Ennakkoon loppuunmyyty mökki odottaa Ilveksen pudotuspelipaikkaa - Lukko vielä esteenä

LIIGA / Ennakko
Ilveksen kannattajat valloittivat Rauman viime lauantaina
Ilves ja Lukko kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella, ja jokainen aiempi ottelu on päättynyt vierasvoittoon. Odotuksissa on kova ottelu, vaikka Lukko on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Ilves on nostanut profiiliaan oikealla hetkellä. Joukkue on voittanut viimeisistä yhdeksästä ottelusta seitsemän. Tämä on taannut tilanteen, jossa Ilves on noussut kymmenennelle sijalle ja paikka pudotuspeleissä on omissa käsissä. Joukkue on saanut todellisen buustin ja katse on kevääseen kirkkaana.

Kaiken takuumiehenä on Antti Lehtonen maalin suulla. Hän on nostanut tasoaan oikeaan aikaan ja noussut Hannu Toivosen varjoista ykkösmaalivahdiksi. Lehtosesta on tulossa uusi luku Ilveksessä mainiosti maalivahteja kasvattaneen Markus Korhosen meriittilistaan. Ville Kolppanen torjuu vulkaanikumia KHL:ssä ja Joonas Korpisalo vuorottelee AHL:n ja NHL:n välillä.

Mitään taikatemppuja Ilveksen nousulle ei yksinkertaisesti ole. Koko kauden lähes surkuhupaisena ollut sairaslista on tyhjentynyt. Pelaajat ovat terveitä oikeaan aikaan ja asiat alkavat natsata. Ei tarvita isoa muutosta, kun lumipallo alkaa vyöryä positiivisesti.

Helppoa ottelusta ei tule, sillä Lukko ei myy nahkaansa halvalla tai edes anna tiirikoida itseään. Ilveksen on oltava kärsivällinen. Kannattajat muistanevat muutaman vuoden takaa viimeisen ottelun tappion, joka pudotti joukkueen pudotuspeleistä.

Länsirannikolle myrskyisä kesä

Rauman Lukkoa ei olla totuttu näkemään moneen vuoteen pudotuspelien ulkopuolella. Tänä vuonna näin tulee käymään, kun joukkue on taapertanut koko kauden. Se voitti kauden ensimmäisestä 20 ottelusta vain kaksi varsinaisella peliajalla ja näin kausi oli menetetty kolmanneksen jälkeen. Juha Vuori ehti olla marraskuun loppupuolella ensimmäistä kautta valmentajana.

Pelaajia on vaihdettu toisiin ennen kuin Lukon johto löi hanskat tiskiin alkuvuodesta. Joukkueen paras hyökkääjä Aaron Gagnon siirtyi Sveitsiin loppukaudeksi ja meriselityksiä tuli Kuninkaankadun toimistolta, ja harva niitä uskoi. Lukon tulevaisuus määritellään kesällä vahvasti. Myrskyä odotellessa: paljonko väkeä vaihtuu toisiin sekä joukkueessa että johdossa?

Joukkue pelaa vielä pari ottelua, vaikka panosta ei ole. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko pelaajilla ammattiylpeyttä pelata pelit kunnialla pois niin, ettei peli mene täysin vitsiksi. Vaikka kausi on ollut täysi farssi, sen voi myös lopettaa kunnialla ja tyylikkäästi.

Seuraa Heitä

Antti Lehtonen #35 |

Maalivahti

Ei ole paljon kerrottavaa. Pelannut itsensä ryminällä koko Liigan tietoisuuteen. Ilves saa nauttia maalivahdin esityksistä vielä pari seuraavaa kautta

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Ehkä viimeisiä kertoja mahdollisuus nähdä taitava hyökkääjä Suomen kamaralla. Tulevalla kaudella todennäköisesti hänet nähdään rapakon takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen vire kestää
Ilves on voittanut viisi peräkkäistä ottelua menettämättä pistettäkään. Lukko on puoletaan pelannut ailahtelevasti. Ilves on pystynyt vakiinnuttamaan tehtyjen maalien saldonsa vähintään kolmeen maaliin, kun Lukolla sekä tehtyjen että päästettyjen maalien saldot ovat ailahdelleet rajusti illasta riippuen. Lisää energiaa tamperelaisille tuo myös panos. Lukko on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, kun Ilves joutuu vielä taistelemaan paikastaan jatkopeleissä.
3 4
1 2