Kouvolassa päättyvät isäntien kausi ja Greenin KooKoo-ura − HPK virittäytyy pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Green hyvästelee Kouvolan runkosarjan päätöskierroksen ottelussa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KooKoo päättää kautensa runkosarjaan, ja viimeisessä ottelussa Kouvolaan saapuu vieraaksi HPK. Hämeenlinnalaiset ovat varmistaneet runkosarjan viidennen sijansa, joten heilläkään ei ottelussa varsinaista panosta ole.

KooKoo ja HPK kohtaavat Liigan runkosarjan päätöskierroksella. Isäntäjoukkue KooKoolle on jo jonkin aikaa ollut selvää, että kausi päättyy runkosarjaan. HPK sen sijaan porskuttaa komeasti kohti pudotuspelejä. Sarjasijoitukseksi on varmistunut viides tila.

KooKoon loppusijoitus tulee olemaan 13. tai 14., riippuen siitä miten kouvolalaisten oma peli sujuu, ja miten Sport pelaa omassa ottelussaan. Vaasalaiset ovat yhden pisteen KooKoota jäljessä.

Edelliset ottelut vähämaalista HPK-juhlaa − Porseland orastavassa KooKoon-kaatoputkessa

HPK on voittanut joukkueiden kaikki kolme aiempaa kohtaamista, ja kahdessa edellisessä ottelussa se on onnistunut nollaamaan kouvolalaiset. Yhteensä KooKoo on tehnyt keskinäisissä otteluissa yhden maalin.

HPK:kaan ei ole mässäillyt maaleilla, sillä joukkue ei ole onnistunut pussittamaan KooKoon verkkoon yli kolmea maalia kertaakaan. HPK:n maalit ovat jakautuneet usealle eri pelaajalle, mutta ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland on osunut kahdessa edellisessä ottelussa KooKoon verkkoon. 

HPK-vahti Emil Larmilla on allaan kaksi nollapeliä kouvolalaisia vastaan.

Tilastojen ihmeellinen maailma

KooKoo ja HPK ovat molemmat viiden viime kierroksen ajalta kuntopuntarin viiden huonoimman joukkueen joukossa. Isäntäjoukkuetta tämä ei enää haittaa, mutta HPK:lle päivän kunto on päivältä tärkeämpää, kun pudotuspelit alkavat.

KooKoon viime ottelut ovat olleet paljon vähämaalisempia kuin vastustajansa HPK:n. KooKoo on viidessä viime pelissään tehnyt 17 maalia, mutta päästänyt 18. HPK on tehnyt ja päästänyt vain yhdeksän maalia.

HPK on ollut Liigan toiseksi paras joukkue hyökkäys- ja puolustuspään aloituksissa kuluvalla kaudella. KooKoo on sarjan keskitasoa. HPK:lla on hyvän aloitustilastonsa valossa mahdollisuus hallita peliä erikoistilanteiden kautta, mikäli KooKoo sortuu jäähyilyyn nuorella ryhmällään.

Erityistä huomioitavaa

KooKoo ilmoitti ottelua edeltävänä päivänä Instagram-tilillään, että maanantain kotiottelu on kapteeni Josh Greenin jäähyväisottelu kouvolalaisryhmässä.

39-vuotias kanadalainen ehti edustaa KooKoota kahden kauden ajan. Kuluvalla kaudella Green on summannut pelaamissaan 37 ottelussa tehot 10+6=16.

Seuraa Heitä

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Kokenut keskushyökkääjä päättää KooKoo-uransa HPK-otteluun. Saako Green onnistumisen viimeisessä pelissään kotiyleisön edessä?

Mathias Porseland #10 |

Puolustaja

Porseland on iskenyt HPK:lle maalin kahdessa edellisessä KooKoo-ottelussa. Ei kahta ilman kolmatta, sanotaan. Heiluuko verkko myös tänä iltana?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Panokseton läpsyttely KooKoon nimiin
Kummankaan joukkueen asetelmat eivät voi sarjataulukossa enää muuttua, joten Kouvolan maanantai-illasta tuskin tulee suurta kiekon riemujuhlaa. Eritoten pudotuspeleihin valmistautuva HPK lähtee ottelun todennäköisesti melko sukkasillaan. Lisäksi hämeenlinnalaisilla on ollut suuria maalinteko-ongelmia vieraissa, jotka jatkuvat tappioon johtaen.
3 4
1 2