Häntäpään mestarisuosikki jahtaamaan toista voittoa Hermeksen kustannuksella

MESTIS / Ennakko
Hermeksen kultakypärä Joonas Huovinen oli hyvässä iskussa Savonlinnassa.
Kuva © Antti Varonen
Alkukauden mollivoittoisesti aloittaneet Hermes ja Hokki kohtaavat keskiviikkoiltana Kokkolan jäähallissa.

Hermeksen täytyy hallita peliä kiekollisesti

Kotijoukkue hävisi niukasti SaPKolle vierasottelussa viime lauantaina, mutta kokkolalaisten kamppailu ja kiekollinen pelaaminen olivat kotijoukkuetta edellä. Hermes rankaisi savonlinnalaisia jokaisesta pienestäkin virheestä, joten niihin ei kajaanilaisillakaan ole varaa. 

Perjantaina kokkolalaisjoukkue haki Joensuusta jatkoaikavoiton Jokipoikien kaatuessa 2-3. Ottelun puoliväliin saakka Hermes oli pelin päällä, mutta pelin toinen puolisko oli joukkueelta heikkoa peliä, mikä ei kuitenkaan koitunut sen kohtaloksi.

Mestarisuosikki sarjan viimeisenä

Hokki lähti kauteen yhtenä suurista mestarisuosikeista, mutta alkukausi ei ole kajaanilaissilmin mennyt läheskään kuin elokuvissa. Viime lauantaina TUTO kävi hakemassa Kajaanista pisteet, joten kajaanilaisilla on ainoastaan yksi kolmen pisteen voitto tilillään.

— Varmasti taas tasainen ottelu tulossa, niin kuin tähän sarjan alkuun on kaikki meidän pelit olleet. Tiukka vääntö edessä ja luonnollisesti voitto mielessä ollaan liikenteessä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi seuran verkkosivuilla tulevaa koitosta.

— Viime viikolla tuli kuormaa kolmen ottelun verran ja kaksi niistä pelattiin vähän pienemmällä rykmentillä, jonka takia maanantaina huilattiin harjoituksista, Hokki-luotsi kertoi alkuviikosta.

Hokin täytyy alkaa toimittaa kiekkoa hyökkäysaluuelle. ja saada vetoja kohti maalia. Puolustuksenkin täytyy olla valppaana, koska Hermes rankaisee armotta pienistäkin virheistä. 

Alkukauden kohtaamiset on menneet Hokille

Joukkueet kohtasivat jo harjoitusotteluissa kahteen otteeseen, ja kajaanilaiset voittivat niistä molemmat. Aivan runkosarjan alussa joukkueet kohtasivat Kajaanissa, ja sekin päättyi Hokin voittoon 3-2.

Seuraa Heitä

Joonas Huovinen # | Asplöven

Laitahyökkääjä

Iski Savonlinnassa 2-2-tasoituksen, joten oli joukkueelle tärkeä kannustaja, vaikkakin Hermes joutuikin lopulta taipumaan.

Risto Mattila #55 | Hokki

Puolustaja

Mattila on joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisella sijalla. Puolustaja on iskenyt seitsemään otteluun tehot 2+2, joista kaksi maalia syntyi nimenomaan Hermestä vastaan Kajaanissa alkukaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle