Motivaatio-ongelmia ja paineettomuutta Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
Leland Irvingin panos on avainasemassa lauantai-illassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP saa lauantaina vieraakseen KooKoon. JYPillä on ottelussa vielä panosta, mutta latautuminen on kysymysmerkki. KooKoo pääse vierasotteluun vapautuneena ilman paineita.

JYPillä on ollut vaikeaa Sportia ja Jukureita vastaan. Riittääkö motivaatio KooKoota vastaan?

Jere Korkalainen: KooKoo on Sportin ja Jukurien tapaan häntäpään joukkue, joka ei jatka kauttaan pudotuspeleissä. JYPin pelaajat ovat puhuneet latautumisen haasteista, mikä on näkynyt kentällä voimakkaasti.

Hurrikaaniryhmän onneksi joukkue on onnistunut voittamaan myös heikommalla pelillä. Se jos mikä on hyvän joukkueen merkki.

Jos JYP jatkaa löysäilyä kouvolalaisia vastaan, vieraiden maalintekopotentiaali on suurempi kuin kahden edellisen joukkueen. Edellisen ottelun tuoman hyvän virran voimaa ei sovi väheksyä.

Latautumisen puuttteesta kummallisen tekee se, että JYPin sarjasijoitus on vielä auki. Joukkue on avoimesti ilmoittanut tavoitteekseen pääsyn kahden parhaan joukkoon, ja se olisi voitoilla edelleen mahdollinen.

KooKoo nappasi torstaina 7-1-murskavoiton SaiPasta. Millaiset lähtökohdat se antaa illan otteluun?

Anni Saarela: Vaikka torstaina vastassa olikin loukkaantumisista kärsinyt ja pelaajiansa myynyt lappeenrantalaisjoukkue, maalijuhlat vapauttivat varmasti KooKoota. Kouvolalaiset olivat tehneet edellisen kerran yli kolme maalia lähes kuukausi sitten Kärppiä vastaan.

Kisapuistossa onnistumisia saivat myös hieman yllättävät nimet, kun esimerkiksi Oscar Eklund (1+2), Toni Hyvärinen (2+0) ja Ossi-Petteri Grönholm (1+0) pääsivät pisteille. Terry Broadhurst syötti neljä osumaa, ja joukkueen oma kasvatti Sami Tamminen sai syöttöpisteen lisäksi vyölleen uransa ensimmäisen liigamaalin.

KooKoo on siis osoittanut, että taistelutahtoa on vielä. Kysymys on lähinnä se, pystyykö joukkue ihmeisiin kivenkovaa JYPiä vastaan.

KooKoo on ollut hallitsevampi osapuoli kauden aiemmissa kohtaamisissa. Jatkuuko JYPin KooKoo-kirous?

Korkalainen: JYP on voittanut keskinäisistä kohtaamisista yhden, KooKoo kaksi. Erityisesti Leland Irving on ollut suuressa roolissa voitollisuudessa. Ainoassa Jyväskylässä pelatussa ottelussa mies venyi lukuisiin ilmiömäisiin torjuntoihin. Vaikka viime ajat ovatkin olleet Irvingille haastavampia, miehen potentiaalia ei voi sulkea pois.

Mielenkiintoinen tilastonosto on viime aikojen erikoistilannetrendi. Kolmen ottelun otannalla JYP on sarjan huonoin alivoimajoukkue kotiotteluissa, kun taas KooKoo vieraissa neljänneksi paras. Ylivoimalla kouvolalaiset ovat sarjan paras joukkue, JYP neljänneksi vahvin.

Näin vahva erikoistilannepelaaminen korostaa entisestään latautumista otteluun. Puolivaloilla pelailu kostautuu herkästi jäähyinä.

Uskon kuitenkin, että JYP nappaa nihkeän voiton ottelusta. Joukkueen hyökkäysvoima on suurempi, ja eritoten KooKoon operointi paineen alla ei vakuuta. Riistot jokaisen kentän osa-alueella tekevät kouvolalaisryhmästä liian haavoittuvaisen.

Saarela: JYP on ottelun selvä ennakkosuosikki, mutta täytyy muistaa, että KooKoo on laittanut jyväskyläläisille kauden aikana melko hyvin kampoihin. Lokakuussa peli päättyi Jyväskylässä jatkoajan jälkeen 3-2 vierailijoiden hyväksi, ja seuraavan ottelun kouvolalaiset veivät kotonaan peräti 5-2.

JYP tosin pöllytti tapaninpäivänä vastustajaansa 3-0.

KooKoolla on jatkosopimus vain kahdeksan pelaajan kanssa, joista kaksi on junioreita. Pankissa on varmasti myös lisää jatkopahveja, mutta tässä tilanteessa moni pelaaja tahtoo varmasti osoittaa olevansa pelipaikan arvoinen. Huhujen mukaan Kouvolasta lähtijöitä kyllä riittää, joten kopissa riittää tilaa.

Kouvolalaiset voivat pistää JYPille kampoihin, mutta esimerkiksi tiistaina Ilvestä vastaan joukkue oli pahasti purjeessa. En usko, että vain kunniastaan pelaava KooKoo jaksaa pyristellä jyväskyläläisten matkassa 60 minuuttia, jos kotijoukkue lähtee otteluun taisteluasenteella. 

Seuraa Heitä

Juha Uotila #11 |

Puolustaja

Uotila palasi viime viikolla kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Mies iski tiistaina Mikkelissä kauden ensimmäisen tehopisteen komealla soolomaalilla.

Terry Broadhurst #37 |

Laitahyökkääjä

Amerikkalaishyökkääjä on ollut viime aikoina syöttökone. Broadhurst on kahdessa edellisessä ottelussa tarjoillut peräti kuusi osumaa, ja hän on tehokas myös ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoon lyhyt valonpilkahdus ohi
JYP on kevätkauden kuumin joukkue, joka on jo varmistanut kotiedun pudotuspeleihin ja taistelee vielä toisesta sijasta. Viimeisestä kolmesta ottelustaan joukkue on napsinut täyden pistepotin. KooKoo puolestaan riepotteli siipirikkoa SaiPaa edellisessä ottelussaan, mutta lauantain ottelussa yksittäinen ottelu ei paina. JYPillä on marssittaa kentälle laadukkaampi kokoonpano, vahvempi vire sekä kotietu, joten jyväskyläläiset lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina.
3 4
0 1