Palaavatko viime kevään muistot mieleen? SaPKo ja KeuPa ottelevat kahtena kierroksena peräkkäin

MESTIS / Ennakko
Luvassa on pienimuotoinen uusinta viime keväästä.
Kuva © Antti Varonen
Seitsemän ottelun voittoputkessa liitävä SaPKo saa vastaansa viime keväänä joukkueen karvaasti pudotuspeleistä tiputtaneen KeuPan. Joukkueet kohtaavat kahdella peräkkäisellä kierroksella, joten savonlinnalaisilla lienee revanssihenkeä rinnassaan.

Viime keväänä puolivälierissä taistelleet SaPKo ja KeuPa kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa sitten pudotuspelisarjan ratkaisseen viidennen ottelun. Kotietu mukanaan lähtenyt SaPKo sai yllättäen todeta keuruulaiset paremmakseen pudotuspelisarjan päätteeksi, joten revanssihenkeä piilee etenkin savonlinnalaisten puolella.

Joukkueet pelaavat vastakkain lauantai-illan lisäksi myös seuraavalla viikolla keskiviikkona. Huolimatta runsaista muutoksista sekä pelaajistoissa että valmennuksisssa kaksi peräkkäistä keskinäistä ottelua tarjoavatkin pienimuotoisen tuulahduksen viime kevään tapahtumiin.

Saako virheetön kotisaldo jatkoa?

Seitsemän ottelun voittoputkessa paahtavalla SaPKolla on allaan vahva 6−1-voitto IPK:sta. Joukkue hakee lauantaina jatkoa toistaiseksi täydelliselle kotisaldolleen: voitto KeuPasta toisi viidennen peräkkäisen täyden pistepotin kotikaukalossa.

SaPKo on säästynyt viime kotiottelussa loukkaantunutta Jarno Pavénia lukuun ottamatta loukkaantumisilta, mikä on avittanut joukkueen yhtenäisyyttä ja pelitavan toimivuutta. Myös ennen kauden alkua toipilaana ollut Joona Monto on löytänyt paikkansa pässilaumassa.

Joukkuetta ovat kuitenkin kuormittaneet ylimääräiset jäähyt, jotka ovat turhaan sysänneet savonlinnalaisia puolustuskannalle. Alivoimanelikoiden pelaaminen on kuitenkin ollut kiitettävällä tasolla.

Onko murskatappio jo taakse jäänyttä elämää?

KeuPa oli viimeksi tositoimissa alle vuorokausi sitten, kun joukkue kohtasi kotonaan Hermeksen varsin huonolla menestyksellä. Joukkue puhkaisi kokkolalaisten nollan vasta kolmannessa erässä ollen jo viiden maalin tappioasemassa.

1−6-tappion myötä keuruulaiset putosivat kolme sijaa kahdeksanneksi. Päävalmentaja Mikko Heiskanen peräänkuuluttama taisteleva pelityyli on pilkahdellut ajoittain joukkueen tekemisessä, mutta kriittisillä hetkillä vuotanut viisikkopelaaminen on tuottanut useita takaiskuja.

Toiseksi eniten sarjassa maaleja päästyänyt KeuPa ei ole siis tarjonnut maalivahdeilleen erityisen hyviä lähtökohtia torjua tasapainoisesti, mikä on avannut vastustajille mahdollisuuksia iskeä laajalla rintamalla.

Seuraa Heitä

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

Loukkaantumisesta johtuen kautensa muita myöhemmin aloittanut Monto on kantanut puolustuspään velvotteensa pelaten samalla piste per ottelu -tahdissa.

Lasse Salonkari # |

Hyökkääjä

Teki joukkueensa ainoan maalin perjantain Hermes-ottelussa. Koeajalla olevalta hyökkääjältä vaaditaan onnistumisia muodossa tai toisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle