JYP-Akatemia saa vieraita kaukaa Rovaniemeltä

MESTIS / Ennakko
Henri Niemi on ollut edellisissä otteluissa tehokas
Kuva © Timo Savela
Mestiksen lauantai-illan kierroksella yhteen ottavat Jyväskylässä JYP-Akatemia ja RoKi. Akatemia on aloittanut kauden vahvasti, mutta kone on matkalla ajoittain yskähdellyt. Edellytyksiä paremmasta on kuitenkin havaittavissa. RoKi on pelannut kotipeleissän vahvasti, mutta vieraskentällä rovaniemieläisjoukkue on ollut vaikeuksissa.

JYP-Akatemia tulee illan otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Viime viikon perjantain kierroksella hurrikaaniryhmä kävi hakemassa voiton Kiekko-Vantaan kustannuksella vieraissa ja eilen perjantaina LeKi kaatui luvuin 3-2 Lempäälässä. Edellisistä viidestä ottelusta hurrikaanipaidat ovat voittaneet kolme.

Akatemia on ollut alkukaudesta vahva kotonaan, kun neljästä kotiottelusta jyväskyläläisjoukkue on hävinnyt vain yhden. Akatemialla on ollut kuitenkin ailahtelevia otteita vieraissa, mutta kahdesta edellisestä vieraspelistä kotiin tuomisina on täysi pistepotti. Akatemia majaileekin sarjassa neljäntenä.

RoKi matkustaa pitkän matkan kohti Jyväskylää kahden ottelun tappioputkessa. Viime viikon lauantain kierroksella Hermeksen vieraana rovaniemeläisjoukkue oli askeleen koko ajan perässä häviten 5-1. Edellisessä ottelussa KeuPa tuli hakemaan täyden pistepotin Rovaniemeltä. Edellisistä viidestä ottelustaan RoKi on voittanut vain yhden. RoKi on sarjassa sijalla seitsemän.

Akatemia ja RoKi ottivat viime kaudella kuusi kertaa yhteen, joista molemmat joukkueet voittivat kolme ottelua ja jokaisen kotikentällään. Osa otteluista oli tasaisia vääntöjä, mutta sekaan mahtui muutama isolukuinen pelikin.

Ratkaisun paikat

JYP-Akatemialla on ollut pitkin kautta ongelmia tiiviissä viisikkopelaamisessa. Hyökkääjät ovat innostuneet karvauspelissään liikaa, jolloin puolustusvalmius on kärsinyt. Tästä osoituksena on muutama iso numeroinen vierastappio. Illan ottelussa kyseinen ongelmakohta tulee jälleen olemaan valokeilassa ja mielenkiintoinen seurannan kohde.

Akatemia on ollut hyvä hyökkäyssuuntaan. Jyväskyläläisjoukkueen kehuttu ykkösketju on ollut alkukauden ilmiliekeissä. Riku Pitkänen ja Arttu Likola ovat olleet tehokkaita ja kannatelleet joukkuettaan harteillaan. Molemmat ovat saalistaneet 11 pistettä. Ylivoimalla Akatemia on ollut vaarallinen ja tehokas. Alivoimalla illan kotijoukkue on ollut ajoittain vaikeuksissa.

RoKi on ollut tällä kaudella vaikeuksissa vierasotteluissaan. Alkukauden kuudesta vierasottelustaan rovaniemeläisjoukkue on voittanut vain yhden. Pitkät vierasmatkat ovat varmasti vaikuttaneet tähän, mutta suurin ongelma on ollut vastustajan peliin mukaan lähteminen. RoKi on unohtanut pelata omaa peliään ja lähtenyt pelaamaan vieraissa liian varovaisesti.

RoKilla on kuitenkin sarjan parhaimmistoon kuuluva maalivahti. Paavo Hölsä on aloittanut kauden vakuuttavasti. Häneen RoKi tulee illan ottelussa varmasti tukeutumaan. RoKi on ollut erikoistilannepelaamisessaan edellisissä otteluissa varsin hyvä. KeuPaa vastaan edellisessä ottelussa ylivoima pyöri hyvin, mutta maalista huolimatta, tehokkuudessa oli parannettavaa.

Seuraa Heitä

Henri Niemi #16 |

Hyökkääjä

Edellisiin viiteen otteluun neljä pistettä takonut hyökkääjä on alkanut heräilemään tähän kauteen. LeKiä vastaan mies nakutti tehot 0+2 ja on antanut hyvää taustatukea huikeassa vireessä olevalle ykkösketjulle.

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Pistepörssin toisella sijalla majaileva hyökkääjä on ollut RoKin kantavia voimia hyökkäyssuuntaan tällä kaudella. KeuPaa vastaan hän teki joukkueensa ainoan maalin ja häneltä odotetaan illan ottelussa jälleen tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle