Kokkolassa kohtaavat kaksi eri tavalla kautensa aloittanutta joukkuetta

MESTIS / Ennakko
Antti Paavilainen hakee joukkueensa kanssa avausvoittoaan.
Kuva © Timo Savela
Kokkolassa iskee perjantaina yhteen kaksi eri tavalla kauden aloittanutta joukkuetta, kun sarjan hännillä majaileva illan kotijoukkue Hermes saa vieraakseen sarjan kärjessä porskuttavan JYP-Akatemian. Hermes saalistaa edelleen kauden avausvoittoaan illan pelistä.

Kotijoukkue Hermeksen kausi on lähtenyt mollivoittoisesti käyntiin. Tämän kauden kolmesta ottelusta kotijoukkue ei ole saalistanut vielä ainuttakaan pistettä, kun kauden avauksessa RoKi voitti peräti 6-1 ja myöhemmin KeuPa haki pisteet Kokkolasta kotiin. Keskiviikkona Kajaanissa käytiin jo lähellä, mutta Hokki oli maalin verran vahvempi. Hermes taisteli kovaa, mutta silläkään kertaa se ei vielä riittänyt voittoon asti.

Hermeksen hyökkäyspeli on piristynyt sarja-avauksen jälkeen. KeuPaa vastaan se oli varsin pirteää ja samanlaista oli havaittavissa Kajaanissa. Avauspelaamisen tulee olla kunnossa, koska Akatemia karvaa voimakkaasti ylhäältä, jopa kolmen pelaajan voimin. Hermeksellä onkin iskun paikka silloin, jos he pääsevät paineen alta pois.

Hermeksen paras pistemies kolmen edellisen ottelun jälkeen on Kristian Kangas kolmella pistellään, myös Samu Markkula on saalistanut kolme pistettä.

Jyväskyläläisillä vakuuttava kauden alku

JYP-Akatemia on aloittanut kauden vakuuttavasti. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan vierasjoukkue on voittanut jokaisen. Keskiviikkona kaatui kotona vauhdikkaan ottelun päätteeksi Jokipojat. Akatemia on pelannut otteluissaan vauhdikasta ja energistä jääkiekkoa. Jokipojat olivatkin vaikeuksissa läpi ottelun Akatemian pelaajien hyvän liikkeen kanssa. Jyväskyläläiset pelaavatkin tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella voittoputkensa ansiosta.

Akatemian akilleenkantapää on ollut viime peleissä se, että hyökkääjät saattavat välillä innostua karvaamaan liian syvältä, jolloin puolustusvalmius on kärsinyt. Näin ollen vastustaja on päässyt ajoittain vaarallisiin ylivoimahyökkäyksiin ja saanut tätä kautta rakenneltua maalipaikkoja. Akatemia on ollut kuitenkin kulmissa vahva ja pysynyt kiekossa hyvin. 

JYP-Akatemian ykkösketju Anton Stråkan johdolla, laidoillaan Riku Pitkänen ja Arttu Likola, on ollut joukkueen terävin ja vaarallisin ketju. Likola ja Pitkänen ovatkin joukkueensa parhaimpia pistemiehiä neljän pelatun ottelun jälkeen, molemmat ovat saalistaneet neljä pistettä.

Seuraa Heitä

Kristian Kangas #16 |

Hyökkääjä

Joukkueensa paras pistemies on johtanut kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Akatemiaa vastaan häneltä odotetaan tehoja, jotta kauden avausvoitto irtoaisi.

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Jokipoikia vastaan kaksi pistettä tehtaillut Likola on ollut hyvässä vireessä ykkösketjun laidalla. Häneltä ja hänen ketjultaan odotetaan tehoja illan ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle