Jokipojat laajalla rintamalla hakemaan kotivoittoa RoKista

MESTIS / Ennakko
Jokipoikien tiivis puolustus ja maalintekotehokkuus ovat avainasemassa illan ottelussa.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi matkaa RoKi, 550 kilometrin takaa Rovaniemeltä. Joukkueet sijaitsevat tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä ja viidentenä, Jokipoikien ollessa vain pisteen edellä RoKia.

Isäntäjoukkue Jokipoikien kauden alku on sujunut kelvollisesti. Kuudesta ottelusta on tullut neljä voittoa, joista yksi voittomaalikilpailusta. Edellinen ottelu lauantaina päättyi historialliseen voittoon Keuruulla KeuPasta maalein 4-7.

Keuruun reissu toi voiton lisäksi ikäviä uutisia joukkueelle, kun Jokipoikien ykkössentteri Ossi Pellinen loukkaantui saatuaan luistimen viillon pohkeeseensa. Vamma tulee pitämään Pellisen sivussa koko kauden.

Rovaniemeläisten kausi on lähtenyt liikkeelle ailahdellen. Kahdeksan ottelun jälkeen voitot ja häviöt ovat tasan. Edellinen ottelu pelattiin kotona ja päättyi niukasti 1-2-voittoon vierasjoukkue TUTOlle, joka samalla särki RoKin kotitaian.

TUTO-otteluun asti RoKi on ollut vahvoilla juuri kotona ja vieraspeleistä on tullut, yhtä jatkoaikavoittoa lukuun ottamatta, tappio tuliaiseksi kotiin.

Pakkien esiintulolla kotivoittoa tavoittelemaan

Jokipojat tarvitsevat hyvää virettä koko joukkueelta, heidän menetettyään viime ottelussa ykköshyökkääjänsä. Edellisten otteluiden valossa he lähtevät illan otteluun hyvästä tilanteesta kaikesta huolimatta.

Isäntien hyökkääjistä kolme on tehnyt vähintään kuusi tehopistettä kuudessa ottelussa. Näistä huomionarvoisin on Jesse Paukku (2+5), joka on kahden ulosajon jälkeen saanut pelinsä raiteilleen ja keräsi Keuruulla 1+3-tehot. Myös Oula Uski (2+4) on ollut vastuunsa arvoinen.

Hiukan yllättäen maalintekovastuuta on ottanut pakkiosasto. Lauantaina Keuruulla Matti Koistinen (3+2) teki kaksi maalia ja keräsi syöttöpisteen. Perjantaina Hermes-ottelussa sekä Antti Helanto että Juuso Akkanen napauttivat maalit mieheen.

Vieraiden ongelmana on ollut peliin kiinni pääseminen erityisesti vieraissa. Jokipoikia vastaan RoKin on päästävä liikkeelle hyvillä jaloilla heti pelin alusta alkaen. Lisäksi puolustuksen on oltava hereillä ja suljettava maalintekopaikat, koska Jokipojat on osoittanut tehokkuutensa maalinteossa.

RoKin hyökkäysosasto on suppeampi ja nojaa pitkälti alempiin ketjuihin. Tehokaksikkona kolmosketjussa häärivät Mestiksen pistepörssin ykkönen Juhani Tamminen (5+4) ja hänen laidallaan Olli-Matti Järvelä (3+3). Myös neljännessä ketjussa keskikaistaa pelaava Tuomas Komulainen on nakuttanut jo viisi maalia.

Useassa ottelussa RoKin puolustus on rakoillut ja vastustaja on päässyt nopeilla hyökkäyksillä maalintekopaikoille. Tällä hetkellä puolustuksen tukipilarina seisoo maalivahti Paavo Hölsä, joka valittiin vastikään Jatkoajan syyskuun pelaajaksi.

RoKin uusinta hyökkääjää Radek Veselyä ei nähdä vielä Joensuussa.

Maalitehokkuus vastaan torjuntatehokkuus

Ottelusta tilastollisesti tekee mielenkiintoisen joukkueiden tehokkuudet eri asioissa. Jokipojat johtavat maalintekotehokkuudessa koko sarjaa. He ovat nakuttaneet maaleja neljä per ottelu, kun RoKi on vastaavasti alle kolmen (2,8) maalin tahdissa.

Toisaalta vastassa on sarjan toiseksi parhain torjuntatehokkuus. Hölsä on torjunut 248 kertaa 94,66 prosentin tehokkuudella, kun taas Jokipoikien Juho Ratilainen on tilaston 12. torjuttuaan kuudessa ottelussa 87 kertaa 90,63 prosentin tehokkuudella.

Tilastoluvuista voi päätellä, että Jokipojat pelaa joukkueena tehokkaammin. Maalinteko onnistuu hyvin ja puolustus pitää maalivahdin työn vähäisenä.

Seuraa Heitä

Matti Koistinen #47 |

Puolustaja

Peruspuolustaja on äitynyt kovaan vireeseen. Perjantaina Hermestä vastaan jämäkkää tekemistä, kun taas Keuruulla harvemmin maaleja takova outokumpulainen osui jo avauserässä kahdesti. Mitä luvassa tänä iltana?

Olli-Matti Järvelä #91 |

Laitahyökkääjä

Nopea ja vahva laitahyökkääjä on päässyt hyvään vireeseen Tammisen tutkaparina. Kempeleestä kotoisin oleva tulisielu on vaikea pideltävä vastustajalleen vauhtinsa ja oveluutensa ansiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle