Sisuuntunut hokkilauma saapuu alkukauden yllättäjän kotiluolaan

MESTIS / Ennakko
Pääseekö RoKi juhlimaan Hokkia vastaan?
Kuva © Oona Sarajärvi
Keskiviikkoiltana nähdään Rovaniemellä Pohjois-Suomen derby, kun RoKi isännöi alavireisesti alkukauden pelannutta Hokkia. Rovaniemeläiset taipuivat lauantaina KeuPalle vieraspelissä 3-4, ja linnapaidat saivat aika pahan selkäsaunan Peliittojen viedessä täyden pistepotin loppulukemin 3-0.

RoKilla täytyy pelata kunnolla koko peli

Lauantaina RoKi pelasi vieraspelin KeuPaa vastaan, jolloin rovaniemeläisten peli alkoi luistaa kunnolla vasta kolmannessa erässä. Hokkia vastaan kotijoukkueen täytyy pelata kunnolla alusta alkaen.

RoKi on aloittanut alkukautensa odotuksiin nähden paremmin, ja joukkue löytyykin sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Kolmanteen sijaan on ainoastaan piste matkaa, joten isäntäjoukkue todennäköisesti kamppailee voitosta tiukasti. 

"Pienet asiat tulevat taas ratkaisemaan"

Mestarisuosikkeihin lukeutuva Hokki on aloittanut kautensa alavireisesti. Viime lauantaina Peliitat kävi rosvoamassa täyden pistesaaliin Kajaanista tylyin loppulukemin 3-0. Hokin täytyy parantaa puolustuspelaamista ja pysyä pois jäähyaitiosta, sillä rovaniemeläisten ylivoima on ollut Mestiksen tehokkainta alkukaudesta.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen arvelee, että voitto ei lähde helpolla Rovaniemeltä.

− Varmasti tulee taas tiukka ottelu, kahdesti kohdattiin harjoitusotteluissa ja molemmat olivat hyvin tasaisia otteluita. Pienet asiat tulevat taas ratkaisemaan iltaa, niin erikoistilannnepelaaminen kuin puolustuksen sitkeys vaikeilla hetkillä pelaa isoa roolia.

− Noistahan se hyvä vieraspelaaminen aina rakentuu. Kun noissa onnistutaan, kääntyy katse siihen, mitä hyökkäyspuolella pystytään tuomaan pöytään, Hokki-luotsi kertoo.

Harjoitusottelut kajaanilaisille voitoin 2-0

Joukkueet kohtasivat jo harjoituskaudella kaksi kertaa, kerran Kajaanissa ja kerran Rovaniemellä. Linnapaidat voittivat molemmat ottelut, mutta rovaniemeläiset eivät luovuttaneet helpolla. Varsinkin Kajaanissa ottelu oli tiukka, sillä Hokki ratkaisi ottelun vasta jatkoajalla itselleen.

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Tamminen on pelannut hyvän alkukauden ja ollut RoKin parhaita pelaajia. Pystyykö Tamminen auttamaan RoKia mestarisuosikin kaatamisessa?

Tuukka Smura #30 |

Maalivahti

Smura aloittaa kajaanilaisten maalilla keskiviikkona, mutta miehen alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Hänen täytyy parantaa pelaamista, mikäli hän mielii ensi kaudeksi isompiin sarjoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle