RoKi haastaa sarjakärjen kotonaan - "Voitto mielessä lähdetään, muuten ei lähdettäisi ollenkaan"

MESTIS / Ennakko
RoKi hakee revanssia SaPKosta kotonaan lauantai-illassa.
Kuva © Antti Varonen
Lauantain Mestis-kierroksella Rovaniemelle RoKin vieraaksi matkaa sarjakärki SaPKo. Edellinen kohtaaminen syyskuussa päättyi savonlinnalaisten 3−0-kotivoittoon rovaniemeläisistä. Viime peleissä ryhdistäytynyt RoKi tulee taistelemaan tosissaan pisteistä kotonaan.

Rovaniemeläisten peliä on alkukauden leimannut ailahtelevuus sekä turhien jäähyjen keräily. Viimeiset kolme ottelua rovaniemeläiset ovat saaneet pidettyä pelinsä kasassa ja rangaistusten määrä on ollut selkeässä laskussa.

Edellisen ottelun RoKi pelasi Kajaanissa Hokkia vastaan. Ottelu oli kokonaisuutena tasaista vääntöä, jossa molemmat joukkueet saivat pidettyä oman pelinsä kuosissa. Lopulta voiton veivät kajaanilaiset voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2−1.

- Hyvillä mielin lähdetään kotiotteluun. Oma tekeminen vaikuttaa siihen millä mielellä lähdetään, enemmän kuin se kuka siellä on tulossa vastaan. Oman tekemisen balanssiin saaminen sekä edelliset kaksi vieraspeliä, joista neljä pistettä ja vain kaksi maalia omiin. Kyllähän se antaa hyvän pohjan lähteä taas eteenpäin, mietti RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen

Savonlinnalaisten kausi on edennyt vahvasti ja voittoja on kertynyt jo kymmenen 13:sta ottelusta. Näistä yksi on jatkoajalta ja yksi voittomaalikilpailusta. Häviöt ovat tulleet Jokipoikia vastaan heti kauden avausottelussa, lokakuun alussa KeuPa HT:ta vastaan sekä nyt perjantaina Hermes pöllyytti vieraitaan maalein 7−1.

Keskiviikon ottelun SaPKo pelasi kotonaan Espoo Unitedia vastaan. Ottelun kulku oli lähes täydellisesti isäntien hallintaa ja he ottivatkin ansaitun 5-1 voiton tuosta kohtaamisesta. Illan sankariksi nousi Kalle Saramäki hattutempulla toisessa erässä. Saramäki teki maalin myös edellisessä SaPKo - RoKi kohtaamisessa.

Ennakkosuosikista kotivoittoa hakemaan

Illan otteluun lähdetään ennakkoasetelmista, jossa voittajasuosikki on vierailija SaPKo. Sarjan piikkipaikkaa pitävät savolaiset ovat pelanneet aktiivista ja kontrolloitua jääkiekkoa ottelusta toiseen. Kontrolli ei ole silti syönyt vauhtia vaan hyökkäyksiin on lähdetty hyvällä jalalla.

- SaPKo on ainakin sen ensimmäisen pelin perusteella mitä savonlinnassa käytiin, niin pelinopea joukkue, liikkuu hyvin ja liikuttaa kiekkoa hyvin. Hyvin organisoitua pelaamista. Pelaa hyvää hyökkäyspeliä ja on vaarallinen joukkue, analysoi Hirvonen tulevaa vastustajaa.

Toinen merkittävä seikka vieraiden pelissä on ollut puolustuspelaaminen. SaPKo on pystynyt pelaamaan tehokkaasti molempiin suuntiin ja pitämään puolustuksen tiiviinä. Myös alivoimapelaaminen on ollut hyvin liikkuvaa ja maalia suojaavaa. 

Isäntäjoukkueen otteet ovat olleet nousujohteiset ja oman pelin hallinta on kehittynyt ottelu ottelulta. Alkukauden peliä rikkoneet törttöilyt jäähyineen ovat vähentyneet ja hetkellisesti puolustuskin on alkanut pysymään tiiviimpänä.

- Puolustuspelaaminen on parantunut paljon viime aikoina. Viisikkopuolustaminen antaa mahdollisuuden voittaa ja ottaa noista peleistä pisteitä, Hirvonen kertoi pelin kehittymisestä.

RoKille ominainen vauhti on ollut edelleen hallitseva elementti ja sen ylläpitäminen tuleekin olemaan tärkeä SaPKoa vastaan. Ottelumäärien rauhoituttua rovaniemeläiset ovat pystyneet keskittymään enemmän pelitapansa harjoittelemiseen, joka näkyy ketjujen parempana yhteistyönä.

- Tietenkin myös palautuminen näyttelee isoa roolia, kun ei mennä vain pelistä peliin vaan ehtii erottelemaan ne yksittäisiksi tapauksiksi paremmin. Tuo tietyn rauhan huolellisuuteen ja tekemiseen, kun pystyy keskittymään yhteen peliin kerrallaan, Hirvonen tuumasi ottelumääristä.

Ratkaisutekijöiksi ottelussa tulee todennäköisesti nousemaan omaan peliin keskittyminen, kiekkokontrolli sekä maalivahdit. Tällä hetkellä RoKin Paavo Hölsä (93,93%) ja SaPKon Juhana Aho (93,19%) ovat toisena ja kolmantena maalivahtitilastossa.

- Voitto mielessä lähdetään otteluun, muuten ei lähdettäisi ollenkaan, päätti Hirvonen.

Tilastokärjet vastakkain

Joukkuetilastoa katsoessa SaPKo on monella osa-alueella isäntiään edellä, mutta ylivoiman kohdalla ollaankin yllättäen tasan. Molemmat ovat tehneet ylivoimalla 12 maalia. Kokonaismaaliero tehtyjen ja päästettyjen maalien välillä onkin sitten massiivinen 25 maalia savolaisten hyväksi.

Yksittäisten pelaajien kohdalla käydään tasaisempaa vääntöä. Pelkästään maalintekotehoja katsoessa koko sarjan ykköseksi rynnii yhdessä TUTOn Aki Keinäsen kanssa SaPKon Saramäki yhdeksällä maalilla (9+1). Jaetulla toisella sijalla ovat RoKin Olli-Matti Järvelä (8+6) ja SaPKon Rasmus Hämäläinen (8+2).

Molempien joukkueesta löytyy siis Mestiksen kärkimaalintekijät sekä -maalivahdit. Taisto näiden välillä tulee olemaan mielenkiintoinen.

Seuraa Heitä

Daniel Vozenilek #10 | Pardubice

Vasen laitahyökkääjä

RoKin 20-vuotias tšekkivahvistus on väläytellyt edellisissä otteluissa taitojaan, mutta maalitili on vielä avaamatta. Kiekollisesti kyvykäs hyökkääjä, joka tekee paljon työtä joukkueensa eteen.

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Nousi keskiviikon ottelussa Espoo Unitedia vastaan sankariksi ja on muutenkin kauden aikana ollut tärkeimpiä pelaajia savonlinnalaisten joukkueessa. Puhdas maalintekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle