Mestis-tulokkaat kohtaavat toisensa Espoossa

MESTIS / Ennakko
Espoo Unitedin Matti Lambergilla on potentiaalia nousta ratkojaksi.
Kuva © Petteri Äikäs
Mestiksen perjantai-illan ottelukierroksella vastakkain asettuvat uusi tulokas Espoo United ja sarjanousija Iisalmen Peli-Karhut. Ratkaisevaan asemaan tulevat nousemaan keskittyminen omaan peliin sekä kuri. Vauhtia ei varmasti tule puuttumaan näiden ailahtelevien joukkueiden pelistä.

Edelliset pelit

Espoo Unitedin kauden pelit eivät ole sujuneet kuin tanssi, vaan pikemminkin yhteistä säveltä hakien. Neljästä pelistä yksi voitto on tullut varsinaisella peliajalla ja toinen pitkäksi venyneestä voittomaalikilpailusta Kiekko-Vantaata vastaan. Edellinen kotipeli TUTOa vastaan kääntyi hyvän alun jälkeen häviöksi erikoistilanteiden kautta.

Iisalmen Peli-Karhut on voittanut neljästä ottelustaan kolme. Ainoa häviö tuli kauden ensimmäisessä vieraspelissä SaPKoa vastaan, jolloin IPK kaatui murskalukemin 6-0. Jäähyilyyn taipuvainen IPK on tähän mennessä saanut pidettyä itsensä voittojen tiellä ailahtelevasta pelistä huolimatta. Edellinen ottelu LeKiä vastaan päättyi voittoon maalin erolla IPK:n kovan loppuminuuttien pyörityksen ansiosta.

Ratkaisevat tekijät

Espoo Unitedin pelissä ratkaisevaan asemaan tulee nousemaan joukkueena pelaaminen. Tähän mennessä EU:n pelejä on sävyttänyt ajoittainen kurittomuus ja selkeä turhautuminen. Joukkueen keskittyminen on herpaantunut hyvän alun jälkeen, josta on seurannut turhia jäähyjä.

Isona ongelmana on ollut ketjujen harmonian hakeminen. Pelaajilla on ollut vaikeuksia löytää toisensa jäällä ja harhasyötöt ovat olleet yleisiä. Illan peliin tarvitaan joukkueelta kuria ja varastossa olevien taitojen kaivamista esiin. Kapteeni Kim Hirschovitsin paluu kokoonpanoon tuo mukanaan kaivattua rauhallisuutta sekä johtajuutta.

IPK:n pelejä on niin ikään leimannut turhat jäähyt, erityisesti hyökkäyspäässä tehdyt rikkeet mailahäirinnällä. Peli on ailahdellut erienkin sisällä ja pelaajat ovat joutuneet tekemään rutkasti töitä voiton eteen. Ratkaisevaa on saako IPK pidettyä jäähyllä istumiset minimissään taitavaa kotijoukkuetta vastaan.

Vierailijoiden ratkaisijaksi voi nousta taitava Adam Zboril, joka sai avattua vihdoin maalitilinsä. Aiemmilla kausilla erittäin tehokas Zboril on kamppaillut maalinteon kanssa, vaikka paikkoja on ollut runsaasti. Ehkä nyt maalintekopaineet ovat helpottaneet ja nähdään lisää maaleja. Lisäksi kokoonpanoon nousee Kalpasta lainalla oleva Otto Leskinen.

Mielenkiintoisia seikkoja

Vaikka nimellisesti Espoo Unitedin joukkue sisältää laadukkaita pelaajia ja maalintekijöitä, ovat maalien teot keskittyneet pienemmälle määrälle pelaajia kuin vastustaja IPK:lla. Espoo Unitedilla maaleja on tehnyt seitsemän ja IPK:lla 11 pelaajaa. Tehtyjen maalien ero on kolme IPK:n hyväksi.

Molemmat joukkueet ovat olleet jäähyilijöitä, mutta eivät missään tapauksessa ole minuutteja keränneet eniten sarjassa.

Molempien joukkueiden tehokkaimmat pelaajat ovat olleet "poissa kuvioista". IPK:n Zboril on vasta saanut yhden maalin aikaiseksi, kun taas EU:n kirkkain tähti Hirschovits ei ole pelannut vielä yhtään ottelua. 

Seuraa Heitä

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Kuukauden sivussa ollut kokenut ja taitava sentteri palaa kokoonpanoon. Tuoko kaivattua rauhallisuutta ja onnistuuko oma peli pitkän poissaolon jälkeen?

Adam Zboril #38 |

Vasen laitahyökkääjä

Erittäin taitava tšekkihyökkääjä sai edellisessä ottelussa maalitilinsä auki. Potentiaalia nousta joukkueensa selkeäksi maalitykiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle