Jatkaako K-Vantaa Peliittojen kotituskaa?

MESTIS / Ennakko
Eljas Suoknuuti aikoo pitää huolen, ettei Peliitat ota ensimmäistä kotivoittoaan lohipaitojen kustannuksella.
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat hakee vielä kauden ensimmäistä kotivoittoaan. K-Vantaa hakee jatkoa hyvälle vieraspelaamiselleen. Vantaalaiset eivät ole jääneet vielä kertaakaan pisteittä vierasreissuillaan.

Heinolassa pelattavassa lauantain saunapäivän ottelussa kohtaa kaksi eilispäivänä ottelunsa hävinnyttä joukkuetta. Peliitat teki pitkän hukkareissun Iisalmeen, kun taas K-Vantaa taipui kotijäällään JYP-Akatemialle.

Peliitat sai eilisessä pelissään karmaisevan alun. IPK iski kolme maalia neljästä ensimmäisestä laukauksestaan ja iski vielä neljännen maalin pelin kymmenennellä minuutilla ja peli oli taputeltu. Peliitat hallitsi kahta jälkimmäistä erää, mutta Iisalmen jäähallin valotaululle jäi IPK:n 5-1 voittolukemat, vaikka torjuntalukemat 46-17 kertovat missä päässä peliä pelattiin.

Hurjasta laukausmäärästä huolimatta kunnon maalipaikkoja ei montaa syntynyt. hyökkäyspään irtokiekot Peliitat hävisi kotijoukkueelle. Maalilla aloitti eilen Lassi Yrjölä, joka teki tilaa kolmannen takaiskun jälkeen Joonas Haraldille, joka yhdestä päästetystä maalista huolimatta pelasi hyvän pelin.

Suuri arvoitus onkin, kuka valitaan maalinsuulle lauantaina K-Vantaata vastaan? Viime kaudella Vantaata edustanut Yrjölä uhkuisi varmasti näyttöhaluja vanhaa seuraansa vastaan, mutta antaako valmennus sittenkin hyvin onnistuneen Haraldin jatkaa maalilla.

Iisalmen reissussa rähjääntyneen puolustuksen tilanne elää myös. Kesken pelin pukukoppiin nitkutteli Santeri Saari ja muitakin tällejä valmentaja Marko Tuomaisen mukaan sattui. Pahaksi onnekseen Peliitat ehti aiemmin päästää puolustaja Ville Väinölän lainalle Keuruulle.

Peliittojen ongelmana on ollut mielikuvitukseton ja tehoton hyökkäyspeli. Tietynlainen tappamisen tahto ja maalinälkä puuttuu hyvästä yrityksestä huolimatta. Kotiyleisön edessä joukkue uhkuu näyttöhaluja ja eilinen karvas Iisalmen reissu halutaan pyyhkiä pikaisesti pois mielestä. Maalijyvän olisi kuitenkin oltava paremmin kohdallaan.

Vastassa kunniattomat kuokkavieraat

K-Vantaa kärsi eilen kotonaan kirvelevän tappion. K-Vantaa vei kolmatta erää, jossa se nousi 3-2 johtoon, mutta vain menettääkseen sen neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. JYP-Akatemia lähti kotimatkalle 3-4 vierasvoitto taskussaan.

Vieraissa K-Vantaa ei ole sen sijaan jäänyt vielä kertaakaan pisteittä. Keuruulta lohinutut haki täydet kolme pistettä. Lempäälästä ja Espoosta oli kummastakin tuomisina yksi piste. Maaleilla vantaalaiset eivät ole vierasjäällä juhlineet, sillä vierasotteluissa Vantaa on tehnyt yhteensä viisi maalia ja päästänyt neljä.

Maalinteko onnistui eilisessä pelissä ainakin ylivoimalla, sillä vantaalaiset tekivät kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

Vantaalaisten vahvuudesta poistui tällä viikolla Frank Gymer, joka lähti paikkaamaan Jokerien akuuttia pelaajavajetta.

Totutusti K-Vantaa on pystynyt pelaamaan hyviä ja tiukkoja pelejä Heinolassa. Lähes poikkeuksetta ottelut ovat päättyneet maalin erolla ja usein vierasjoukkueen eduksi. Kotiottelun jäljiltä K-Vantaa saa hieman enemmän lepoaikaa heinolalaisiin nähden, jotka reissaavat yötä myöten takaisin Pohjois-Savon nurkilta.

Seuraa Heitä

Valtteri Parikka #79 | Karlskoga

Puolustaja

Urakoi eilen Iisalmessa isoja minuutteja. On noussut Peliittojen johtavien puolustajien joukkoon. Rytkyttää varmasti mielellään vastassa olevia viime kauden joukkuetovereitaan laidoille.

Eljas Suoknuuti #8 |

Hyökkääjä

Heinolassa A-nuorissa ja Peliittojen edustusjoukkueessa aiemmin nähty hyökkääjä on varmasti virtaa ja näyttöhaluja täynnä. Pistesarake tältä kaudelta vielä toistaiseksi tyhjä ja missäpä olisikaan makeampi paikka avata pistetili, kuin vanhassa tutussa betonibunkkerissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle