Jyväskylässä odotellaan lumipallo-efektiä − Mitä tekevät omat koirat?

MESTIS / Ennakko
Riku Tiainen on yksi heistä, joilta odotetaan lisää tulosta.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia saa perjantaina vieraita Kokkolasta. Akatemia on paininut tehottoman viimeistelyn kanssa, kun taas Hermes on mättänyt niitä urakalla.

JYP-Akatemian pirteä ensimmäisten otteluiden ilme on alkanut hiipua. Jyväskyläläiset ovatkin hävinneet kaksi edellistä otteluaan maalierolla 1−8.

Puolustuspelissä on ollut hieman petraamisen varaa, mutta suurin ongelma on ollut maalinteon tehokkuus. Joukkueelle on siunaantunut läjäpäin hyviä ykkössektorin tekopaikkoja, mutta vuoroin Paavo Hölsästä ja Joona Voutilaisesta on rakennettu illan sankari.

Yksi yhtenäisyys tehottomuuteen löytyy jo viime kausilta tutuilta ilmiöistä, sillä emoseura JYP on napannut pirteimmät hyökkääjät loukkaantumiskierteen vuoksi. Jerry Turkulaisen nousu liigaan vaimensi yhden hyvän ketjun ja viimeisimpänä liigan mukaan matkasi kultakypärä Arttu Likola.

Myös maalin suulle kohdistuu suurta mielenkiintoa. Liigan puolella mahdollisuuden saanut Markus Ruusu on viime kierroksilla tiputtanut Veini Vehviläisen Akatemian maalivahdiksi. Vehviläinen ei ole ollut umpisurkea, mutta loisto on ollut kaukana.

Yhden iskun paikan Akatemialle antaa se, että Hermes pelasi myös perjantaina. Näin jyväskyläläiset saavat valmistautua otteluun paremmin ja energiavarastojen luulisi olevan paremmalla tasolla.

Kuka loukkaantuu seuraavaksi?

Hermeksen tulokset ovat viime aikoina hieman heitelleet, mutta pisteitä on tarttunut kohtalaisen hyvään tahtiin. Edes kärkipelaajien loukkaantumiset eivät ole hidastaneet kokkolalaisten vauhtia. Kun ykkössentteri Mikko Virtanen palasi kokoonpanoon, sairauslomalle joutui alkukauden paras hyökkääjä Miika Franssila.

Kuin vastakohtana illan vastustajalle Hermeksen maalinteko on ollut joukkueen suurin vahvuus. Kokkolalaiset ovat mättäneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, noin neljä maalia per peli.

Tämä perustuu eritoten Hermeksen päävalmentajan Antti Karhulan peluuttamaan hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon, johon kolme vahvaa tulosketjua antavat kiitettävät valmiudet. Hyökkäyspelissä suuressa osassa ovat myös viisi ex-akatemialaista, Samu Markkula ja Ossi Ikonen kärkiniminään.

Vaikka Hermeksen kiito ei vieraissa olekaan ollut kotipelien tasolla, lähtevät valkopaidat otteluun ennakkosuosikkina. Jos Hermes kestää avauserän rynnistyksen pysymällä kurinalaisena, voitto on lähellä.

Seuraa Heitä

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Liiga-paikan perässä Jyväskylään saapuneen Lehtisen alkukausi on ollut vaisu. Pistetahti on toki noin puoli pistettä per peli, mutta tehotilasto näyttää rumaa lukemaa: -8.

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Virtanen oli toissa kaudella sarjan paras kahden suunnan hyökkääjä. Viime kausi meni polvivamman takia penkin alle, mutta tällä kaudella Virtanen on palannut tasolleen. Sentteri on joukkuueessaan toisena sekä tehdyissä maaleissa että tehotilastossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle