Mestis-taipaleensa räväkästi aloittanut IPK haastaa seuraavaksi SaPKon

MESTIS / Ennakko
IPK:n taival Mestiksessä alkoi lupaavasti.
Kuva © Janne Falck
SaPKo saa alkaneen kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa vastaansa sarjanousija IPK:n, joka ei Mestiksen avauskierroksella kumarrellut tippaakaan kärkijoukkue Hokille.

SaPKo ja IPK kohtasivat kauden alla kerran savonlinnalaisten ollessa parempi lukemin 3−1. Nyt joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa virallisissa merkeissä pässipaitojen kotiavauksessa Talvisalossa.

Palaako SaPKon rentous koti-avauksessa?

Pässipaidat hävisivät sarja-avauksensa keskiviikkona Joensuussa varsin selvin lukemin. Kahden tuloksellisesti tasaisena pysyneen erän jälkeen Jokipojat repäisi neljän maalin eron ja tyylitteli voittoon 5−1-lukemin.

Konettaan SaPKo ei saanut ottelun aikana kunnolla käyntiin, mikä näkyi viisikkopelin toimimattomuutena sekä erityisesti tehottomina ylivoimatilaisuuksina. Harjoituspeleistä tutun rentouden sijaan joukkueen otteista huokui hermostuneisuus.

SaPKon kauden alkua ovat varjostaneet äkilliset loukkaantumismurheet, sillä jo sarja-avauksessa kokoopanosta poissa olivat hyökkääjät Joona Monto ja Matias Lehtonen. Lisäksi keskiviikkona Rasmus Hämäläinen joutui jättämään ottelun kesken. Joukkueella ei ole kokoonpanon ulkopuolella yhtäkään tuuraavaa pelaajaa.

Avauskierroksella yllättyi Hokki - onko SaPKo seuraava?

Sarjanousija IPK avasi Mestis-kautensa räväkästi voittamalla Hokin kotonaan yli tuhatpäiset yleisön edessä 5−2. Iisalmelaiset eivät välittäneet Hokin ennakkosuosikin asetelmasta ja iskivät historiallisen avausmaalinsa vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Joukkue latoi heti avauserään yhteensä kolme maalia.

IPK:n puolustuspelaamisessa ei keskiviikkona näkynyt merkkejä harjoituskauden ongelmista, ja tolppien väliin KalPasta tullut Denis Godla pysäytti kajaanilaiset tehokkaasti 39 torjunnalla.

Niin ikään KalPasta lainalla oleva Otto Leskinen kellotti Hokkia vastaan joukkueesta peräti neljänneksi eniten peliaikaa. Nuoresta iästään huolimatta Leskinen on osoittanut tärkeytensä joukkueelle, ja poissaolo tekisin loven IPK-puolustukseen.

Seuraa Heitä

Niklas Salo #59 |

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen sähikäinen oli harjoitusotteluissa SaPKon tehokkain maalintekijä. Pääseekö ykkösketjun laidalla viilettävä Salo maalien makuun myös kotiavauksessa?

Saku Kinnunen #16 | IPK

Puolustaja

Monipuolinen pelaaja, joka aloitti keskiviikon sarja-avauksessa puolustajana mutta ennätti pelin aikana myös hyökkääjän paikalle. Keräsi korkean peliajan lisäksi kaksi syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle