Aktiivinen Ässät vierailulle Helsinkiin - HIFK:lle apuja sairastuvalta

LIIGA / Ennakko
Ässät on ollut kauden keskinäisissä otteluissa valppaampi.
HIFK saa lauantai-iltana vieraita Porista, kun Ässät saapuu vierailulle Helsingin jäähalliin. Ässät on ollut tällä kaudella isäntiä aktiivisempi joukkue. HIFK saa otteluun apuja sairastuvalta, kun Corey Elkins palaa punapaitojen kokoonpanoon. Elkinsin lisäksi myös Daniel Grillfors tehnee paluun kokoonpanoon.

Pudotuspelien lähestyessä HIFK on kiristänyt tahtiaan. Pahimmassa vaiheessa helsinkiläiset joutuivat lähinnä jännittämään eroa alaspäin ennemmin kuin kuudenteen sijaan. Edellisessä ottelussaan HIFK kärsi tappion Raumalla Lukon vieraana, joten paikka kuuden parhaan joukossa tuntuu jo karanneen joukkueelta. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue on kuitenkin voittanut viisi ja samalla paikka pudotuspeleissä on varmistunut.

Myös Ässät on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta taistelee vielä kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä porilaiset ovat juuri kuudennella sijalla, mutta takana Pelicans hengittää pisteen ja Ässät kahden pisteen päässä. Joukkue paranteli asemiaan edellisessä ottelussaan KalPaa vastaan ottamalla kotikentällään kuopiolaisten laukausmyrskyssä lukemin 2-1. Ottelun sankari oli 34 kertaa torjunut Andreas Bernard.

Lauantain ottelu on kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen. Aiemmista porilaiset ovat vieneet täyden pistepotin vähämaalisissa taistoissa. Keskinäisten otteluiden parhaat pistemiehet ovat tehot 1+2 iskeneet Tommi Paakkolanvaara sekä Antti Kerälä.

HIFK:n etu nimissä, Ässien tahdossa

HIFK on viime otteluissa löytänyt pelaamiseensa punaista lankaa. Varsinkin pelin intensiteetin noustessa helsinkiläiset ovat päässeet paremmin peleihin sisään. Joukkueessa on kuitenkin edelleen käyttämätöntä kapasiteettia. Viime otteluissa helsinkiläisten vaarallisin kolmikko hyökkäysalueella on ollut Juuso Puustinen - Roope Hintz - Joonas Rask. Kolmikon taustalta vaaditaan vielä lisää tehoja, mikäli HIFK tahtoo kaataa Ässät. 

Ässien materiaali ei vedä vertoja HIFK:n vastaavalle, mutta tässä vaiheessa kautta on käynyt selväksi, että porilaisten pelillinen paketti on huomattavasti paremmin kasassa. Päävalmentaja Jyrki Aho saa revittyä joukkueestaan kaiken irti. Juuri tahdossa on suurin ero joukkueiden välillä. Ässät tekee asioita yhdessä ja toisilleen, HIFK sortuu liian usein yksin yrittämiseen. Lisäksi HIFK on koko kauden näyttänyt joukkueelta, joka ei jätä viimeistä hikipisaraa kentälle. 

Hyökkäyspäässä Ässät ei ole Liigan suurin uhka kiekollisena, mutta joukkueella on useampi ketju, joilta voi odottaa onnistumisia. Onnistumisten taustalla ei ole taitavin pelaaja-arsenaali, vaan aktiivinen pelaaminen. Porilaiset osaavat karvata tilanteen vaatimalla tavalla. Parhaimmillaan Ässät pystyy karvaamaan korkealta, mutta pitämään kuitenkin viisikkonsa tiiviinä. 

Vaikka kiekollisessa pelissä on potentiaalia, kummankin joukkueen pisteiden kerääminen nojaa vahvasti maalivahteihin. Ässillä Bernard on ollut läpi kauden tasainen, mutta myös Ari Ahonen on pystynyt tuuraamaan italialaisvahtia. HIFK:n maalin suulla Niklas Bäckström sekä Kevin Lankinen taistelevat ykkösvahdin paikasta. Lankisella oli juuri Bäckströmin loukkaantumisen aikana heikompi jakso, mutta Bäckströmin palattua kokoonpanoon alkoivat myös Lankisen otteet palata takaisin alkukauden korkealle tasolle.

HIFK:lle apuja sairastuvalta

Loukkaantumisten kanssa läpi kauden taistellut HIFK saa lauantain otteluun lisäapuja kokoonpanoonsa sairastuvan puolelta. Jenkkisentteri Corey Elkins palaa punapaitojen kokoonpanoon lähes kahden kuukauden sairausloman jälkeen. Lisäksi Daniel Grillfors on lähestymässä pelikuntoa ja mies saatetaan nähdä kokoonpanossa jälleen lauantaina.

Varsinkin Elkinsin merkitys on joukkueelle valtava. Elkins ei ole kiekollisen pelin johtaja, mutta toisaalta sentteri hoitaa velvoitteensa jokaisella pelin osa-alueella tasaisella varmuudella. Lisäksi Elkins pystyy takaamaan viisikolleen työrauhaa vahvalla kahden suunnan pelaamisellaan. 

Seuraa Heitä

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Elkins palaa helsinkiläisten kokoonpanoon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen, juuri ennen pudotuspelejä. Viisikkonsa yhteen liimaavasta pelaajasta on paljon hyötyä joukkueelle, pelaa hän missä ketjussa tahansa.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Ässien sisäisen tehopörssin ykkönen katkaisi KalPaa vastaan kuuden ottelun pisteettömän putkensa. Toiko onnistuminen lisävirtaa Kärjen tekemiseen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vähämaalinen taisto edessä
Kumpikin joukkueista on kerännyt viime aikoina vähintäänkin kohtalaisesti pisteitä, mutta peliesitykset ovat olleet ailahtelevia ja voittoihin on ajoittain tarvittu maalivahtien venymistä äärimmäisiin suorituksiin. Ässät on voittanut neljä viimeistä vierasotteluaan, mutta myös HIFK on kääntänyt aneemisen kotikurssinsa voittoon. Edessä on vähämaalinen taisto, eikä ottelun venyminen jatkoajallekaan yllättäisi.
1 2
1 2