Mestis-tulokas haastaa lauantaina Kiekko-Vantaan

MESTIS / Ennakko
IPK:n Juha Virtanen on ollut joukkueensa toiseksi paras pistemies.
Kuva © Janne Falck
Lauantaina on luvassa mielenkiintoinen Mestis-ottelu, kun IPK saapuu Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi. Iisalmelaiset ovat aloittaneet vauhdikkaasti, kun taas vantaalaiset ovat tottuneet pelaamaan tasapelejä.

Kiekko-Vantaa saa lauantaina vieraakseen kohtalaisesti aloittaneen sarjatulokkaan Iisalmen IPK:n. Lohipaidat pelasivat perjantai-iltana vierasottelun LeKiä vastaan, mikä päättyi vantaalaisten 2-1-tappioon jatkoerässä.

Kiekko-Vantaan viidestä pelatusta ottelusta peräti neljä on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen tilanteeseen 1-1. Joukkue on metsästänyt jokaisesta pelaamastaan ottelusta pisteitä ja löytyy sarjataulukossa sijalta 10.

IPK puolestaan pelasi perjantaina Espoossa Unitedia vastaan. Espoolaiset väänsivät voiton niukkamaalisesti lukemin 1-0. IPK on runkosarjassa kuudentena.

Kiekko-Vantaalla haasteita edessä

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelun alkua, ja LeKi yritti puhkoa vantaalaisten hyvää keskialueen trap-peliä. Pitkälle ottelussa johtoasemassa olleet lohipaidat olivat niin sanotusti pelin päällä, mutta kotijoukkue nousi ottelun voimahahmojen avustuksella tiukkaan jatkoerävoittoon 2-1.

Kiekko-Vantaan maalinsuulla ottelussa pelasi Aaro Peltonen, joka on oman seuran kasvatti. LeKin maalissa sen sijaan torjui myös vantaalaistuttu, Christian Heljanko, jonka otteet miellyttivät päävalmentaja Miikka Kuuselaa.

− Maalivahtipelimme oli tänään hyvää, sanoi Kuusela.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä löysi ongelmia joukkueensa pelissä.

− Pelaamisessa oli tänään paljon hyvää, mutta pelin tappamisessa on isoja ongelmia. Toisessa erässä olimme ongelmissa, mutta vastustaja ei saanut paikkoja, kommentoi Mälkiä.

IPK hallitsi peliä, mutta ei onnistunut

IPK:n perjantain ottelu Espoon Unitedia vastaan oli yhden maalin ottelu, kun viime kaudella Kiekko-Vantaassa esiin tullut Aleksi Järvinen iski kiekon iisalmelaisten maaliin.

Maalivahti Rasmus Tirronen torjui kaikki IPK:n yritykset, mitkä pääsivät läpi espoolaisten puolustuksen. Tirronen oli kiekon tiellä 23 kertaa.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen kertoi pitkästä bussimatkasta, missä oli keksittävä keinoja pitää joukkue kunnossa.

− Haasteellinen peli. Pidimme pari jumppatuokiota matkalla, jotta olisimme vireessä, Niiranen kommentoi.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

IPK on aloittanut tulokaskautensa Mestiksessä jopa yllättävän hyvin. Kiekko-Vantaa sen sijaan on ottanut jokaisesta viidestä ottelusta pisteitä. Ottelusta voi kehkeytyä tiukka ja tasainen taistelu, mutta uskoisin vantaalaisten ajavan iisalmelaiskiekon äärirajoille vauhdillaan.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan nyt olisi mahdollisuus pelata ensimmäinen kotiottelu jalalla ja pelin päällä.

Seuraa Heitä

Lasse Uusivirta #34 |

Puolustaja

Kovan luokan puolustaja pääsi Lempäälässä jälleen jäälle. Odotukset kotiottelussa ovat kovat, mutta Uusivirta on ottanut hyvin paikkansa pelinrakentajana.

Juha Virtanen #22 | 1

Laitahyökkääjä

Mies on IPK:n sisäisen pistepörssin toisella sijalla. Jatkuuko pisteiden tehtailu Tikkurilassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle