Kiekko-Vantaa hakee revanssia Espoo Unitedista

MESTIS / Ennakko
Julius Rantaeskola pelaa uransa parasta kautta Mestiksessä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa saa keskiviikon Mestis-kierroksella vastaansa Espoo Unitedin. Pääkaupunkiseudun herruus on EU:lla, kun syyskuun ensimmäisen ottelun jälkeen voittoa juhlivat espoolaiset.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Espoo United. Pääkaupunkiseudun herruus on tällä hetkellä EU:lla, sillä ensimmäisen kohtaamisen voittivat espoolaiset kotonaan voittolaukauskisan jälkeen numeroin 2-1.

Joukkueet ovat menestyneet samankaltaisesti, sillä lohipaidat olivat neljän ottelun tappioputkessa ennen maukasta Hokki-voittoa kotiluolassa. EU oli niin ikään tappioputken tyngässä, kun joukkue hävisi viisi ottelua peräjälkeen ennen maistuvaa 7-0-kotivoittoa KeuPasta.

Kiekko-Vantaalla revanssihenkeä

Perjantain Hokki-peli näytti lupaavalta vantaalaisten tiimoilta. Peli kulki ja syötöt napsahtivat lapoihin mallikkaasti. Puolustus oli yhtenäinen, eikä pahempia epäonnistumisia tapahtunut.

Kiekko-Vantaa hakee revanssia kaikin mahdollisin keinoin. Kotijoukkueen päävalmentaja Simo Mälkiällä on viesti katsojille.

− Kotipeli ja paikallisderby, mikäs sen hienompaa. Toivottavasti saadaan yleisöä paikalle nauttimaan viihdyttävästä jääkiekosta ja saadaan sellainen latinki, joka paikallispeleihin kuuluu, Mälkiä kommentoi Kiekko-Vantaan kotisivuilla.

Mälkiällä on selvä näkemys Espoo Unitedin joukkueesta.

− Heillä on Mestis-mittapuulla laadukas joukkue ja paljon hyviä pelaajia. He pelaavat aktiivista kiekkoa ja karvaavat ylhäältä, Mälkiä totesi.

Ennakkoaavistuksien mukaan vantaalaisten maalipuiden välissä aloittaa Aaro Peltonen. Syntymäpäiväsankari Jani Kautto täytti 27 vuotta ja matkusti Frank Gymerin kanssa Jokereiden vieraskiertuueelle Venäjälle.

Espoo Unitedilla asenneongelmia ja liuta ongelmia

Espoolaisten alkukausi on ollut hankala, koska joukkueella on ollut huono kuri, eikä vastustajaa ole kunnioitettu. Joukkue on ottanut paljon jäähyjä, mitkä ovat sitten kostautuneet maalien merkeissä.

Jos jotakin positiivista näkee EU:n pelissä, niin rangaistuksia on otettu vähemmän. Lauantain pelissä KeuPaa vastaan liike ja hyökkäysteho paranivat, mutta jää nähtäväksi, miten joukkue pääsee jatkamaan eteenpäin – jääkö voitto yksittäiseksi, vai onko luvassa kelvollinen herääminen ja ryhdistäytyminen.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa on valmistautunut kohtaamaan paikallisvastustaja Espoo Unitedin. Ensimmäisen ottelun voittivat espoolaiset, mutta TIkkurilan hornankattilassa meno voi tyssätä vantaalaisten hyvään puolustuksen trappiin. Jos vantaalaiset pystyvät tilkitsemään keskialueen, on vastustajan vaikea löytää keinoja päästä hyökkäysalueelle.

EU on hävinnyt viimeisissä otteluissa melko runsasmaalisesti, mutta uskoisin, että pääkaupunkiseudun derby tekee ottelusta entistäkin tiukemman. Voiton ottaa kuitenkin kotijoukkue Kiekko-Vantaa.

Seuraa Heitä

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä oli harjoitusotteluiden kuningas tehoilemalla hyvät tehot. Mies pelaa uransa parasta kiekkoa. Jatkuvatko hyvät otteet?

Nicolas Wuolle # | Vapaat agentit

Oikea laitahyökkääjä

Viime kaudella II-divisioonassa seitsemään peliin tehot 5+7, mikä kertoo paljon 23-vuotiaasta hyökkääjästä. Mestiksessä Wuolle on tehnyt kaksi maalia, mutta potentiaalia riittää parempaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle