runsaat jäähyt, ja Jokipojat onkin rangaistusminuuteissa sarjan kärkiporukka.

Rangaistuksilla ratkaisu?

Illan ottelusta tulee kovaa vääntöä, ja jäähyboksista on pysyttävä poissa. United on löytänyt heräilevän vireensä, kun Jokipojat taistelee viimeistelypuutteidensa kanssa. Tilastoja katsoessa vastakkain on sarjan jäähykuningas ja paras ylivoimajoukkue.

Seuraa Heitä

Joona Manninen #41 |

Keskushyökkääjä

Joensuuhun palannut sentteri on toipunut kesän loukkaantumisistaan. Ratkaisi lauantaina kolmen pinnan kohtalon vain 17 sekuntia ennen päätössummeria. Onko peli-ilme piristynyt sen myötä?

Emil Oksanen #2 |

Laitahyökkääjä

Nuori 18-vuotias laitahyökkääjä pääsi vihdoin edellisessä ottelussa maalinmakuun. Edelliskaudella Bluesin A-nuorissa kirkkonummelainen nakutti 45 ottelussa 59 tehopistettä. Maalintekotaitoa ja potentiaalia löytyy reilusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle